profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs pēc pirmās dienas devītais, Baumanim sacensības beigušās

Go4speed 24.05.2014 - 20:58 Nitišs pēc pirmās dienas devītais, Baumanim sacensības beigušās
Reinis Nitišs (priekšplānā) un Peters Solbergs. Publicitātes foto

Sestdien Anglijā startēja otrais pasaules rallijkrosa čempionāta posms, kurā uz starta izgāja arī divi latviešu braucēji - Jānis Baumanis (Super 1600) un Reinis Nitišs (SuperCar). Diemžēl Jāni Baumani šoreiz pievīla tehnika, kas liedza iespēju iekļūt pusfinālā. Reinis Nitišs pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem ieņem 9. pozīciju.

Reinis Nitišs
No rīta laiks trasē bija vējains un nomācies, kā arī ik pa brīdim lija lietus. Sportistiem pirmos treniņbraucienus bija jāveic pa slapju trasi. Arī turpinājumā laikapstākļi bija mainīga - lija gan lietus, gan spīdēja saule.

Pēc pirmajiem treniņiem Nitiša automašīnā tika konstatēts defekts ātrumkārbā, tāpēc mehāniķi uzreiz nolēma to nomainīt.

Diemžēl Reinim neizdevās izbraukt nevienā no atlikušajiem treniņiem, jo mehāniķi strādāja pie tā, lai sportists varētu paspēt atgriezties trasē uz kvalifikācijas pirmo braucienu. Neveiksmīgi otrie treniņi beidzās Marklundam, kuram aizdegās VW automašīna, kā rezultātā otrais treniņš tika pārtraukts.


Šajā posmā SuperCar klasē uz starta iziet 38 automašīnas. Publicitātes foto

Pirmajā kvalifikācijas kārtā Nitišs uzvarēja savā braucienā (par 0,3 sekundēm tika apsteigts pirmā posma uzvarētājs Peters Solbergs), bet kopvērtējumā tas Reinim deva devīto vietu starp 38 dalībniekiem. ''Viens līkums man vēl īsti nepadodas. Pamainīsim arī mašīnas regulējumus. Zinu, ka varu braukt vēl ātrāk,'' tā Reinis.

Otrajā kvalifikācijas braucienā Nitišs absolūtajā ieskaitē uzrādīja astoto ātrāko laiku, kas pēc diviem braucieniem viņam deva 71 punktu un devīto vietu. Svētdien, 25. maijā, tiks aizvadīti atlikušie divi kvalifikācijas braucieni, kas noteiks, kuri braucēji spēs iekļūt pusfinālā un finālā.

Jānis Baumanis

1600 klasē šodien tika aizvadīti visi četri kvalifikācijas braucieni. Pirmajos brīvajos treniņos Baumanis uzrādīja ceturto laiku, taču turpinājumā Jānis bija spiests pavadīt boksos, jo tika konstatēts motora defekts. Jau tobrīd bija skaidrs, ka komanda nepaspēs sagatavot automašīnu uz pirmo kvalifikācijas braucienu.

„Pirmais kvalifikācijas brauciens Jānim bija jāizlaiž, jo pēc brīvajiem treniņbraucieniem atklājās motora defekts un, lai to nesabojātu pavisam, komanda izlēma mainīt to pret rezerves motoru. Tāpēc pirmajā kvalifikācijā Jānim 0 punkti, taču uz otro kvalifikāciju Jānis būs ierindā," portālam Go4speed ziņoja Baumaņa komanda.


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis

Diemžēl otrajā kvalifikācijas kārtā nepaveicās ar laikapstākļiem. Tieši pirms starta sāka līt lietus, bet līdz ar brauciena beigām lietus pārstāja līt. Pārējiem braucējiem izdevās izbraukt pa slapju trasi, bet bez lietus. Otrajā kvalifikācijas kārtā Baumanim desmitā vieta klasē.

Trešajā un ceturtajā kvalifikācijas braucienā Jānis ierindojās 6. vietā, taču ar trīs braucienos iegūtajiem 110 punktiem nepietika, lai iekļūtu starp 12 labākajiem braucējiem pusfinālā, kas norisināsies rīt, 25. maijā. Jānis Baumanis ierindojās 17. vietā no 19 braucējiem šajā posmā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png