profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis Somijā izcīna otro vietu, Nitišs dramatiskās sacīkstēs finišē trešais

Go4speed 29.06.2014 - 12:10 Baumanis Somijā izcīna otro vietu, Nitišs dramatiskās sacīkstēs finišē trešais
Super1600 klases finālbrauciens. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Svētdien Kouvolas trasē par patīkamu iznākumu dramatiskās sacīkstēs parūpējās abi latviešu sportisti. Otro vietu Somijas posmā Super1600 klasē izcīnīja Jānis Baumanis. Vēlāk, jau daudz sliktākos trases apstākļos, par uzvaru SuperCar finālā cīnījās Reinis Nitišs, kurš lieliskā braucienā izcīnīja trešo vietu.

Jānis Baumanis
Svētdienas rītā aizvadītajos treniņbraucienos Jānis Baumanis uzrādīja piekto ātrāko laiku Super1600 klasē. Tālāk jau sekoja trešais kvalifikācijas brauciens, kurā Jānis startēja kopā ar abiem klases līderiem Linemanu un Misiulia. Braucienā Jānis uzvarēja un klases kopvērtējumā pēc trešā kvalifikācijas brauciena ierindojās otrajā vietā, aiz Zagumenova. Tas viņam ļāva pakāpties uz pirmo vieto klasē pēc trim aizvadītajām kvalifikācijas kārtām.

Ceturtajā kvalifikācijas braucienā, kas notika stipra lietus apstākļos, Jānim atkal izvērtās sīva cīņa ar Linemanu, taču šoreiz mūsu sportists palika ceturtais savā braucienā un septītais klasē. Kopvērtējumā Jānis pēc visiem kvalifikācijas braucieniem ieņem ceturto vietu un ir nodrošināja vietu pusfinālā.


Jānis 4.kvalifikācijā sadūrās ar konkurentu, kas ietekmēja laiku un neļāva izcīnīt augstāku pozīciju braucienā. Foto:
Rihards Baumanis, Go4speed

Pirms pusfināla un fināla braucieniem sākās lietus un visi braucieni tika aizvadīti pa slapju un dubļainu trasi.

Jānis Baumanis startēja otrajā Super1600 klases pusfināla braucienā un tikai par pus mašīnas korpusu finišā atpalika no Zagumenova. Tādējādi, iekļūstot starp labākajiem trim, Jānis ir nodrošinājis vietu finālbraucienā, kur startēs kopā ar jau minēto Zagumenovu, Linemanu, Misiulia, Liguru, Miņikhanovu.

Finālbraucienā visu braucienu Jānis noturējās otrajā pozīcijā aiz krievu braucēja Ņikitas Misiulas un finišā zaudēja viņam 3,1 sekundi. Trešais finišā vēl viens krievu sportists Rasuls Miņikhanovs.

Pēc četriem posmiem Jānis Baumanis ir pacēlies uz 4. vietu sezonas kopvērtējumā.


Super1600 fināls. Foto: Rihards Baumanis

Reinis Nitišs
Rīta treniņu sesijā Reinis uzrādīja septīto labāko laiku un bija gatavs šīs dienas pēdējiem diviem kvalifikācijas braucieniem.

Negaidīti notikumi risinājās trešajā kvalifikācijas kārtā, kad pirmajā aplī saskrējās divi favorīti - Bakeruds un Hansens, kā rezultātā Hansens piedzīvoja trīs kūleņus, savukārt Bakerudam tika piešķirts melnais karogs, kas neļāva viņam startēt trešajā kvalifikācijas braucienā.


Hansena auto pēc avāijas. Foto: twitter.com/JanisBaumanisRX

Reinis Nitišs kopā ar pārējiem diviem šī brauciena dalībniekiem devās uz atkārtotu startu un finišēja otrais, aiz klases līdera Marklunda. Tomēr neilgi pēc tam tika paziņos, ka šis brauciens būs jāveic vēlreiz. Oslbergs MSE komanda bija pārsūdzējusi tiesniešu lēmumu par melno karogu Bakerudam un tas tika atcelts.


Bakeruda un Hansena sadursmes VIDEO var noskatīties ŠEIT.

