profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Šādos apstākļos vēl nebiju braucis, tāpēc brīžiem bija bail (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 30.06.2014 - 18:55 Nitišs: Šādos apstākļos vēl nebiju braucis, tāpēc brīžiem bija bail (VIDEO)
Reinis Nitišs dubļainajā trasē. Foto: reinisnitiss.com

Svētdien Kouvolas trasē smagos apstākļos trešo vietu pasaules rallijkrosa čempionāta ceturtajā posmā SuperCar klasē izcīnīja Reinis Nitišs, kurš tādējādi nostiprināja vadību čempionāta kopvērtējumā. Laikapstākļi bija ārkārtīgi smagi, jo vairāki braucēji piedzīvoja avārijas. Par laimi, Reinis spēja izvairīties no sadursmēm un izcīnīja trešo goda pjedestālu četrās aizvadītās sacīkstēs.

Sarunā ar portālu Go4speed sportists saka, ka šādos apstākļos viņš līdz šim vēl nebija braucis, tāpēc trešā vieta uzskatāma par lielisku rezultātu.


Foto: reinisnitiss.com

''Līdz šim šādos apstākļos vēl nebiju braucis, jo bija ārkārtīgi slidens. Testos esmu braucis pa lietu, bet šādi apstākļi man līdz šim vēl nebija bijuši. Domāju, ka ļoti daudzi šādos apstākļos nebija braukuši. Pirmajā pusfinālā, kad lija lietus, bija bailes, jo nezināju, cik ātri varu pabraukt un kas tādos apstākļos jādara. Taču ātri apradu un beigās viss bija labi, bet tik un tā trase bija ārkārtīgi slidena. Bija tā, ka nevis es vadīju mašīnu, bet mašīna mani,'' iesāk Reinis Nitišs.

Uz jautājumu, kas pietrūka finālā, lai finišētu augstāk, Reinis atzīst, ka viņam finālbraucienā tika aizmesti logi, tāpēc bija apgrūtināta redzamība. ''Finālā manai automašīnai bija kaut kāda tehniska problēma, tāpēc, kad tika aizmesti logi, ūdens nelija uz priekšējā stikla, kas apgrūtināja redzamību. Vienā no līkumiem neredzēju īsti, kur ir iekšmala, tāpēc izslīdēju un Bakerūds mani apdzina. Ja ar ūdens padeves sistēmu viss būtu kārtībā, domāju, ka būtu finišējis otrais, taču jebkurā gadījumā esmu priecīgs, ka abi tikām līdz galam, jo gandrīz 90% no braucējiem, kuri brauc pilnu čempionātu, izstājās.''


Bakerūds un Nitišs. Foto: reinisnitiss.com

Jāatzīmē, ka vienā no kvalifikācijas braucieniem Nitišs sagriezās un zaudēja vērtīgas sekundes. Kā zināja teikt sportists, tad šajā negadījumā viņam esot ļoti paveicies, jo varēja būt arī sliktāk.

''Tajā vietā biju par ātru iebraucis. Par vēlu sāku griezt iekšā, kā rezultātā mašīna saslīdēja. Lai arī mēģināju to iztaisnot, man izsita stūri no rokām un ar apmēram 120 km/h lielu ātrumu saslīdēju. Labi, ka tai malai trāpīju garām, jo, ja būtu nedaudz dziļāk ar sānu trāpījis, tad tur būtu ļoti slikti.''


Foto: reinisnitiss.com

Lai arī šobrīd čempionāta kopvērtējumā Reinis ir pārliecinošā vadībā, sportists atzīst, ka priecāties vēl ir pāragri, jo vēl ir daudz lietu, pie kurām jāstrādā, lai uzlabotu sniegumu.


Trīs ātrākie braucēji. Foto: FIA World Rallycross Championship

''Protams, ir patīkami skatīties kopvērtējuma tabulā, taču jāsaka, ka šeit ļoti daudz ko nosaka veiksme un sakritība, jo daudzi braucēji var braukt vienā ātrumā. Lai arī šobrīd esmu līderis, tāpat vēl ir daudz ko mācīties. Piemēram, starti, kuriem veltīsim īpašus treniņus. Tāpat ir vēl vairākas nianses, pie kurām jāstrādā, lai pilnveidotos. Tas, kā braucam šobrīd, ir labi, bet ne tā, kā grib komanda. Ir jāturpina smagi strādāt,” nobeidz Nitišs.

Čenpionāta kopvērtējums:

1

Reinis Nitišs Ford Fiesta Mk7

96

2

Andreas Bakkerud Ford Fiesta Mk7

82

3

Petter Solberg Citroën DS3

80

4

Toomas Heikkinen VW Polo Mk5

74

5

Anton Marklund VW Polo Mk5

61

6

Timur Timerzyanov Peugeot 208

48

7

Timmy Hansen Peugeot 208

48

8

Tanner Foust VW Polo Mk5

42


Nitišs sagriežas lielā ātrumā:


SuperCar finālbrauciens:


Somijas posma avārijas:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png