profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Goldmanis: sākotnēji nebiju plānojis braukt, taču beigās - trešā vieta

Mārtiņš Jankovskis 04.10.2011 - 09:58 Goldmanis: sākotnēji nebiju plānojis braukt, taču beigās - trešā vieta
Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

Aizvadītajās brīvdienās Biķernieku trasē tika aizvadīts Latvijas kausa, Baltijas kausa un Igaunijas čempionāta posms rallijkrosā, kurā pie godalgotām vietām tika arī latviešu sportisti.

2000 klasē jau ar pirmajiem metriem vadībā izvirzījās Reinis Nitišs, kurš savu pārsvaru nosargāja un izcīnīja uzvaru. Šī uzvara jaunajam sportistam garantēja Baltijas kausu, kā arī Reinis ir soli no Igaunijas čempiontitula. „Brīvie treniņbraucieni aizritēja labi. Nedaudz paregulējām ritošo daļu, iepazinos ar trasi un viss bija labi. Pirmais kvalifikācijas brauciens bija ar domu - ātri un līdz galam. Otrais brauciens bija paredzēts uz ātrāko apļa laiku - centos braukt ātri un bez kļūdām, kas arī izdevās! Trešo braucienu nebraucu, jo pirmo vietu A finālā jau biju nodrošinājis. Tāpat arī negribējās riskēt un sasist mašīnu, jo trase vietām bija bedraina. Finālā pirmie divi līkumi bija saspringti, taču veicu tos bez lieka stresa (smejas). Pēc tam galvenais bija saglabāt mieru un braukt savā tempā, kas man arī izdevās. Beigās izcīnīju pirmo vietu, par ko esmu priecīgs. Gribētu pateikt lielu paldies mehāniķiem un ģimenei," portālam „Go4speed" pēc sacensībām atzina Reinis Nitišs.


Reinis Nitišs nepārspējams arī šoreiz. Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

Otro vietu aiz Reiņa izcīnīja Mārtiņš Porietis, kuram šīs sacensības iesākās gaužām slikti - laika kontrolē tika uzmests kūlenis. „Diena iesākās ļoti slikti, jo piedzīvoju avāriju, taču servisa parkā līdz finālam visu daudzmaz sanāca sataisīt. Lai varētu braukt ātri un uzrādīt pēc iespējas labāku rezultātu, vajadzēja izcelt startus, taču man tas neizdevās. Arī tehnikas ķibeles pēc kūleņa atstāja sekas. Finālā paliku otrais. Lai noķertu un apdzītu Reini, iespējams, pietrūka vēl kāds aplis," tā pēc sacensībām teica  Mārtiņš Porietis.


Mārtiņš Porietis dienu uzsāk ar kūleni. Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

Ļoti priecīgs par trešo vietu 4WD klasē bija Kārlis Goldmanis, kurš portālam atzina, ka sākumā šajās sacensībās nemaz nebija plānojis braukt, jo mašīna īsti nebija gatava. „Jā, sacensības bija interesantas. Sākotnēji nemaz negribēju braukt, jo mašīna nebija tik gatava, lai varētu cīnīties par augstām pozīcijām, taču, pateicoties maniem atbalstītājiem (radiem, draugiem), iepriekšējās dienas vēlā vakarā nosūtīju pieteikumu. Oficiālajos treniņos sāku trenēties braukt ar sliku riepām, jo iepriekšējos posmos biju braucis ar grants riepām, bet šajā reizē tas bija aizliegts. Pirmajā kvalifikācijā sanāca nedaudz apskādēt mašīnu, jo sacensību azarts bija nedaudz lielāks par ielas sliku turēšanos (smejas). Pēc otrās kvalifikācijas konstatējām, ka viena riepa jau izdilusi līdz kordiem, tāpēc labi, ka rezervē bija tāda pati riepa. Šī iemesla dēļ nolēmu pataupīties finālam un trešo kvalifikāciju izlaidu."


Kārlis Goldmanis apmierināts ar sasniegumu pēdējā posmā. Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

„Finālā sākās lielā jautrība. Pirmajā līkumā čaļi jau sataisīja "sūdus", jo pēc sadursmēm dažas evolūcijas sāka griezties kā vilciņi, tāpēc man bija jādomā rezerves plāns, lai trāpītu līkumā. Pēc nelielā bardaka sākās cīņa ar pārējiem braucējiem. Kontakti bija diezgan spēcīgi, taču manas mašīnas gadījumā tie bija tikai bleķi, kamēr citiem cieta ritošā daļa. Pēc pāris apļiem nokļuvu trešajā vietā. Nedaudz vēlāk sapratu, ka nevaru nevienu vairs noķert un nojautu, ka arī mani nevar noķert, tāpēc sāku braukt nedaudz piesardzīgāk, lai lielajās bedrēs neko nesalauztu. Tā nu izdevās finišēt trešajā vietā, par ko prieks - neizmērāms!"
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png