Vēlreiz tika dots starts trešajam kvalifikācijas braucienam, un reizē ar to spēkā pieņēmās arī lietus, kas neļāva uzradīt labus brauciena laikus. Tiesneši pieņēma lēmumu atstāt spēkā sausā brauciena laikus un Bakerudam par nepamatotu diskvalifikāciju tika piešķirta otrā vieta braucienā pirms Reiņa. Tādējādi Reinis trešais braucienā un otrais klases kopvērtējumā pēc trīs kvalifikācijas kārtām.


Reinis Nitišs. Foto: Twitter.com/ReinisNitissRX

Ceturtajā kvalifikācijas braucienā, kuru Nitišs aizvadīja kopā ar Fostu, Bakerudu, Marklundu un Heikinenu, mūsu sportists ierindojās trešais, klases kopvērtējumā pēdējā braucienā ieņemot piekto vietu.

Kopvērtējumā pēc veiktās kvalifikācijas Nitišs atrodas trešajā pozīcijā aiz Bakeruda un Marklunda, iekļūstot pusfinā.

Reinis Nitišs demonstrēja fantastisku sniegumu savā pusfināla braucienā, jau sākumā izvirzoties brauciena vadībā. Ļoti slidenajā un dubļainajā trasē Nitišs, esot pirmajā pozīcijā, saglabāja vislabāko redzamību, kas ļāva viņam uzvarēt. Bez Nitiša finālā iekļuva arī Bakeruds, kurš finišēja otrais un Skorupkijs. Braucienā izstājās vairāki favorīti - Timerzianovs, Hansens.

Sliktās redzamības un slidenās trases dēļ otrajā pusfināla braucienā notika masveida avārija, kurā automašīnas apskādēja vairāki līderi - Peters Solbergs, Heikinens, Dorans. Trasē tika izkārts sarkanais karogs un sacīkste apturēta. Atkārtotajā braucienā piedalījās vairs tikai trīs braucēji, kuri arī iekļuva finālā - Taners Fosts, Peters Solbergs un Antons Marklunds.


Šādos apstākļos notika finālbrauciens. Foto: facebook.com/fiaworldrallycross

Fināls norisinājās tikpat dramatiskos apstāļos, kā pusfināla braucieni. Nitišs startā otrais aiz Tanera Fausta, bet otrajā līkumā pazaudēja otro vietu savam komandas biedram Bakerudam. Turpmāko sacīksti līdz pat finišam Nitišs nobrauca trešajā pozīcijā. Uzvaru jau otro gadu pēc kārtas šajā posmā svinēja Taners Fausts, otrais Andreas Bakeruds.

Jāpiemin, ka finālā tehnisku iemeslu dēļ uz starta neizgāja kopvērtējuma otrās vietas īpašnieks - Peters Solbergs.

Pēc četriem posmiem Nitišs saglabā pārliecinošu vadību SuperCar klases kopvērtējumā, par 14 punktiem apsteidzot komandas viedru Andreasu Bakerudu.


Kouvolas trases Tribīnēs bija simtiem Latvijas fani.
Foto: facebook.com/fiaworldrallycross

Somijas posma rezultāti SuperCar klasē:
1. Taners Fausts 04:59.725
2. Andreas Bakeruds +3,6
3. Reinis Nitišs +5,4
4. Kristofs Korpuskijs +19,6
5. Antons Marklunds +26,0
6. Joni Peka Rajala +4 apļi

Somijas posma rezultāti Super1600 klasē:
1. Ņikita Misiulia 05:04.936
2. Jānis Baumanis +3,14
3. Rasuls Miņikhanovs +6,0
4. Janno Ligurs +11,19
5. Ulriks Linemans
6. Sergejs Zagumenovs
Komentāri
gt99 29.06.2014 17:48
Reinis zaudēju komandas biedram 1 punktu šajā posmā. Toties pamatīgi atrāvās no pārējiem sekotājiem. Labs posms.
Crabis 29.06.2014 17:41
Bakeruds diezgan netīri aizgāja Reinim garām. Bet gan jau sezonas noslēgums saliks visu pa plauktiem. Pa plauktiem, kā mēs to ceram :D
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png