profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis aizvada pirmos testus, komanda ar sniegumu apmierināta (FOTO)

Go4speed 29.04.2014 - 17:47 Baumanis aizvada pirmos testus, komanda ar sniegumu apmierināta (FOTO)
Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā tika saņemta priecīga ziņa - Jānis Baumanis startēs pirmajos divos Eiropas rallijkrosa čempionāta posmos Super 1600 klasē ar šīs klases pagājušā gada čempiona komandas tehnisko atbalstu, proti "Set Promotion" veic pilnībā visu tehnisko nodrošinājumu. Ja pēc šīm sacensībām abas puses būs apmierinātas, tad tiks slēgta vienošanās par Jāņa dalību visos Eiropas rallijkrosa čempionāta posmos.

Jau pagājušajā piektdienā Jānis Baumanis devās uz Franciju, lai aizvadītu pirmos testus "Set Promotion" komandas sastāvā. "Vispirms jāsaka paldies Aigaram Nitišam un Uģim Traubergam, ar kuru palīdzību nonācām līdz šādai iespējai," portālam Go4speed stāsta Jāņa tēvs Andris

"Jāatzīst, ka tas nāca diezgan negaidīti. Pāris dienas pirms testiem Francijā, mēs ar Jāni bijām Čehijā, kur tika veiktas pārrunas par dalību visā 2014. gada RX ieskaitē zem citas komandas karoga. Taču tad man Aigars ieteica runāt ar Reiņa pagājušā gada komandu un tālāk viss norisinājās ļoti ātri. Principā vienas dienas laikā Uģis sarunāja mums testus Francijā, un pagājušajā piektdienā Loheac trasē Francijā jau tika aizvadīti pirmie testi ar jauno automašīnu, ar kuru Jānis brauks Eiropas rallijkrosa čempionāta ieskaitē Portugālē un Anglijā, un, iespējams, arī visus pārejos posmus."


Jānis Baumanis startēs Super 1600 klasē "Set Promotion" sastāvā. Publicitātes foto

''Ar testu rezultātiem apmierināta bija visa komanda, jo Jānis spēja uzklausīt, sadzirdēt un arī veiksmīgi izpildīt gan komandas vadītāja Jussi Pinomaki, gan treneru (kuru lomā arī bija Reinis Nitišs un Andreas Bakeruds) uzdotos norādījumus un padomus, kā rezultātā ar auto viņš aprada un varēja pabraukt diezgan ātri,'' turpina Andris Baumanis.

Arī Jānis ar testos sasniegto bija apmierināts: ''Ar auto apradu ātri. Braucot ar šo mašīnu, ir pilnīgi citas sajūtas, salīdzinot ar pagājušā gada mašīnu - vadāmība, stabilitāte, paātrinājums un bremzēšana ir kardināli atšķirīga! Viegli tika atrasta kopēja valoda ar visu komandu - gan treneriem, gan ar inženieriem par mašīnas regulējumiem, gan ar mehāniķiem par tehnisko izpildījumu. Komanda strādā profesionāli un operatīvi. Prieks, ka esam atraduši kopēju valodu."


Jāņa Baumaņa treneri testos bija gan Reinis Nitišs, gan Bakeruds. Publicitātes foto

Šobrīd Jānim ar "Set Promotion" komandu ir līgums par dalību pirmajos divos posmos, kā arī panākta vienošanās par iespēju šīs komandas sastāvā ar šo pašu auto aizvadīt pilnvērtīgu sezonu. ''Tagad negribu steigties priekšā notikumiem un apgalvot, ka tieši tā viss arī notiks, jo nevar pēc vienas testu dienas tā uzreiz viennozīmīgi pateikt, kā būs. Zināmā mērā īstie testi Jānim būs Portugālē un Anglijā, jo līdz šim Jānis ir aizvadījis tikai deviņas sacensības rallijkrosa disciplīnā un Portugālē būs desmitās viņa karjerā. Atbildība pilotam ir ļoti liela, to saprot arī somu komandas vadītāji, kuri ar Jāni vēlas iepazīties tuvāk. Abām pusēm ir jāsaprot, kā izmantot potenciālu. Par to, kā izveidosies šī sadarbība, skatīsimies pēc Anglijas posma, un tad arī kopā ar komandas vadību spriedīsim par visu čempionātu. Bet jāsaka, ka šobrīd viss izskatās diezgan cerīgi. Testos tika sasniegti ļoti labi rezultāti, bija ar ko salīdzināt. Pateicoties augstajam profesionālajam komandas līmenim un Jāņa vēlmēm par automašīnas regulējumiem, inženieri savu darbu padarīja lieliski, kas savukārt ļāva Jānim ļoti ātri aprast ar jauno tehniku.'' ''Pēc pirmās testu dienas, pārrunājot dienas gaitā paveikto, visi bijām apmierināti. Gribas domāt, ka Set Promotion un Jāņa sadarbība abos čempionāta pirmajos posmos būs lieliska, kas savukārt ieliks labus pamatus sadarbības nākamajam etapam," nobeidz Jāņa tēvs, kas ir uzņēmies pilota menedžera pienākumus.


Publicitātes foto

Super 1600 klasē Portugālē uz starta stāsies 18 dalībnieki. Jāņa uzdevums šajās sacensībās būs gūt pieredzi, kā arī tādā konkurencē iekļūt pirmajā desmitniekā. Jau ceturtdien, 1. maijā, Jānis kopā ar Reini, kurš šogad startēs Supercar klasē, dosies uz Portugāli. Tādejādi šogad Latviju šajās prestižajās sacensībās pārstāvēs divi sportisti.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png