profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Artis Baumanis savās otrajās sacīkstēs izcīna fantastisku uzvaru (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 09.06.2014 - 07:32 Artis Baumanis savās otrajās sacīkstēs izcīna fantastisku uzvaru (FOTO)
Artis Baumanis uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Indrek Allik

Aizvadītajās brīvdienās tika aizvadīts Igaunijas rallijkrosa čempionāta kārtējais posms, kas notika Pīrojas trasē. Tajā uz starta izgāja arī 24 gadus vecais Artis Baumanis, kuram šīs bija tikai otrās rallijkrosa sacensības mūžā. Pilota rīcībā bija Peugeot 206 automašīna, ar kuru savulaik startējis gan Reinis Nitišs, gan pagājušajā sezonā arī Jānis Baumanis (vairākās sacīkstēs tika izcīnītas otrās un trešās vietas, bet ne viena uzvara - aut.). Neskatoties uz mazo pieredzi autosportā (līdz šim Artis piedalījās sešos supersprinta posmos - aut.), Artis savās otrajās rallijkrosa sacensībās parūpējās par īstu sensāciju, jo braucējs izcīnīja pirmo vietu Super 1600 klasē. Lūk, ko par to visu sarunā ar portālu Go4speed stāsta pats Artis.


Foto: Indrek Allik

''Šis bija kārtējais Igaunijas rallijkrosa čempionāta posms, kur manā klasē uz starta izgāja 14 ekipāžas. Ja brīvajos treniņbraucienos uzrādīju vien septīto ātrāko laiku, tad ar katru nākamo braucienu jau gāja vieglāk. Jāatzīmē, ka šī bija pirmā reize, kad ar sliku riepām braucu pa grants segumu," iesāk Artis Baumanis.

"Pirmajā kvalifikācijas braucienā mēs vēl meklējām īstās un pareizās trajektorijas. Otrajā un trešajā kvalifikācijā uzlikām jaunas riepas un sapratām, ka varam būt vēl ātrāki. Jāatzīst, ka trešajā kvalifikācijas kārtā tiku līderu grupā, kur man izdevās paskatīties igauņu spēcīgāko rallijkrosa braucēju trajektorijas, kas vēlāk pašam ļāva kļūt nedaudz ātrākam. Pēc trīs kārtām biju trešajā vietā, kas nozīmēja to, ka pusfinālā man būs pirmā starta rinda," kvalifikācijas notikumus atceras Artis.


Baumanis (kreisajā pusē) cīņā ar Liguru. Foto: Indrek Allik

''Diemžēl pusfinālā sanāca pāragrs starts, par ko saņēmu sodu – man džokera aplis bija jāizbrauc divas reizes. Pēc pirmā džokera apļa izbraukšanas biju trešajā vietā. Otrajā reizē džokera aplī gāju uz pilnu banku, jo zaudēt vairs man nebija ko. Taču beigās sanāca tā, ka pēdējā pagriezienā tā brīža otrās vietas ieguvējam parādījās motora defekts, kā rezultātā viņš kļuva lēnāks. Man izdevās viņu apsteigt un, neskatoties uz diviem veiktajiem džokeriem, finišēju otrajā vietā, kas deva labu starta vietu finālam.''


Foto: Indrek Allik

Arī finālā Artim uzsmaidīja veiksme. ''Finālā pēc laba starta tiku otrajā pozīcijā. Ilgu laiku braucu aiz līdera un meklēju viņa pieļautās kļūdas, lai varētu viņam pietuvoties. Taču priekšpēdējā aplī priekšpēdējā pagriezienā Janno Liguram nobortējās priekšējais ritenis un viņš kļuva lēns. Tajā brīdī džokera aplī iegāju kā pirmais un arī izgāju kā pirmais, tādējādi izcīnot uzvaru otrajās rallijkrosa sacensībās mūžā,'' prieku neslēpj Baumanis.


Šoreiz konkurenti nespēja tikt līdzi Artim. Foto: Indrek Allik

Pēc lieliskajām sacīkstēm Artis atkaj, ka āķis ir lupā un gribas braukt vēl un vēl. ''Jā, āķis ir lūpā. Visu laiku braucu ar lielu kaifu un ar smaidu uz lūpām. Taču šī uzvara nebūtu izcīnīta bez palīdzības, tāpēc gribētu teikt lielu Paldies brālim Jānim par ļoti vērtīgiem un noderīgiem padomiem, kā arī liels paldies ģimenei par atbalstu, pārējiem atbalstītājiem un mehāniķim,'' nobeidz latviešu sportists.

Jautāts par turpmākiem plāniem, Artis atzina, ka brauks NEZ rallijkrosa posmos Lietuvā un Latvijā, kā arī atlikušajās Igaunijas sacensībās.

Portāls Go4speed sveic sportistu ar lielisko panākumu!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png