profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ātrākā zviedru rallija braucēja gatava jauniem izaicinājumiem

Mārtiņš Jankovskis 27.10.2013 - 12:22 Ātrākā zviedru rallija braucēja gatava jauniem izaicinājumiem
Ramona Karlsone. Foto: erc24.com

Labākā Zviedrijas rallija braucēja Ramona Karlsone, kura pēdējā Zviedrijas rallija čempionāta posmā izcīnīja pirmo uzvaru rallijā, paziņojusi, ka šobrīd strādā pie tā, lai nākamgad varētu startēt pasaules rallijkrosa čempionātā.

Karlsone ir viena no ātrākajām sievietēm mūsdienu āutosportā, par kuru šobrīd saka, ka viņa ir arī viena no ātrākajām sievietēm rallija vēsturē. Taču nākamajā sezonā sportistes plānos ir startēšana pasaules rallijkrosa čempionātā, nevis rallijā. 32 gadus vecā sportiste šobrīd dara visu iespējamo, lai nākamgad būtu vienīgā sieviete jaunajās FIA sacensībās.


Ramona Karlsone 2012. gada Vācijas rallijā. Foto: ewrc.cz

''Rallijkross ar savu formātu piedāvā lielisku iespēju būt cieši kopā ar skatītājiem, sponsoriem un mediju pārstāvjiem. Šis sporta veids mani pievelk ar savu eksplozivitāti. Šeit ir ārkārtīgi ātras mašīnas un viss notiek ļoti īsā laikā. Tas man ļoti patīk. Mana iepriekšējā pieredze un pēdējo ralliju pieredze noteikti dos lielu priekšrocību. Jūtu, ka esmu gatava savā karjerā spert nākamo soli,'' saka Ramona Karlsone, kura junioru vecumā rallijkrosā ir izcīnījusi divas bronzas medaļas.


Foto: www.auto-venus.com

Sportiste savu braukšanas karjeru sāka 12 gadu vecumā. 2012.gadā viņa kļuva par pirmo zviedrieti, kura startē pasaules rallija čempionātā (WRC). Ļoti labs pagājušajā gadā sportistei iesākās Jaunzēlandes rallijs. Pēc 11 posmiem sportiste PWRC klasē ieņēma otro vietu, taču 12. posmā aizdegās un sadega sportistes automašīna.

''Man patīk uzvarēt. Nākamgad noteikti strādāšu vēl smagāk,'' nobeidz sportiste.

Jāatzīmē, ka, iespējams, nākamgad rallijkrosa jaudīgākajā SuperCar klasē startēs Eiropas rallijkrosa čempions Super 1600 klasē Reinis Nitišs. Tāpat savu dalību šajā čempionātā jau apstiprinājis 2003. gada pasaules rallija čempions Peters Solbergs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png