profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

NEZ Rallijkrosā 333 trasē pie uzvarām tiek A.Baumanis un Baldiņš, Unāmam kūlenis

Mārtiņš Jankovskis 26.07.2014 - 21:04 NEZ Rallijkrosā 333 trasē pie uzvarām tiek A.Baumanis un Baldiņš, Unāmam kūlenis
Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Sestdien Sporta kompleksā 333 norisinājās 2014. gada Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallijkrosa čempionāta izšķirošais posms, kurā tika noskaidroti čempioni četrās ieskaites grupās, kā arī komandu vērtējumā. Paralēli rallijkrosa sacensībām trasē vienlaikus varēja redzēt arī Haraldu Šlēgelmilhu, Reini Nitišu, Andi Neikšānu, Ivaru Vasaraudzi un Konstantīnu Calko, kuri ar līdzvērtīgām VAZ markas automašīnām cīnījās par Autoeksperts Zvaigžņu Kausu (par rezultātiem informēsim vēlāk).


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Pavisam kopā uz starta izgāja 32 ekipāžas. Kā ziņoja autocross.lv, tad pirmā kvalifikācijas kārta dramatiski iesākās Laurim Unāmam, kurš apmeta kūleni pirmajā līkumā pēc starta. Tāpat traka debija 333 trasei, jo pārkarsa laika ņemšanas sistēma, kas tādējādi lika manuāli pārrēķināt pirmās sērijas rezultātus.


Agris Brediks. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Otrā kvalifikācijas kārta noslēdzās diezgan mierīgi, taču par galveno šovu parūpējās Stepaņenko, kurš pēc viegla uzsitiena pa Bredika mašīnas aizmuguri atlauza motora pārsega turētājus, veicot atlikušo braucienu uz riska robežas ar smagām redzamības problēmām. Lai arī tika stumdīti vaļņi un riepu krāvumi, beigās viss beidzās laimīgi.

Diemžēl vairākiem mūsu sportistiem pēc otrās kārtas nācās izstāties - Krūmiņa auto bija motora defekts, Safonovam – kārba, bet Porietim – eļļas sistēmas defekts.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Pēc tam sekoja pusfināla braucieni, kuros latvieši tika finālos. NEZ Super 1600 klasē pusfinālu nebija, tāpēc uz finālu devās Artis Baumanis, bet Mārtiņš Porietis nevarēja izmantot savu fināla vietu izstāšanās dēļ. NEZ 2000 klasē Stravinsks sagrieza līderi Salstenu, kā rezultātā norvēģis izstājās, taču vēlāk lietuvietis tika diskvalificēts, kā rezultātā finālā tika Andis Skolmeistars, lai gan pusfinālā viņš izstājās ar mīkstu riepu un norautu pusasi. No otra pusfināla uz finālu devās arī Toms Ziedāns.


Aldis Zēbergs. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

SuperCar
pusfinālā Baldiņš un Zēbergs guva pirmās divas vietas, aiz sevis atstājot Gudžjūnu, bet aiz svītras palika Jeļisejeva, kurai pusatvēries motora pārsegs neļāva braukt optimālā ātrumā. Otrā pusfinālā Brediks ar Gliku cīnījās par otro vietu, bet pēc kontakta Agris zaudēja pozīciju Laurim Unāmam, nespējot tautieti vairs noķert – finālā Unāms. NEZ Open klasē finālā tika Kristaps Dambis, taču lielo kavējumu dēļ Kristaps nevarēja palikt trasē personīgu apsvērumu dēļ.


Artis Baumanis. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Pēc tam sekoja saldais ēdiens - fināli. NEZ Open klasē viss mierīgi – finišā secība: Froshaugs, Pilvass un Perssons. NEZ 2000 klasē uzvarēja Sandmo, otrā vietā palika Antonsenai, bet trešais – Toms Ziedāns, kurš pēc kļūdas varēja izmantot Skolmeistara norauto pusasi, lai tiktu trijniekā. Super 1600 klasē Artis Baumanis guva pārliecinošu uzvaru, otrajā vietā atstājot Oļegu Redkinu. Pirmajā līkumā saskrējās Sandmo meitene un Diržininks. Lietuvietis gan sasniedza trešo vietu. SuperCar fināls bija dienas spilgtākais šovs – lielisks Baldiņa un Stepaņenko duelis par pirmo vietu, kur veiksmīgāks bija Ronalds, kurš apturēja krieva uzvaru sēriju (pirms tam trīs uzvaras).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png