profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišu pirms fināla pieviļ automašīna, uzvaru skaistā cīņā izcīna Bakerūds

Mārtiņš Jankovskis 25.05.2014 - 18:52 Nitišu pirms fināla pieviļ automašīna, uzvaru skaistā cīņā izcīna Bakerūds
Reinis Nitišs. Foto: Qnigan

Pēc pirmās pasaules rallijkrosa čempionāta dienas Olsbergs MSE komandas pilots Reinis Nitišs ieņēma devīto vietu, no līdera atpaliekot 17 punktus.

Otrā diena iesākās ar saulainu laiku, kamēr pirmajā dienā gan lija, gan spīdēja saule. Treniņos Reinis nobrauca vienu braucienu, kuros tika uzrādīts septītais laiks. Kopumā jāsaka, ka rezultāti bija ļoti blīvi, jo pirmo desmitnieku šķīra tikai 0,795 sekundes.


Peters Solbergs. Foto: facebook.com/Petter Solberg

Trešajā braucienā Reinim ne visai veiksmīgs starts, kā rezultātā braucienā tika izcīnīta ceturtā vieta (uz starta neizgāja viens no favorītiem Timurs Timerzjanovs, kura Peugeot automašīnai bija problēmas ar ātrumkārbu). Lai arī Reinis savā braucienā bija ceturtais, absolūtajā ieskaitē Nitišs bija piektais. Jāatzīmē, ka ātrākie bija Peters Solbergs un Tanners Fausts, taču abi braucēji sīvās konkurences dēļ aizmirsa iebraukt džokera aplī, kas nozīmēja to, ka abiem pienākas diskvalifikācija.


Andreas Bakerūds. Foto: KR/ERC24

Pēdējā kvalifikācijas kārtā Reinis pēc laba starta uzvarēja savu braucienu, kas absolūti viņam deva ceturto ātrāko laiku, līderim Peteram Solbergam zaudējot 1,8 sekundes.

Līdz ar to pēc četrām kvalifikācijas kārtām Reinis bija ceturtajā vietā, kas priekš 18 gadus vecā jēkabpilieša bija teicams sniegums. Tas nozīmēja to, ka otro posmu pēc kārtas Reinis nodrošināja vietu pusfinālā!


Pārsteigumu autors zviedrs Larsons un viņa Audi. Foto: KR/ERC24

Pirmajā pusfināla pārī no starta ātri aizbrauca Solbergs un Andreas Bakerūds, kuri ilgu laiku brauca kopā. Nedaudz vēlāk Solbergs atrāvās, bet Bakerūds devās džokera aplī. Solbergs džokerī devās pēdējā aplī un, iznākot no tā laukā, sportistam bija diezgan saspringta cīņa ar Bakerūdu, kurā abu braucēju mašīnas vairākas reizes pat saskārās. Finišā uzvarēja Tomass Heikinens, bet Bakerūds pēc fantastiskas cīņas izrāva otro vietu.

Otrajā pusfināla pārī labs starts padevās Nitišam, kurš uzreiz ar komandas biedru Endrjū Džordanu devās džokera aplī. Šāda stratēģija šoreiz attaisnojās, jo pārējiem braucējiem pirmajos līkumos bija vairākas sadursmes un pat avārijas. Ar katru nākamo apli pārējie braucēji devās džokerī, kas ātrajam un stabilajam Nitišam ļāva pakāpties līdz pirmajai vietai, kuru braucējs arī veiksmīgi nosargāja. Tas nozīmēja to, ka Reinis iekļūst finālā, kur viņam būs pirmā starta rinda.


Finālā Nitišs diemžēl neizgāja... Foto: No sportista personīgā arhīva

Diemžēl finālā uz starta Reinis neizgāja, jo elektronikas problēmu dēļ nevarēja iedarbināt sportista automašīnu...


Reiņa mašīnu pirms fināla vairs nevarēja iedarbināt. Foto: No sportista personīgā arhīva

Finālā vienā no pirmajiem apļiem ar konkurentu sadūrās Solbergs, kā rezultātā sportists izbrauca ārpus trases un iesēdās trases drošības smiltīs. Kamēr Solbergs atgriezās trasē, tika zaudētas pāris vietas un finišā tikai sestā vieta. Uzvaru sīvā cīņā izcīnīja Nitiša komandas biedrs Andreas Bakerūds, kurš pēdējā aplī apdzina Robinu Larsonu. Trešais finišēja vēl viens Olsbergs MSE komandas pilots Džordans.

Kopvērtējums pēc diviem posmiem:
1. Bakerūds 49
2. P.Solbergs 46
3. Heikinens 44
4. Nitišs 43
5. Marklunds 26
Komentāri
Emis 26.05.2014 00:43
Reini- mēs ar tevi!!!!!!!!!!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png