profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Žiguļu kausā pieteicies vēl viens Latvijas rallija čempions

Go4speed 12.08.2014 - 12:18 Žiguļu kausā pieteicies vēl viens Latvijas rallija čempions
Ralfs Sirmacis

Šo svētdien, 17. augustā Biržu lidlauka teritorijā jaunizveidotajā rallijkrosa trasē “Baroni” tiks sarīkotas pirmās sacensības – ''Žiguļu Kauss 2014'' septītais posms. Dalību sacensībās apstiprinājis pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks Reinis Nitišs un viņa komandas biedrs Andreas Bakeruds no Norvēģijas. Tāpat redzēsim Latvijas rallija meistarus – brāļus Andi un Māri Neikšānus, jaunāko Latvijas rallija čempionu - Ralfu Sirmaci, Okartes autosporta akadēmijas uzvarētāju Emīlu Blūmu, autokrosa vecmeistaru Ilgoni Krūmiņu un citus Latvijā pazīstamus sportistus.


Andreasa Bakeruda žigulītis.

Salas pagasta Biržu lidlauka teritorijā šogad izveidotā rallijkrosa trase “Baroni” ir 850 metrus gara, kuras seguma sadalījums ir 70% asfalts, 30% grunts. ''Trase ir vidēja ātra ar garām, vairāku līkumu sasaistēm, kur veicot līkumu, jau ir jādomā kā veikt nākamo. Arī vienīgais tramplīns ir izvietots pirms līkuma. Trase ir āķīga – visu laiku vajadzēs sabalansēt ātru braukšanu ar savas pozīcijas nosargāšanu,” ar trasi iepazīstina pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks Reinis Nitišs.

''Žiguļu Kauss 2014” septītā posma svinīgā atklāšana paredzēta plkst. 10:30 un sacensības norisināsies pēc pasaules rallijkrosa čempionāta formāta. Dienas sākumā paredzēti treniņbraucieni, pēc kuriem būs četras kvalifikācijas kārtas, kam sekos izšķirošie starti pusfinālos un finālā. Paredzēts, ka uzvarētājus noskaidros divās ieskaites klasēs – “Standarta” un “Brīvā”, un sacensībās var piedalīties visu autosporta disciplīnu pārstāvji ar atbilstoši sagatavotiem “VAZ” markas automobiļiem.


Publicitātes foto

Šobrīd sacensībām pieteikušies jau 39 autosportisti.

''Žiguļu Kausa 2014” septīto posmu vadīs un pauzes muzikāli aizpildīs pēdējo gadu populārākais dīdžejs Latvijā, EHR radio šova Party Service balss, pasākumu organizators un autosportists (autokross / folkreiss) vienā personā – [Ex] da Bass jeb Mareks Dainis!

Skatītājiem ieejas biļete maksās EUR 5, savukārt auto caurlaide iebraukšanai stāvlaukumā maksās EUR 2. Bērniem un jauniešiem, kuru augums nepārsniedz 1,50 metrus, kā arī pensionāriem un invalīdiem ieeja sacensību norises vietā bez maksas.


Reinis Nitišs. Publicitātes foto

Sacensību rīkotāji īpaši padomājuši par ieguldījumu sporta attīstībā, tādēļ ieņēmumi no katras trešās pārdotās ieejas biļetes tiks ziedoti Salas novada Biržu pamatskolai, kas par atvēlētajiem finanšu līdzekļiem varēs iegādāties sporta inventāru.
Pasākumā faniem būs iespēja satikt R. Nitišu un Andreasu Bakkerudu, iegūt autosportistu autogrāfu, kopā nofotografēties, kā arī iegādāties fanu T-kreklus.

Plašāku informāciju par sacensībām un sacensību dokumentus varat iegūt, apmeklējot mājas lapu www.rencenuautoklubs.lv.
Komentāri
Bils 12.08.2014 20:35
"Šo sestdien, 17. augustā"
Tad kurā dienā?
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png