profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija leģenda: Nitišs pārsteidzis mūs visus

Mārtiņš Jankovskis 02.07.2014 - 23:01 Rallija leģenda: Nitišs pārsteidzis mūs visus
Markus Gronholms priekšplānā. Foto: Twitter

Pirms jaunās pasaules rallijkrosa čempionāta sezonas divkārtējais pasaules rallija čempions un rallija leģenda Markuss Gronholms, kurš tobrīd bija kļuvis par Olsbergs MSE Ford rallijkrosa rūpnīcas komandas vienu no treneriem un padomdevējiem, atzina, ka ''Reinim būs vajadzīgs laiks, lai viņš iemācītos braukt ar SuperCar mašīnu, tāpēc mēs no viņa nevaram uzreiz prasīt uzvaras. Bet, protams, tas ir iespējams, ka viņš uzvarēs," sezonas sākumā teica Gronholms.


Gronholms un Nitišs pirmssezonas testos. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Šobrīd somu zvaigzne Gronholms LTV raidījumam ''Sporta Studija'' atzina, ka Reinis ir pārsteidzis ļoti daudzus, kā arī Gronholms mūsu sportistam veltīja lielas uzslavas. ''Reinis ir pārsteidzis visus. Kopš sezonas sākuma viņš ir paveicis fantastisku darbu. Viņš ir mierīgs, kurš brauc ļoti skaisti. To no viņa neviens negaidīja. Reiņa lielākais pluss ir tāds, ka viņš ir mierīgs un brauc bez plašām sānslīdēm, kā arī nepieļauj stulbas kļūdas. Viņš nebrauc pāri savām spējām, bet gan ir nosvērts,'' tā Markus Gronholms.


Aigars un Reinis Nitiši. Foto: Olsbergs MSE

Tikmēr Reiņa tēvs Sporta Studijai atklāja, kā sezonas sākumā starp viņiem un komandu noritēja sarunas, kuru laikā komanda gribēja Reinim dot iespēju pasaules čempionātā braukt tikai dažos posmos. ''Pirms sezonas sākuma, kad norisinājās sarunas ar Olsbergs MSE Ford komandu, tās īpašnieks mēģināja mūs pārliecināt, ka varbūt labāk ar šo SuperCar mašīnu braukt Zviedrijas nacionālajā čempionātā, vai arī piedalīties kādā atsevišķā Eiropas vai Pasaules posmā. Taču mēs palikām pie sava, vai nu SuperCar klasē braucam pasaules čempionātā vai turpinām braukt Super 1600 klasē,'' stāsta Aigars Nitišs.

''Kad man uzdeva jautājumu par mērķiem, kā mēs plānojam braukt pasaules čempionātā, tad mēs ar Reini kopā izdomājām, ka A finālā (Top 6) vajadzētu būt. Komandas vadītājs ar komandas menedžeri saskatījās, pasmaidīja un teica, ka būs labi, ja tiksim Top 12.''

Kā ir patiesībā, tas redzams čempionāta kopvērtējuma tabulā, kur Reinis ir līderis, aiz sevis atstājot daudzas autosporta zvaigznes.


Nitišs trasē. Foto: Rihards Baumanis / go4speed.lv

Taču ne viss ir tik labi, kā no malas izskatās. Reiņa tēvs atzīst, ka vēl nav savākts viss nepieciešamais sezonas budžets. ''Šādās lielās komandās ir tā, ka katram pilotam jānodrošina savs līdzfinansējums. Šobrīd mēs esam savākuši 2/3 no nepieciešamā budžeta, bet īsti līdz galam tas nosegts vēl nav. Ja kādam ir iespēja palīdzēt, tad aicinātu atbalstītājus satikties un izrunāties, jo ir vairāki interesanti sadarbības veidi – varam gan piedāvāt reklāmas vietu, gan padzīvot komandas dzīvi un būt tuvumā visam šeit notiekošajam, jo ne visiem ir tāda iespēja. Ir jāturpina strādāt un salasīt tā naudiņa, jo citu variantu nav. Atpakaļceļa nav,'' optimismu pauž Aigars.

Čenpionāta kopvērtējums:


 
Reinis Nitišs Ford Fiesta Mk7

96

2

Andreas Bakkerud Ford Fiesta Mk7

82

3

Petter Solberg Citroën DS3

80

4

Toomas Heikkinen VW Polo Mk5

74

5

Anton Marklund VW Polo Mk5

61

6

Timur Timerzyanov Peugeot 208

48

7

Timmy Hansen Peugeot 208

48

8

Tanner Foust VW Polo Mk5

42

Komentāri
gt99 03.07.2014 19:29
Labi, ka ir tāda lieta kā internets un visu šo var redzēt no pirmavota :)
https://www.youtube.com/watch?v=roTyUYpPM1g
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png