profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišam pēc pirmās dienas Somijā dalīta pirmā vieta, Baumanis trešais

Go4speed 28.06.2014 - 16:50 Nitišam pēc pirmās dienas Somijā dalīta pirmā vieta, Baumanis trešais
Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

28. jūnijā mainīgos laika apstākļos Kouvelas trasē Somijā tika aizvadīta pirmā Pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta diena, kurā pirmos divus kvalifikācijas braucienus veica visu klašu sportisti. SuperCar klasē 28 konkurentu vidū Reinis Nitišs pēc pirmās dienas dala pirmo vietu ar Antonu Marklundu, savukārt Super1600 klasē Jānis Baumanis ieņem trešo pozīciju.

Jānis Baumanis
Pirmajā brīvo treniņbraucienu sesijā Jānis Baumanis uzrādīja trešo ātrāko laiku klasē, taču, kā ziņoja sportista komanda, Jānis nebija apmierināts ar automašīnas piekares regulējumu, un izlaida vairākas nākamās treniņu sesijas, kamēr komandas mehāniķi darbojās ap sportista automašīnu. Rezultātā treniņos Jānim sestais labākais laiks. Rezultāti klasē ļoti blīvi un līdz labākajam laikam Jānim pietrūka vien dažas sekundes desmitdaļas.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā Jānis Baumanis finišēja pārliecinoši pirmais savā braucienā, par divām sekundēm apsteidzot kopvērtējuma līderi Zagumenovu. Kopvērtējumā pēc pirmā brauciena Jānis klasē otrais.

Otrajā kvalifikācijas braucienā Jānis Baumanis startēja kopā ar praktiski visiem klases favorītiem un finišēja trešajā vietā braucienā un arī klases kopvērtējumā. Arī pēc pirmās dienas Baumanis atrodas trešajā pozīcijā un saglabā lieliskas iespējas iekļūt gan pusfinālos, gan finālā.

„Rīt ļoti atbildīga diena, jākapina temps, jāātgūst pozīcijas. Patīkami vērot daudzos Latvijas fanus un karogus trases malā, paldies visiem, kas mērojuši ceļu šurp, lai klātienē vērotu šīs sacensības un ar savu klātbūtni mūs atbalstītu, es domāju, ka gan Reinim, gan man noteikti tas dod papildus stimulu un motivāciju sasniegt labus rezultātus", pēc pirmās dienas komentē Jānis Baumanis.

Reinis Nitišs
Reinis Nitišs dienu iesāka kā sestais ātrākais savā klasē pirmajā treniņu sesijā. Tālāk jau laiki tika uzlaboti un Reinis pēc treniņiem uzrādīja ceturto laiku, līderim Doranam zaudējot tikai vienu desmitdaļu sekundes.

Pirmo sacīkšu braucienu Reinis aizvadīja vienā grupā ar savu komandas biedru Andreasu Bakerudu un finišēja pirmajā pozīcijā, 0,3 sekundes priekšā Bakerudam. Arī klases kopvērtējumā pēc pirmā brauciena Reinis bija pirmais.


Reinis Nitišs. Foto: Reinisnitiss.com

Neilgi pēc otrā brauciena starta sākās stiprs lietus un brauciens tika apturēts un izziņota slapjā sacīkste, kas nozīmēja, ka braucējiem bija jāmaina lietus riepas. Pirmie SuperCar klases braucieni notika pa slapju trasi, taču tā ātri žuva un Reinis, braucot dienas pēdējā braucienā, jau startēja ar sausā laika riepām. Brauciens iesākās labi, taču Reinis trasē sagriezās un finišējā ceturtais. Arī kopvērtējumā pēc otrā brauciena sportistam ceturtā vieta klasē.

Līdz ar to pēc pirmās dienas Reinis Nitišs dala pirmo/otro vietu ar Antonu Marklundu. Trešo vietu ieņem Reiņa komandas biedrs Andreas Bakeruds. Rīt Reinis Nitišs startēs no ceturtās pozīcijas.

Jau rīt pl.10.30 Kouvelas trasē Somijā sāksies sacīkšu otrā diena. Finālbraucieni gaidāmi pēc pl.14.30.


Pēc sacīkstēm abi latvieši piedalījās autogrāfu sesijā. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

SuperCar klases Rezultāti pēc pirmās dienas:

1.A.Marklund, 90 punkti
2.R.Nitišs, 90 punkti
3.A.Bakeruds, 87 punkti
4.T.Hansen, 87 punkti
5.K.Skorupski, 77 punkti

Super1600 klases rezultāti pēc pirmās dienas:
1.N.Misiulia, 92 punkti
2.U.Linemans, 90 punkti
3.J.Baumanis, 87 punkti
4.T.Šigabudņikovs, 85 punkti
5.S.Zagumenovs, 76 punkti

Reinis Nitišs sagriežas (no 1:00):
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png