profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijkrosam svētki - FIA tam piešķir pasaules čempionāta statusu (VIDEO)

Go4speed 28.09.2013 - 13:47 Rallijkrosam svētki - FIA tam piešķir pasaules čempionāta statusu (VIDEO)
Viena no lielākajām rallijkrosa zvaigznēm šobrīd ir 2003. gada WRC čempions Peters Solbergs (pa kreisi). Foto: Rallycross RX

FIA Pasaules Motoru sporta padome piektdien apstiprinājusi pasaules čempionāta statusu rallijkrosam. Līdz ar to šis sporta veids pirmo reizi autosporta vēsturē nostājas uz viena zara ar autošoseju un ralliju.


Cīņa SuperCar klasē. Foto: Rallycross RX

Kā ziņo autocross.lv, tad FIA padome apstiprināja rallijkrosam pasaules čempionāta statusu jau no 2014. gada. Statuss attieksies tikai uz SuperCar pilnpiedziņas klasi, kurā jau nākamgad plāno startēt Eiropas rallijkrosa čempions Super 1600 klasē Reinis Nitišs. Seriālu veidos 11 vai 12 posmi, no kuriem deviņi vai desmit notiks Eiropā, bet atlikušie divi - Āzijā, Āfrikā vai Amerikā. (Āzijas pretendente - Abu Dabi, Āfrikas pretendente - Maroka, Amerikas pretendentes - Brazīlija vai ASV).


Foto: Rallycross RX

Decembrī tiks apstiprināts kalendārs un sacensību nolikums, kā arī citas nianses. Tikmēr zināms, ka Super 1600 un TouringCar klasēm tiks saglabāts Eiropas čempionāta statuss.


Amerikāņu zvaigzne Kens Bloks rallijkrosa sacensībās. Foto: facebook.com/KenBlockRacing

Jāpiebilst, ka šobrīd pasaules čempionāta statuss autosportā ir tikai F-1, pasaules rallija čempionātam (WRC), pasaules salonautomobiļu autošosejas čempionātam (WTCC) un autošosejas izturības sacensību pasaules čempionātam (WEC, World Endurance Series).


SuperCar klases automašīnas ir ļoti jaudīgas. Petera Solberga auto darbībā. 
Foto: Rallycross RX

Drīz pēc FIA paziņojuma, ka rallijkross no nākamā gada ieguvis FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta statusu, čempionāta mājas lapā un YouTube publicēts iedvesmojošs video par "pasaulē straujāk augošo motoru sporta veidu".

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png