profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaules rallijkrosa čempionātā vienā klasē ar Nitišu startēs zviedru sportiste

Mārtiņš Jankovskis 07.04.2014 - 17:07 Pasaules rallijkrosa čempionātā vienā klasē ar Nitišu startēs zviedru sportiste
Ramona Karlsone un Pers Eklunds. Foto: facebook.com/ramonakarlsson

Ka ziņo rallycrossrx.com, tad šī gada pasaules rallijkrosa čempionātā jaudīgākajā SupeCar klasē, kurā pirmo reizi startēs arī latviešu rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs, ar Saab 93 Supercar automašīnu startēs 33 gadus vecā zviedru sportiste Ramona Karlsone. Ramona, kura ar autosportu sāka nodarboties 12 gadu vecumā, karjeras laikā kļuvusi par divkārtējo Zviedrijas kroskartu čempioni. Tāpat sportiste startējusi vairāk nekā 30 rallijos. Pagājušajā gadā sportiste tika atzīta par gada Zviedrijas rallija braucēju. Jāatzīmē, ka pagājušā gada vienā no rallijiem Ramona, kuras rīcībā bija Škoda Fabia WRC, par 1,8 sekundēm apsteidza pagājušajā gadā Latvijā redzēto Fredriku Ahlinu (Škoda Fabia S2000).


Hennings Solbergs pie Saab 93 Supercar automašīnas stūres. Foto: erc24.com, Rafoss

Zināms, ka Karlsones komandas biedrs būs 2003.gada WRC čempiona Petera Solberga vecākais brālis Hennings Solbergs. Šobrīd zināms, ka Karlsone brauks vismaz septiņos posmos, bet par Solberga plānotajiem startiem ziņu nav.

''Lieliskas sajūtas strādāt kopā ar vienu no zviedru labākajiem sacīkšu braucējiem Peru Eklundu (komandas īpašnieks). Komandai ir liela pieredze. Supercar klase ir klase, kur vienkopus atrodas ekstremālas rallijkrosa automašīnas, tāpēc esmu priecīga, ka tiku uzaicināta. Gaidu brīdi, kad varēšu cīnīties ar vadošajiem braucējiem,'' tā sportiste.


Karlsone rallijā. Foto: www.teknikensvarld.se

"Tas ir satriecoši, ka Ramona brauks mūsu komandā. Viņa jau ir sevi pierādījusi, cik ātra viņa ir rallija sacensībās, tāpēc rallijkross ir viņas nākamais izaicinājums. Mēs jau iepriekš investējām jaunajā somu sportistā Tomasā Heikenenā, tāpēc paskatieties, kur viņš ir tagad (2013.gada Global Rallycross čempions). Karlsone ir pirmā sieviete pasaules rallijkrosa čempionātā, tāpēc būs interesanti sekot līdzi viņas attīstībai," tā komandas vadītājs Pers Eklunds.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png