profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Apzinos šī posma likmi, taču punktus rēķināšu pēc sacensībām

Mārtiņš Jankovskis 11.09.2013 - 07:02 Nitišs: Apzinos šī posma likmi, taču punktus rēķināšu pēc sacensībām
Reinis Nitišs. Foto: Jan Rafoss/ERC24.COM

Jau šajās brīvdienās 17 gadus vecais Reinis Nitišs var pārrakstīt Latvijas rallijkrosa vēsturi. Sportistam ir visas iespējas kļūt par pirmo latvieti, kurš ir Eiropas rallijkrosa čempions Super 1600 klasē.

Ja pagājušajā gadā Reinis tikai apostīja gaisu Eiropas čempionātā (piecas sacīkstes un 23. vieta), tad šogad sportists, startējot visos posmos, pēc septiņiem posmiem ir savas klases līderis.

Kā liecina sacensību mājas lapa, tad Austrijas posmā dalību Reiņa klasē apstiprinājuši 14 sportisti. Kā portālam Go4speed atzina Reinis Nitišs, tad uzvara visos braucienos, kā to sportists izdarīja iepriekšējā posmā, iespējams, vēl negarantēs pirmo vietu. Ja visos braucienos otrais paliks krievs Ildars Rahmatuļins, tad čempiona noskaidrošana būs jāatliek uz pēdējo posmu. Taču Reinis ar rēķināšanu šobrīd nenodarbojas.


Reinis Nitišs. Foto: Jan Rafoss/ERC24.COM

''Uz šo posmu dodos kā uz visiem citiem - braukšu, cīnīšos par uzvaru un tikai tad kaut ko rēķināšu," iesāk Reinis Nitišs, kurš piebilda, ka gan mašīna, gan viņš pats ir gatavs startam. ''Ja mēs runājam par pašu trasi, tad tā ir vienkārša, tāpēc tur visi būs pietiekami ātri. Tieši tādās trasēs var zaudēt daudz."

Jautāts par uztraukumu pirms gaidāmā posma, Reinis atzina, ka šobrīd tāda uztraukuma neesot. ''Šobrīd cenšos par to īpaši nedomāt. Būšu trasē, tad visu izdomāšu un rīkošos. Protams, no malas var sajust nelielu spiedienu, taču es to cenšos neņemt galvā un gatavojos sacensībām kā parasti, lai arī, protams, apzinos šī posma likmi,'' turpina Reinis.

Vaicāts par balvu fondu, kas pienākas sportistam, ja tiek uzvarēts Eiropas čempionātā, Reinis turpina: ''Kļūstot par Eiropas čempionu, pienākas 5 000 angļu mārciņu no sacensību organizētājiem, divu dienu testi ar šī gada labāko SuperCar klases komandu, kā arī apmaksāta nākamās sezonas dalības maksa (nepilni 3 000 lati) tikai SuperCar klasē. Ja turpināšu startēt citā klasē, tad dalības maksa būs jāsedz pašam." 


Reinis Nitišs. Foto: Jan Rafoss/ERC24.COM

Protams, startēšana SuperCar klasē ir katra rallijkrosa braucēja sapnis, arī Reiņa, taču par to pagaidām netiek domāts. ''Par nākotnes plāniem prasa visi, bet pagaidām par tiem neko nevaru atbildēt. Koncentrējos šim gadam un tad jau redzēs, kas notiks tālāk. Gribēt braukt augstākajā līmenī (SuperCar) ir viens, bet reāli būs jāskatās pēc iespējām, jo visu nosaka nauda, kas tajā klasē nav maza," nobeidz Reinis, kurš piebilda, ka viņa mērķis ir startēt SuperCar klasē, tāpēc sportists darīs visu iespējamo, lai to censtos nodrošināt.

Arī portāls Go4speed novēl Reinim šajās brīvdienās īstenot savu pirmo mērķi un kļūt par Eiropas čempionu Super 1600 klasē!

Super 1600 klases kopvērtējums: 
1
Reinis Nitišs Renault Clio Mk2 174
3
Ildar Rakhmatullin Renault Twingo Mk2 148
3
Eric Färén Citroën C2 146
4
Ulrik Linnemann Peugeot 207 133
5
Vadim Makarov Škoda Fabia Mk2 101
6
Kevin Eriksson Renault Clio Mk2 96
7
Timur Shigaboutdinov 
Renault Twingo Mk2 85
8
Rasul Minnikhanov Renault Twingo Mk2 65
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png