profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Man neviens neprasīja, vai patiks, vienkārši iesēdināja un palaida

Mārtiņš Jankovskis 08.11.2013 - 10:49 Nitišs: Man neviens neprasīja, vai patiks, vienkārši iesēdināja un palaida
Reinis Nitišs. Foto: Rallycross.hu

Pēc Eiropas rallijkrosa čempiontitula izcīnīšanas, Reiņa Nitiša vārds ir viens no visvairāk apsriestākajiem Latvijas autosporta sabiedrībā. Un pelnīti, jo 17 gados to vēl Latvijā nebija paveicis neviens. Taču ceļš līdz šim titulam nebija rozēm kaisīts, jo nācās iziet cauri neskaitāmiem pārbaudījumiem.

Plašākā intervijā žurnālam Top Gear Latvija Reinis saka: ''Vienu vakaru tēti sanāca kopā un nosprieda, ka dēliem ar kaut ko ir jānodarbojas. Un kādu nedēļu vēlāk mēs ar Ēriku Gasparoviču bijām Jelgavā, kur Rullīšu trasē aizvadījām pirmo treniņu. Tolaik man neviens neprasīja, vai patiks, vienkārši iesēdināja un palaida trasē. Pirmo reizi, kad iekāpu, pat apraudājos - bija skaļi," savas gaitas autosportā atceras Reinis Nitišs.


Reinis Nitišs. Foto: Set Promotion

2010.gads bija brīdis, kad Reinis vēlējās karjeru turpināt kartingā, bet tēvs Aigars dēlu redzēja sporta automašīnā. Tas arī tika īstenots un Reinis no kartinga pārgāja uz sporta automašīnām. Soli pa solim, Reinis nonāca Eiropas rallijkrosa čempionātā, kur savā otrajā gadā (pirmajā Eiropas rallijkrosa čempionāta sezonā Reinis aizvadīja tikai pussezonu), startējot somu komandas sastāvā, viņš jau kļuva par čempionu.

''Ja mēs nebrauktu ar mūsu somu komandu, mums vajadzētu trīs gadus, lai izkostu visas nianses,'' vienu no panākumu atslēgām atklāj Nitišs.


17 gadus vecais Reinis Nitišs Eiropas rallijkrosa čempions? Kāpēc, ne! Foto: Set Promotion

Protams, milzīga loma Reiņa panākumos ir viņa tēvam Aigaram, kurš atzīst, ka ir bijuši brīži, kad nolaidušās rokas, kā arī bijušas reizes, kad sliktu mācību dēļ Reinis bijis spiests izlaist sacensības. ''Gāja visādi, un vienubrīdi man arī nolaidās rokas. Ir bijis tā, ka saku - došu kartingu tam citam puikam, kas grib cīnīties, un tu varēsi skatīties,'' saka Aigars Nitišs, kurš tādējādi iemācīja dēlam cīņassparu.

Vairāk par Reiņa autosporta karjeras pirmssākumiem, kartingu sacensībām, pirmajiem soļiem ar sporta mašīnu, nākotnes plāniem, kas izskatās ļoti cerīgi, kā arī par izaicinošu autosporta dueli starp Reini Nitišu un Ilmāru Līkumu (Top Gear Latvija žurnāla galveno redaktoru), var lasīt jaunajā Top Gear Latvija numurā.

Tāpat var noskatīties fragmentu no raidījuma ''Zebra TV'', kur Pauls Timrots apmeklē Reiņa Nitišu Jēkabpils skolu, kā arī sarunājas ar Reiņa tēti Aigaru Nitišu.

Sižets no 5:30

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png