profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Artis Baumanis lieliski noslēdz debijas sezonu rallijkrosā (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 06.09.2014 - 21:33 Artis Baumanis lieliski noslēdz debijas sezonu rallijkrosā (FOTO)
Artis Baumanis (pa kreisi). Foto: Mari Kirss Photography

Aizvadītajās brīvdienās Igaunijā norisinājās sestais noslēdzošais rallijkrosa posms, kurā uz starta izgāja trīs latviešu braucēji. Vislabāk klājās Artim Baumanim, kurš spēja izcīnīt otro vietu Super 1600 klasē. Uz starta Arta klasē izgāja 17 dalībnieki, starp kuriem bija gan Super 1600 klases braucēji, gan juniori.


Artis Baumanis. Foto: Mari Kirss Photography

Pēc sacīkstēm portāls Go4speed sazinājās ar Arti, kurš par aizvadītajām sacensībām pastāstīja vairāk. ''Dienas gaitā kāpinājām tempu, tāpēc kvalifikācijā ierindojāmies augstajā trešā vietā, taču neiztikām bez pigoriem. Vienā no braucieniem pēc džokera apļa bija sadursme ar konkurentu, kā rezultātā pārsitu mašīnas kreisās puses abus riteņus, tāpēc biju spiests pēdējo apli veikt ar caurām riepām,'' stāsta Artis Baumanis.


Janno Ligurs un Artis Baumanis. Foto: Mari Kirss Photography

''Pusfinālā finišēju otrais, piekāpjoties tikai Eiropas rallijkrosa čempionāta dalībniekam Jano Liguram, kuru man nebija iespējas apsteigt, jo viņš bija ļoti ātrs. Finālā startēju no otrās rindas, taču pirmajā līkumā iebraucu kā trešais. Ilgu laiku nosēdēju astē sportistam, kurš vēlāk izcīnīja otro vietu. Braucot trešajā vietā, vairākus apļus nācās cīnīties ar nākamo Igaunijas čempionu Andre Kurgu, kurš nespēja mani apdzīt un finišēja ceturtajā vietā. Jāsaka, ka taktiski nepareizi izspēlējām šoreiz džokera apli, kurā vajadzēja iet vienu apli ātrāk,'' savus braucienus komentē Artis, kurš finišā iebrauca trešais, bet, ņemot vērā, ka otrajā vietā finišēja junioru braucējs, tad Super 1600 klasē Baumanis ieņēma otro vietu starp priekšpiedziņas mašīnām. Diemžēl gan Mārim Ločmelim, gan Ingum Beļakovam nācās izstāties tehnisku defektu dēļ.


Foto: Indrek Allik

Savā debijas sezonā Artis piedalījās tikai septiņās sacīkstēs – piecas reizes tika braukts Igaunijā un pa reizei Latvijā un Lietuvā. Taču ar savu lielisko braukšanu Artis savā pirmajā nopietnā autosporta sezonā kļuva par NEZ vicečempionu, kā arī Igaunijas rallijkrosa čempionātā, startējis tikai piecos no sešiem posmiem, izcīnīja ceturto vietu. No septiņām sacīkstēm Artim divas pirmās vietas, viena otrā un divas trešās. Lielisks sniegums debitantam.


Foto: Indrek Allik

''Uzskatu, ka priekš pirmās sezonas tas ir labs sniegums, viss kārtībā,'' sarunu noslēdz Artis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png