profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Nevar jau nepatikt šis 560 Zs jaudīgais auto - nospied pedāli un aiziet (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 16.04.2014 - 19:10 Nitišs: Nevar jau nepatikt šis 560 Zs jaudīgais auto - nospied pedāli un aiziet (FOTO)
Reinis Nitišs pie sava Superauto. Foto: QNIGAN.COM

Otrdien Anglijā Lydden Hill Race trasē notika mediju diena, kuru rīkoja šīs trases organizatori. Uz šo paākumu bija uzaicināti vairāki rallijkrosa braucēji, taču atsaucās tikai daži. Starp visiem dalībniekiem bija arī Reiņa Nitiša Olsbergs MSE rallijkrosa komanda. Lai noskaidrotu, kā Reinim gāja šajā mediju dienā, portāls Go4speed sazinājās ar sportistu, kurš ar aizvadītajiem braucieniem bija ļoti apmierināts.

Pastāsti, kas tas bija par pasākumu, kurā tu piedalījies?
Otrdien Lydden Hill Race trasē, kur norisināsies pasaules rallijkrosa čempionāta otrais posms, notika šīs trases mediju diena, kuras laikā sanāca izbraukt ar jauno mašīnu. Bez rallijkrosa braucējiem tur vēl bija arī drifta braucēji. Pavisam kopā šajā mediju dienā piedalījās 28 mediji. Šī pasākuma ietvaros notika vizināšanas pasākums, kur tika izvizināti gan mediji, gan sponsori un atbalstītāji.


Mediju dienas rallijkrosa dalībnieki. Foto: FIA World Rallycross Championship

Rezultātus savstarpējos arī uzņēmāt?
Šādos braucienos rezultāti netika ļoti ņemti vērā, taču, protams, laikus salīdzinājām, lai saprastu, kur esmu salīdzinājumā ar citiem. Šajos braucienos patika tas, ka pēc tiem sapratu, ka varu braukt un kā pareizi jābrauc.

Kādi bija tavi laiki, salīdzinot ar pārējiem braucējiem?
Tur pat vien jau biju ar visiem kopā. Un, ja zaudēju, tad zināju, kur tas tika zaudēts un kas būtu jāuzlabo. Bet kopumā tas laiks visiem bija vienāds.

Tā, ka zaudētu sekundi vai vairāk nebija…
Nē, tik traki nebija. Mūsu komandas biedrs Endrjū Džordans šajos braucienos bija nedaudz ātrāks, bet tas izskaidrojams ar to, ka viņš brauca vairāk par mums, jo viņam šie bija pēdējie testi. Pie viņa mašīnas arī tika daudz strādāts un regulēts. Viņš bija ātrāks, bet ne daudz.


Nitiša komandas biedrs trasē. Foto: FIA World Rallycross Championship
 
Cik daudz sanāca nobraukt?
Kādus 20 apļus. Tas ir gandrīz viena sacīkste.

Uztraukums nebija?
Pirms pašas braukšanas bija neliels uztraukums, bet, kā iekāpu mašīnā, tā uztraukums pārgāja. Šobrīd jau jūtu un zinu, ko daru pareizi, ko nepareizi un kas ir jāuzlabo.


Nitiša auto. Foto: QNIGAN.COM

Vai šī gadījumā nebija tava pirmā reize šajā īstajā kaujas mašīnā?
Jā, bija gan. Pirms tam braucu ar testa mašīnu, taču pa lielam tur jau viss bija tas pats, kas šeit. Taču ar šo mašīnu, ar kuru tagad braucu, braukšu arī visu sezonu.


Visas trīs Olsbergs MSE rallijkrosa komandas mašīnas. Foto: QNIGAN.COM

Kā juties iekšā? Patika?
Nevar jau nepatikt (smejas). Ir tik jāpierod un viss būs labi. Tagad jāregulē auto tā, lai man būtu labi un varētu braukt.

Salīdzinot ar pagājušā gada mašīnu (Renault Clio Mk2), vai ar šo auto braukšana ir pavisam savādāka?
Jā, kā diena pret nakti. Viss notiek stipri ātrāk. Un arī braukšanas stils ir pavisam savādāks. Taču nav tā, ka tas stils ir grūtāks, bet savādāks gan.

Kaifs jau noteikti baigais, sēžot pie tāda auto stūres…
Protams. Kad nospied pedāli, tad jūti, kā aiziet (smejas). Šo sajūtu un jaudu nevar salīdzināt ne ar ko.


Komandas biedri Nitišs, Andreas Bakeruds un Džordans. Foto: QNIGAN.COM

Varbūt tiem, kuri vēl nezina, pastāsti, cik šī mašīna ir jaudīga un cik laika nepieciešams, lai tā sasniegtu 100 km/h?
Nesen Kens Bloks aizvadīja testus ar šādu mašīnu, kur lidlaukā viņš 100 km/h sasniedz 1,99 sekundēs. Bet tā oficiāli pieņemts, ka tās ir 2,2 vai 2,3 sekundes. Mašīnas jauda? Apmēram 560 Zs.

Viens no mediju dienas dalībniekiem bija Liams Dorans. Par Doranu dzirdēti dažādi stāsti. Cik sanācis pašam redzēt un cik runā citi, tad viņš ir braucējs, kurš nerespektē ne vienu un ir gatavs uzvarēt pat ar netīriem paņēmieniem. Kāds viņš bija ārpus trases?
Kā cilvēks viņš ir labs. Taču man liels prieks par to, ka mani laiki ar viņu bija līdzīgi (Pagājušajā gadā Dorans Eiropas rallijkrosa čempionātā izcīnīja 5.vietu)


Liams Dorans trasē. Foto: FIA World Rallycross Championship

Vai šajos braucienos izdevās no kāda braucēja kaut ko pamācīties?
Jā, Džordans pamācīja ar vērtīgiem padomiem. Kādiem? Piemēram, dažus šosejas gājienus, ko pirms tam ne kartingā, ne rallijkrosā neesmu izmantojis.

Var just, ka esi apmierināts ar šo pasākumu.
Jā, foršas emocijas. Arī pabraukt sanāca daudz. Kopumā jāsaka, ka šis bija ļoti labs treniņš.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png