profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baltijas rallijkrosa pēdējā posmā kūlenis, Krūmiņš pirmo vietu pazaudē pēdējā līkumā

Go4speed 01.10.2011 - 23:06 Baltijas rallijkrosa pēdējā posmā kūlenis, Krūmiņš pirmo vietu pazaudē pēdējā līkumā
Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

1. oktobrī Rīgā, Biķernieku trasē, norisinājās Latvijas kausa, Baltijas kausa un Igaunijas čempionāta posms rallijkrosā, kur pie uzvarām savās klasēs tika Kristiāns Rihters, Dāvis Tobiass, Reinis Nitišs, Andre Kurgs, Rommi Puks un Stens Oja.

Lai arī laiks bija samērā silts un saulains, skatītāju nebija daudz. Taču tie, kas bija klāt, katrā braucienā varēja vērot sīvas un aizraujošas cīņas. Laika kontrolē par šovu parūpējās Mārtiņš Porietis, kurš aizķēra iekšmalā esošo riepu un apmeta kūleni. Taču avārijas sekas nebija nopietnas un sportists vēlāk varēja turpināt sacensības.


Mārtiņš Porietis māk arī tā. Foto: Reinis Grīnvalds

Kvalifikācijas braucieni aizritēja bez nopietniem incidentiem. Trešajā kārtā spilgtākais notikums bija Spīķa un Porieša duelis, kur abi braucēji ilgu laiku pavadīja braucot blakus. Tikmēr izstāšanos šajā pašā braucienā piedzīvoja vēl viens no favorītiem Māris Ločmelis. Pēc kvalifikācijas noskaidrojās, ka B fināla braucieni būs 1600 un 2000 klasēs.

A finālā Beta bagiju klasē pirmais finiša līniju šķērsoja Rihters, kuram sekoja Daniels Špaks un Everts Henilāns. CK 125 klasē pārliecinoši pirmais Dāvis Tobiass, aiz kura finišēja Dzintars un Ingus Ramati.

Open klase:

No starta kā pirmais aizgāja Ilgonis Krūmiņš, kurš spēja atrauties no igauņa Rommi Puka. Taču, laikam ritot, Puks noķēra Ilgoni un iesēdās viņam astē. Par trešo vietu tobrīd cīnījās Kalmers Vahts un Kevo Karps. Lai arī beigās izskatījās, ka pie uzvaras tiks Krūmiņš, diemžēl tā nenotika, jo sportists pēdējā līkumā saslīdēja un apmēram piecus metrus pirms finiša līnijas apstājās. Beigās sportists, braucot atpakaļgaitā, finišēja ceturtajā vietā. Kā vēlāk noskaidrojās, tad šī kļūme radās tāpēc, ka braucēja „BMW M3" automašīnai bija nodilušas riepas. Līdz ar to pirmo vietu izcīnīja Puks, kurš uzreiz pēc finiša visus skatītājus iepriecināja ar saulīšu griešanu.


Visiem pa priekšu Ilgonis Krūmiņš. Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

1600 klase:

Pārliecinošā vadībā izvirzījās Janno Ligurs, taču brauciena vidū Ligura mašīnai nolūza ritenis un sportists bija spiests sacensības noraudzīties no malas. Līdz ar to vadību pārņēma Andre Kurgs, kurš to nosargāja arī līdz finišam. Otrais Arvo Kasks, bet trešais - Ranets Rēss.

2000 klase:

Jau pēc pirmajiem diviem līkumiem izstājās Jānis Spīķis. Vadībā tobrīd atradās Reinis Nitišs, kurš to nosargāja arī līdz beigām. Otrais palika Mārtiņš Porietis, bet trešais igaunis Alvars Kūsiks. Jāatzīmē, ka Nitišs ar šo uzvaru izcīnīja Baltijas kausu un ir soli no Igaunijas čempiontitula.


Par patīkamu pārsteigumu pilnpiedziņas klasē parūpējās latvietis Kārlis Goldmanis. Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

4WD klase:

Jaudīgākajā klasē igaunis Ojs, tuvojoties pirmajam līkumam, izraisīja masveida sadursmi, tādējādi izsitot no trases Helmetu Palmu. Ar katru nākamo apli Ojs atrāvās no saviem konkurentiem. Tobrīd otrais bija Paits Reimans, bet trešais - Kārlis Goldmanis, kurš, apdzenot vairākus konkurentus, spēja pacelties no sestās vietas. Pirmā līkuma sekas visu brauciena laiku izbaudīja Erki Kolditss un Kazimiers Gudžjūns, kuri pa trasi riņķoja ļoti lēnā tempā. Lai arī pēc sacensībām pastāvēja varbūtība, ka Ojas rezultātu varētu anulēt, tā nenotika un sportists izcīnīja uzvaru. Otrais palika Reimans, bet trešais starp diviem igauņiem latvietis Kārlis Goldmanis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png