profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Artim Baumanim sāpīga neveiksme Igaunijā

Mārtiņš Jankovskis 10.08.2014 - 09:09 Artim Baumanim sāpīga neveiksme Igaunijā
Artis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Igaunijas rallijkrosa čempionāta kārtējā posmā sestdien Vasalemmas sacīksti lieliski aizvadīja jaunais NEZ Rallijkrosa vicečempions Artis Baumanis, līdz tehniskas problēmas apturēja braucēju, kurš atradās pusfināla līderpozīcijā.

Kā ziņo autocross.lv, tad Baumanis jau sākot ar brīvajiem treniņiem bija vadošajās pozīcijās. Treniņos Artis bija otrajā vietā aiz Janno Ligura. Pirmajā kvalifikācijā Artis bija līderis, taču pēc kārtīga lēciena tramplīnā tika bojāts pārslēgšanās mehānisms, kā rezultātā ātrumkārba piedāvāja tikai trešo un ceturto pārnesumu. Līdz ar to finišā nācās samierināties ar trešo vietu.

Otrajā kvalifikācijā tika gūta otrā vieta, par spīti brauciena laikā samocītajam auto, jo cieta gan bremžu sistēma, gan virsbūves daļas tika izkaisītas pa visu trasi. Tiek ziņots, ka Vasalemmas tramplīns nīcināja ne vienu vien automobili.


Artis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Trešajā kvalifikācijā Baumanis bija pārliecinošs un, lai gan tramplīns netika forsēts tik agresīvi, ar sniegumu pārējā trasē pietika, lai pārliecinoši uzvarētu šajā braucienā un trešajā sērijā kopumā. 14 sportistu konkurencē Baumanis devās uz pusfinālu līdera godā.

Pusfināls sākās lieliski – pirmie trīs apļi tika veikti drošā līderpozīcijā, taču drīz Arta automašīna apklusa un Baumanis bija spiests izstāties. Pirmā tehnikas apskate lika neveiksmi norakstīt uz elektrības defektu, taču vēlāk tika konstatēts motora defekts.

Jāatzīmē, ka Baumaņa pusfināls izrādījās kuriozs, jo no sešiem startējušajiem braucējiem pieci izstājās, bet sestais avārijas tempā riņķoja pa trasi līdz finišam.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png