profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijkrosa sacensībās Lietuvā startēs trīs Latvijas braucēji

Go4speed 30.05.2014 - 18:45 Rallijkrosa sacensībās Lietuvā startēs trīs Latvijas braucēji
Mārtiņš Porietis. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Nedēļas nogalē Lietuvā, Vilkiču trasē, notiks Rallycross Challenge Europe trešais posms. Kā ziņo autocross.lv, tad sacīkstēs piedalīsies trīs Latvijas braucēji – Super 1600 klases pārstāvji Mārtiņš Porietis, Māris Ločmelis un Reinis Safonovs.

Cīņai SuperCar klasē bija pieteikts arī Agris Brediks, tomēr pat vēl pirms Bauskas motora defekta starts bija zem jautājuma zīmes, bet Mūsas neveiksme pārliecinoši lika atcelt Vilkiču plānu.

Super 1600 klasē no Latvijas braucējiem pieredzējušākais šajā seriālā ir Mārtiņš Porietis, kurš pērn aizvadīja vienu sacīksti un šogad spēkojās pirmajā posmā Francijā. 12 pieteikto dalībnieku kolektīvs ir interesants, kaut Baltijas iekšienē vien mūsējiem pretī stāsies lietuvieši Ernests Staponkus un Laurins Diržininks, kā arī igaunis Janno Ligurs. Braucēji no Nīderlandes, Vācijas, Čehijas un Beļģijas papildina interesanto sastāvu.

Jāatzīmē, ka pēc diviem posmiem braucēji, kuri būtu startējuši gan Francijā, gan Ungārijā, ir tikai trīs. Vai nu seriālam vēl jāieskrienas, vai nu tomēr tā sportiskā vērtība īsti nav novērtēta. Taču, lai nu kā, klasē tiešām aizraujošs dalībnieku sastāvs un šī sacīkste solās būt saspringta.

SuperCar klasei Lietuvā pieteikti deviņi dalībnieki, no kuriem spēcīgākais varētu būt vācietis Bernds Šomakers, lai gan prognozēt viņa spēku samērus ar Lietuvas speciālistiem ir sarežģīti. TouringCar klasē četri beļģi un austrietis, bet Vilkiču kausa izcīņā, kurā startēs Lietuvas un Polijas autokrosam gatavotās mašīnas (pareizāk – FIA noteikumiem neatbilstošās), 13 pieteikumu.

Dienaskārtība paredz, ka visi braucieni notiks svētdien, sestdiena veltīta administratīvajām lietām.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png