profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Čempiona brīvā laika izklaide

Mārtiņš Jankovskis 04.12.2013 - 06:06 Čempiona brīvā laika izklaide
Heikinens šī gada sākumā arī piedalījās rallija sacensībās. Foto: Tonigraphs.com 

Par šī gada Global rallycross čempionu kļuva somu sportists Tomass Heikinens, kurš aiz sevis atstāja uzreiz četrus amerikāņus, starp kuriem bija arī ASV zvaigzne Kens Bloks. Taču, kamēr vairums autosportistu atvelk elpu un uzkrāj spēkus jaunajai sezonai, tikmēr Heikinenam bez autosporta ir grūti iztikt un viņš gatavs jauniem izaicinājumiem.


Heikinens šī gada rallijkrosa sacensībās. Foto: Qnigan.com

22 gadus vecais sportists nolēmis savu 560 Zs Ford Fiesta Mk7 ST SuperCar rallijkrosa auto uz kādu brīdi aizstāt ar kaut ko ''mierīgāku'' – Ford Fiesta S2000 rallija automašīnu. Sportists šajā starpsezonā nolēmis savās mājās piedalīties vairākās rallijsprinta sacensībās. Jāatzīmē, ka šī nebūs pirmā reize, kad soms spēkus izmēģina rallijā.


Foto: Tonigraphs.com 

Sportists atzinis, ka pirmais starts viņam būs paredzēts jau janvārī. ''Šīs Kitee Rallysprint man būs īpašas sacensības, jo tieši šeit viss sākās. Neskatoties uz to, ka būs sagaidāma liela jautrība, tas man vienlaikus palīdzēs sevi uzturēt formā arī ziemā un gatavoties rallijkrosa sezonai,'' saka Tomass Heikinens.


Heikinens trasē. Foto: Tonigraphs.com 

''Protams, nevar salīdzināt šīs Ford Fiesta S2000 rallija automašīnas jaudu ar manu rallijkrosa mašīnu, taču vadāmība ir fantastiska, un arī pati mašīna ir ļoti reaktīva. Šis būs lielisks veids, kā sākt jauno sezonu,'' nobeidz sportists.


Heikinens trasē. Foto: Tonigraphs.com 

Taču jāatzīmē, ka īsi pirms paredzētā starta Heikinenam vēl tiks veikta kājas operācija. Atgādināsim, ka vienās no 2012.gada sacensībām pilots lielā ātrumā nespēja pārlekt pāri tramplīnam un ieskrēja tā konstrukcijā. Pēc dažām operācijām Heikinens kādu brīdi bija spiests pārvietoties pat ratiņkrēslā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png