profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zvaigžņotajā Norvēģijas rallijkrosa posmā Nitišs tiksies ar ASV zvaigzni Kenu Bloku

Mārtiņš Jankovskis 12.06.2014 - 06:01 Zvaigžņotajā Norvēģijas rallijkrosa posmā Nitišs tiksies ar ASV zvaigzni Kenu Bloku
Kena Bloka automašīnas. Foto: facebook.com/KenBlockRacing

Šajās brīvdienās Norvēģijā norisināsies kārtējais pasaules rallijkrosa čempionāta posms. Līdz šim ar katru nākamo posmu dalībnieku saraksts ir audzis, un arī šis posms nebūs izņēmums.

Zināms, ka Reiņa Nitiša SuperCar klasē uz starta izies 38 sportisti, kuru vidū netrūks pasaules līmeņa zvaigznes. 22 dalībnieki, kuru vidū būs arī Jānis Baumanis, startēs Super 1600 klasē, bet 17 mašīnas startēs TouringCar klasē.

''Hellas trase ir lēnāka un tehniski sarežģītāka par Lidenhilu (Lydden Hill), kurā norisinājās iepriekšējais posms,'' par trasi stāsta Reinis Nitišs. ''Salīdzinot ar Lielbritāniju, vidējais ātrums Hellā būs zemāks un arī sānslīdes šeit būs mazāk, tomēr trase ir ļoti dinamiska. Tās līkumi, kombinācijā ar mainīgo reljefu un dažādo segumu, pilotiem liek visu laiku strādāt ar pilnu jaudu. Elpu var atvilkt tikai pēc finiša!''


Foto: www.rallycrossrx.com

''Hellas trasē starta taisne ved no kalna lejup, tamdēļ varēs novērtēt, kuram no sportistiem izdevies labs starts un kuram ir laba sacīkšu tehnika, jo trases kritums šīs atšķirības tikai pastiprinās,” trases nianses atklāj Reinis. ''Lai uzrādītu labu apļa laiku, būtiski būs precīzi izbraukt kalnā augšupejošo devīto līkumu, pēc kura seko starta/finiša taisne. Ja šajā līkumā iebrauc par lēnu, turpmākajos metros var zaudēt daudz laika. Nozīmīga ir arī lēnā sekcija, ko veido trešais un ceturtais līkums un kurā jāsabremzējas līdz pat pirmajam ātrumam,” turpina Nitišs.

''Uz Norvēģiju došos labā noskaņojumā, ar lieliskām atmiņām no pagājušā gada, kad tur izcīnīju savu trešo uzvaru Super1600 klasē. Šogad centīšos braukt tā, lai arī nākamgad tur varu atgriezties ar tikpat labām atmiņām,'' apņēmīgs uz Norvēģiju dodas Reinis.


Peters Solbergs dodas uz sacensību norises vietu. Foto: facebook.com/PetterSolbergWRC

Nitiša klasē šajā posmā bez jau daudz zināmiem sportistiem startēs divkārtējais DTM čempions Matiass Ekstrēms, kura rīcībā būs Audi S1 automašīna. Taču, protams, vislielākā zvaigzne būs ASV šovmens un sportists Kens Bloks. Tikmēr Baumaņa klasē uz starta izies arī trīs dāmas, kā arī Henninga Solberga dēls Oskars.


Reinis Nitišs. Foto: Qningan.com

Prognozēt, kurš no braucējiem varētu uzvarēt šajās neprognozējamās un notikumiem bagātās sacensībās, ir neiespējami, jo favorītu ir daudz. Taču noteikti favorīts Nr.1 būs mājinieks Peters Solbergs. ''Uzvara man nozīmēs visu. Tieši tāpēc esmu šeit, un tāpēc arī es braucu. Kopvērtējumā esmu otrais, trīs punktus aiz Andreasa Bakerūda, taču pēc šī posma gribu būt tabulas galvgalī. Tas ir mērķis. Nebūs laimīgāka norvēģa par mani, ja uzvarēšu šajā posmā,'' tā Peters Solbergs.


Jānis Baumanis visiem pa priekšu. Foto: Zoom Motorsport

Tikmēr debiju šajā posmā piedzīvos divas Audi S1 SuperCar mašīnas. ''Kvalitāte man vienmēr ir svarīgākā lieta, tāpēc labāk piecas minūtes nokavēšu, nekā steigšos. Mūsu ilgtermiņa mērķis ir pasaules čempioni,'' tā Matiass Ekstrēms.

Šīs trases garums ir kilometrs, kuru sastāda 63% asfalts, bet 37% segumu klāj grants.

Pasaules RX trešā posma Norvēģijā Supercar klases grafiks:
Piektdiena, 13. jūnijs:
17:00 1. kvalifikācijas brauciena starta vietu izloze

Sestdiena, 14. jūnijs:
12:00 Brīvie treniņbraucieni
14:30 1. un 2. kvalifikācijas brauciens

Svētdiena, 15. jūnijs:
10:30 Iesildīšanās braucieni 11:45 3. un 4. kvalifikācijas brauciens
17:30 SuperCar klases pusfinālbraucieni un finālbrauciens

Kopvērtējums Super 1600 klasē
1. S.Zagumennov  Skoda Fabia 57
2. I.Linnemann Peugeot 208  48
3. N.Misiula Skoda Fabia 45
4. T.Shigabutdinov  Renault Twingo  36
5. K.Navickas Skoda Fabia 33
... ... ... ... ...
10. J.Baumanis Renault Twingo  17

Kopvērtējums SuperCar klasē
1. A.Bakkerud Ford Fiesta  49
2. P.Solberg Citroen DS3  46
3. flag T.Heikkinen  VW Polo 44
4. R.Nitišs Ford Fiesta
43
5. flag A.Marklund VW Polo 26
6. flag R.Larsson Audi A1 25

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png