profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs fantastiskā cīņā izrauj ceturto vietu, Baumanim diskvalifikācija

Mārtiņš Jankovskis 06.07.2014 - 15:20 Nitišs fantastiskā cīņā izrauj ceturto vietu, Baumanim diskvalifikācija
Reinis Nitišs. Foto: Olsbergs MSE

Svētdien tika aizvadīta otrā pasaules rallijkrosa čempionāta Zviedrijas posma diena. Atgādināsim, ka pēc pirmās dienas no mūsu latviešu braucējiem vislabāk klājās Jānim Baumanim, kurš Super 1600 klasē bija trešajā vietā, kamēr Reinis Nitišs SuperCar klasē starp 38 braucējiem bija devītais.


Foto: JKR/ERC24

Jānis Baumanis
Svētdiena iesākās ar siltu un saulainu laiku. Kā ziņoja Baumaņa komanda, tad Jānis pēc pirmās dienas trešās vietas nebija īsti apmierināts ar savu sniegumu. Arī komanda meklēja tehniskos risinājumus, lai uzlabotu mašīnas ātrumu. Kopīgi tika pieņemts lēmums mainīt ātrumkārbu ar īsāku galveno pārnesumu. Kā pēc svētdienas brīvajiem treniņiem atzina Jānis, tad braukšana pēc pārmaiņām bija pavisam savādāka, labāka. Pēc treniņiem pirmās astoņas mašīnas Super 1600 klasē iebrauca vienā sekundē, bet Jānis uzrādīja septīto ātrāko laiku.


Jānis Baumanis trasē. Foto: Jonnie Loix

4. kvalifikācijā pirmajā pagriezienā sagriezās Stefans, kā rezultātā Jānis iesprūda aiz šī braucēja. Kamēr viņš tika garām, tika zaudētas divas trīs sekundes. Lai arī ātri tika noķerts Šigabudinovs, apdzīt viņu neizdevās. Baumaņa komanda ziņo, ka abiem braucējiem ātrums bija labs, bet ne pietiekošs, lai noķertu pārējos braucējus un lai sasniegtu augstākus rezultātus visā kvalifikācijā. Līdz ar to 4.kvalifikācijas kārtā Jānim 8.vieta, kas pēc četrām kārtām tas deva augsto 4.vietu.


Jānis Baumanis trasē. Foto: Jonnie Loix

Jānis: "4. kvalifikācijā izvēlējos startēt ar otro pārnesumu, jo uzlikām "īso" kārbu, taču tā bija liela kļūda - tas pasākums ir jātrenē un jāregulē. Ar slikto startu iekūlos burzmā, kas notika priekšā, un atkal iesprūdu pret Stefana auto, kas bija sagriezies. Kad tiku brīvs, visi jau, protams, bija gabalā. Izdevās saķert komandas biedru Šigabudinovu, taču pakāpties augstāk man neizdevās. Tagad koncentrējos pusfinālam, kas manā braucienā izskatās būs "jautrs",” tā portālam atzina Jānis Baumanis.


Jānis Baumanis trasē. Foto: Jonnie Loix

Lai arī savā pusfinālā izdevās aizcīnīties līdz otrajai vietai, kas garantēja vietu finālā, vēlāk tiesneši par agresīvu braukšanu Baumanim piešķīra diskvalifikāciju. ''Startā vienam braucējam bija pāragrs starts. Jānis par to signalizējot, pacēla roku. Pēc tam viņš no beigām uzsāka pakaļdzīšanos. Cīņas karstumā tika pabakstīts viens, tad otrs, līdz viņš aizcīnījās līdz otrajai vietai, taču tad tiesneši nolēma viņam piešķirt diskvalifikāciju,'' tā portālam pastāstīja Jāņa tēvs Andris Baumanis.

Beigās uzvaru izcīnīja Sergejs Zagumenovs.

