profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ford rūpnīcas pilots Nitišs skrūvē žiguli un gatavojas Vaztuss sacensībām

Mārtiņš Jankovskis 25.01.2014 - 00:29 Ford rūpnīcas pilots Nitišs skrūvē žiguli un gatavojas Vaztuss sacensībām
Reinis Nitišs pagājušā gada Vaztusa sacensībās. Foto: rencenuautoklubs.lv

Ceturtdien 18 gadus vecais jēkabpilietis Reinis Nitišs kārtējo reizi pārrakstīja Latvijas rallijkrosa vēsturi, noslēdzot līgumu ar Olsbergs MSE Ford rallijkrosa rūpnīcas komandu par startēšanu visos pasaules rallijkrosa čempionāta posmos jaudīgākajā SuperCar klasē.

Lai uzzinātu, kā aizritēja, iespējams, viena no Nitiša laimīgākajām dienām mūžā, portāls Go4speed piektdienas vakarā sazinājās ar sportistu.


Reinis pie savas topošās mašīnas. Foto: No sportista personīgā arhīva

''Visiem sākumā bija svinīgās pusdienas, bet pēc tam notika pati preses konference, kurā neiztika bez daudzām intervijām. Pēc konferences pārmiju dažus vārdus ar Markusu Gronholmu, bet, ja godīgi, tad neatceros, ko ar viņu runāju (smejas). Atceros, ka viņš man jautāja, ko es daru brīvajā laikā un cik man gadu. Kad pateicu, ka mācos skolā un ka man ir 18 gadi, viņš bija nedaudz pārsteigts, jo domāja, ka esmu vecāks,'' smejoties stāsta Reinis Nitišs.


Nitišs vidū ar Gronholmu un komandas biedru Andreasu Bakerūdu. Foto: OlsbergsMSA Ford

Par Nitiša un viņa komandas biedra treneriem pieaicināti Markuss Gronholms un Endrjū Džordans, kuri autosporta sabiedrībā komentārus neprasa. Gronholms ir lieliski pazīstams, jo viņš ir divkārtējais pasaules rallija čempions, pasaules superzvaigzne un īpašs speciālists. Taču arī Džordanu nedrīkst nenovērtēt. Pamatā viņš startē Anglijas BTCC, kur pērn smagā cīņā izcīnīja čempiontitulu.

''Protams, grūti iedomāties vēl labākus trenerus. Būs no kā pamācīties braukšanā, jo nav pamata viņiem neticēt (Gronholms mācīs braukšanu pa granti, Džordans – pa asfaltu),'' turpina Reinis.


Nitišs kopā ar komandas biedru. Foto: OlsbergsMSA Ford

Jautāts, kādas attiecības Reinim ir ar komandas biedru, Reinis saka. "Ar komandas biedru Andreasu Bakerūdu mēs esam labi draugi. Jau kad braucu Super 1600 klasē, mēs jau tad bijām normāli čomi. Tagad abi esam gandarīti, ka varēsim pārstāvēt vienu komandu.''


Reinis Nitišs pagājušā gada Vaztusa sacensībās. Foto: rencenuautoklubs.lv

Sarunas laikā pēc fonā dzirdamajām skaņām varēja noprast, ka Reinis strādā. Uz jautājumu, ko Tu šobrīd dari, sportists atbildēja. ''Skrūvēju žiguli, krāmēju mantas un gatavojos Vaztusam. Rīt braukšu sacensībās. Katrs treniņš ir svarīgs (Smejas). Nebūs jau nemaz tik viegli – desmit apļi, trase slidena. Būs ko darīt. Man jau te kāds prasīja, vai nebūs kauns, ja mani kāds apdzīs. Protams, darīsim visu, lai brauktu ātri un, ja kāds būs ātrāks, centīsimies viņu noķert. Būs uz ko tiekties,'' jautrā garastāvoklī saka Reinis.

Jautāts, vai pēc līguma parakstīšanas ar Ford tagad nav tā, kā Reinim jābrauc tikai ar Ford, sportists saka. ''Kaut kas uz to pusi ir, bet, kamēr es vēl jauns, tad man atļāva braukt ar žiguļi, bet, ja es brauktu kaut kur nopietnāk, tad vajadzīgs būtu Ford.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png