profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bijušais F1 čempions kļūst par Nitiša konkurentu pasaules rallijkrosa čempionātā

Mārtiņš Jankovskis 13.02.2014 - 15:48 Bijušais F1 čempions kļūst par Nitiša konkurentu pasaules rallijkrosa čempionātā
Žaks Vilenēvs. Foto: rallycrossrx.com

Noskaidrojies, ka bijušais F1 pasaules čempions un IndyCar World Series čempions Žaks Vilenēvs šogad pārstāvēs Albatec Racing rallijkrosa komandu, kuras sastāvā sportists startēs visos 12 pasaule rallijkrosa čempionāta posmos. Pilota rīcībā būs 600 Zs jaudīga Peugeot 208 automašīna.

Šīs komandas sastāvā pagājušaja gadā Francijas posmā uz starta izgāja šī brīža Citroen Racing rallija komandas pilots Kriss Mīke. Taču Vilenēvs nebus pirmais F1 pilots, kurš brauks ar šīs komandas automašīnu, jo bijušais F1 braucējs Mika Salo ar šīs komandas automašīnu aizvadīja testus Somijā.


Foto: facebook.com/AlbatecRacing

Zināms, ka komandas otrais pilots, kurš arī vienlaicīgi ir komandas vadītājs, būs Endijs Skots. Tas komandai ļauj cerēt uz labiem rezultātiem arī komandu ieskaitē.

''Esmu ļoti priecīgs, ka mūsu komandā brauks Vilenēvs, kurš ir ļoti pieredzējis braucējs. Viņš ir slavens ar savu tehnisko izcilību un spēju vadīt jebkuru automašīnu līdz tās gala robežai. Esmu ļoti satraukts, lai redzētu to, kā viņam šajā debijas sezonā ies ar 600 Zs jaudīgo Peugeot,'' tā Endijs Skots.


Foto: Albatec Racing

''Šajā ziemas periodā Peugeot 208 piedzīvojis neiedomājamus tehnoloģiskos risinājumus. Testos esam jau veikuši 250 apļus, kuros Vilenēvam bija iespēja izmēģināt šo lielisko auto. Esmu patīkami pārsteigts par to, cik ātri viņš aprada ar šo spēkratu, kā arī esmu pārsteigts par viņa spējām sniegt vērtīgu informāciju, kas ļaus viņam kļūt vēl ātrākam,'' nobeidz Skots.


Vilenēvs un Skots. Foto: erc24.com

''Ar nepacietību gaidu to brīdi, kad ar Albatec Racing komandu varēšu iziet uz starta. Ar manu iepriekšējo pieredzi uz ledus, esmu patīkami uztraukts braukt plakaniski ar 600 Zs jaudīgu pilnpiedziņas Peugeot automašīnu. Esam aizvadījuši ļoti labus testus. Esmu patīkami pārsteigts par komandas augsto līmeni, it sevišķi no tehniskās puses. Tas man atgādināja laikus F1. Mašīna ir ļoti reaģējoša, spēks tai ir vienreizējs, tāpēc, kurš gan negribētu spēlēties ar šādiem 600 Zs? Esmu sacīkšu braucējs, tāpēc, protams, gribu uzvarēt, taču būs daudz nezināmā. Ļoti ceru, ka man izdosies uzvarēt dažās sacīkstēs, taču apzinos, ka daudzas lietas es vēl nezinu, tāpēc 2014.gads man būs mācību,'' tā Žaks Vilenēvs.

Vilenēvs un Skots testos:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png