Reinis Nitišs
Treniņbraucieni no rīta aizritēja labi, pēc kā Reinis bija kaujinieciski noskaņojies labot situāciju absolūtajā kopvērtējumā. Trešajā braucienā Reinis savā braucienā finišēja ceturtajā vietā, kas absolūti deva desmito ātrāko laiku. ''Ar rezultātu neesmu apmierināts. Laba starta pozīcija šeit izsaka ļoti daudz, bet es startēju no pašas ārmalas. Šobrīd jāfokusējas un jāgūst maksimāli labākais rezultāts, kādu pie šādiem apstākļiem varam gūt,'' tā Nitišs.


Reinis Nitišs brauc uz diviem riteņiem. Foto: reinisnitiss.com

Ceturtajā kvalifikācijas kārtā Nitišam savā braucienā ceturtā vieta, bet visā kārtā – septītais rezultāts, kas nozīmēja to, ka Nitišs kvalificējas pusfinālam. ''Šoreiz izdevās labi iebraukt Joker aplī un priekšā bija tīra trase, tomēr mans ātrums nebija pietiekams. Svarīgākais, ka esmu iekļuvis pusfinālā. Cīnīšos un darīšu visu tā, lai iegūtu pēc iespējas vairāk punktu,'' tā Nitišs.


Foto: Reinis Nitišs

Pusfinālā Reinis startēja no beigām. Pēc laba starta Reinim sanāca kontaktu cīņa Liamu Doranu. Abi braucēji devās džokera aplī, pēc kā Reinis bija pēdējā vietā. Taču tad spriedzi neizturēja Dorans, kurš sagriezās un Nitišs apdzina viņu. Turpinājumā Reinis bija ļoti ātrs. Konkurentiem dodoties džokera aplī, Nitišs nokļuva līdz trešajai vietai, cieši aizmugurē Danielam Holtenam. Pēc pāris līkumiem arī Holtens neizturēja spriedzi un sagriezās. Tas Reinim ļāva finišēt otrajā vietā!


Visu nedēļas nogali ļoti ātrs bija Matias Ekstroms. Foto: EKSRX

Otrajā pusfināla braucienā cīņa par iekļūšanu finālā bija ļoti sīva. Ļoti ātrs turpināja būt Nitiša komandas biedrs Sebastians Eriksons, kurš izcīnīja uzvaru otrajā pusfināla braucienā. Aiz viņa palika Andreas Bakerūds, bet trešais - Peters Solbergs. Jāatzīmē, ka pirmais četrinieks iebrauca vienas sekundes robežās. Līdz ar to finālā tika visas trīs Olsbergs MSE ekipāžas, lai arī pirms tam gan Bakerūds, gan Nitišs nebija starp tiem ātrākajiem braucējiem.

Finālā Reinim neizdevās starts un viņš aizbrauca pārliecinoši pēdējais. Pēc pirmā apļa Reinis līderim zaudēja deviņas sekundes. Taču turpinājumā starp visiem sportistiem norisinājās bezkompromisa cīņa, kur netika atdots neviens centimetrs. Cīņas karstumā vairāki braucēji pamanījās pārsist riteņus, kā rezultātā vietu sadalījums mainījās ik pēc pāris sekundēm. Finālā beigās uz otro vietu pakāpās Solbergs, taču arī viņš pamanījās pārsist riteni, tādējādi piekāpjoties savam tautietim Andreasam Bakerūdam. Tāpat riteni pārsita Eriksons, kas beigās ceturto vietu ļāva izcīnīt Nitišam. Uzvaru savās mājas sacīkstēs izcīnīja Ekstroms.

Jāatzīmē, ka aizvadītajās piecās sacīkstēs ir bijuši pieci dažādi uzvarētāji!

SuperCar rezultāti:
1. Mattias EKSTRÖM 04:29.881
2. Andreas BAKKERUD 04:40.323
3. Petter SOLBERG 04:41.007
4. Reinis NITIŠS 04:41.074
5. Liam DORAN 04:45.193
6. Sebastian ERIKSSON 04:58.046
Komentāri
faateris 06.07.2014 23:15
Nav īsti skaidrs, šis ir žurnāla "Kas jauns" pielikums? Katrā ziņā virsraksts absolūti neatbilst tam, kas notikās Zviedrijā.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png