profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Pēc uzvaras izcīnīšanas mašīna sasista vairāk nekā visā sezonā kopumā

Mārtiņš Jankovskis 22.09.2013 - 23:09 Nitišs: Pēc uzvaras izcīnīšanas mašīna sasista vairāk nekā visā sezonā kopumā
Reinis Nitišs atkal kāpj uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena: Foto: Set Promotion

Sestdien un svētdien Vācijā norisinājās sezonas pēdējais Eiropas rallijkrosa čempionāta posms, kurā veiksmīgi Super 1600 klasē startēja šī gada Eiropas čempions Reinis Nitišs. Pirms došanās uz šīm sacensībām, Reinis atzina, ka viņš dodas pēc sestās uzvaras sezonā. Un jēkabpilietis savu vārdu turēja, jo, beidzoties sacensībām, Vācijā skanēja Latvijas himna.


Nitišs darbībā.
Foto: Set Promotion

"Pirmajā dienā padevās labi braucieni, kurus arī uzvarēju, taču svētdien tik pārliecinoši negāja. Trešajā braucienā finišēju devītajā vietā, jo Ulriks Linemans mani pirmajā līkumā izsita. Ceturtajā braucienā man bija ātrākais apļa laiks, taču, kad izbraucu džokera apli, iesēdos aiz lēnāk braucošajiem. Kamēr apdzinu viņus, zaudēju vērtīgas sekundes un beigās finišēju sestajā vietā,'' kvalifikācijas braucienus rezumē Reinis Nitišs.

''Pēc tam sekoja pusfināls, kur izcēlu startu, taču pirmajā līkumā mani atkal izsita. Jāsaka, ka šeit pirmajā līkumā bija tā - kurš pirmais tajā iebrauc, tas tiek izsists. Taču nepadevos un beigās aizcīnījos līdz otrajai vietai, piekāpjoties vien Linemanam.''

''Finālā startēju no otrās rindas. Bija labs starts, kur iekārtojos aiz Linemana. Taču tad sekoja spēcīgs trieciens pa manas mašīnas aizmuguri, kā rezultātā, inerces vadīts, ieskrēju priekšā braucošajam komandas biedram, kurš tādējādi tika izstumts no trases. Pēc šiem negadījumiem tobrīd biju otrais, taču vēlāk līderis nokļūdījās, es viņu apdzinu un izcīnīju pārliecinošu uzvaru,'' priecīgi nosaka 17 gadus vecais sportists.


Nitišs pa vidu. Foto: Set Promotion

''Kopumā šīs komandai bija labas sacīkstes, taču jāpiebilst, ka pēc braucieniem mana mašīna bija sasista tik daudz, cik visā iepriekšējā sezonā kopumā (smejas).

Lai arī rallijkrosa sezona ir beigusies, Reinis vēl dosies uz īpašiem testiem, kas viņam pienākas par Eiropas rallijkrosa čempiontitula izcīnīšanas. ''Oktobra sākumā Zviedrijā paredzēti organizatoru sarūpētie testi ar pilnpiedziņas automašīnu (VW Polo R), kuros noteikti piedalīšos. Par nākamo gadu šobrīd vēl grūti kaut ko teikt, taču noteikti mēģināsim darīt visu, lai startētu SuperCar ieskaitē,'' nobeidz Nitišs.


Solberga izstāšanās brīdis.

Diemžēl melnā josla SuperCar klasē turpinās Peteram Solbergam. Norvēģis abas dienas bija pārliecinoši ātrākais, taču finālā sekoja avārija un izstāšanās. Par uzvarētāju kļuva Aleksanders Kvāls, bet par čempionu - Timurs Timerzjanovs. TouringCar ieskaitē triumfēja Robins Larsons.

Kopvērtējums Super 1600 klasē:

1.

Reinis Nitišs Renault Clio Mk2

227

2.

Ildar Rakhmatullin Renault Twingo Mk2

187

3.

Ulrik Linnemann Peugeot 207

185

4.

Eric Färén Citroën C2

184

5.

Timur Shigaboutdinov Renault Twingo Mk2

116

6.

Sergey Zagumennov Škoda Fabia Mk2

104

7.

Vadim Makarov Škoda Fabia Mk2

101

8.

Kevin Eriksson Renault Clio Mk2

96


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png