profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs dominē Francijā un sīvā konkurencē izcīna ceturto uzvaru sezonā

Go4speed 01.09.2013 - 17:00 Nitišs dominē Francijā un sīvā konkurencē izcīna ceturto uzvaru sezonā
Reinis Nitišs. Foto: erc24.com

Šajās brīvdienās Francijā Lueakas trasē tika aizvadīts Eiropas rallijkrosa čempionāta septītais posms, kurā šoreiz uz starta stājās tādas rallija zvaigznes kā Sebastjans Lēbs, Kriss Mīke, Hennings Solbergs un, protams, Peters Solbergs. Tāpat uz starta izgāja Eiropas rallijkrosa čempionāta Super 1600 klases līderis Reinis Nitišs.

Jau iepriekš sarunā ar portālu Rainis atzina, ka šīs būs vienas no sezonas grūtākajām sacensībām, jo šajā posmā startam gatavi bija 37 Super 1600 klases dalībnieki. Pēc aizvadītajiem treniņiem, kuros Reinis uzrādīja ceturto rezultātu klases ietvaros, sekoja pirmais kvalifikācijas brauciens, kurā Nitišs uzvarēja gan savu iebraucienu, gan visu sēriju kopumā. Arī otrajā braucienā ātrākais bija Reinis, tādējādi pirmo dienu noslēdzot pirmajā vietā.   

Svētdien sportistiem bija jāveic atlikušie divi kvalifikācijas braucieni, kurus veiksmīgi turpināja Reinis, jo mūsu sportists bija ātrākais arī trešajā braucienā. Taču Reinis neapstājās un turpināja savu iesākto, uzvarot arī ceturtajā kvalifikācijas braucienā. Diezgan negaidīti, bet pusfinālā neiekļuva Ulriks Linnemans, kurš čempionāta kopvērtējumā pirms šī posma atradās otrajā vietā. 


Peters Solbergs. Foto: Foto: Rallycross RX

Pēc tam sekoja pusfināls, kurā Nitišs savā iebraucienā par 1,2 sekundēm pārspēja mājinieku Deividu Oliveru un pārliecinoši iekļuva finālā. Finālā Reinis startēja no pirmās starta rindas. Pirmajā līkumā mūsu sportists saglabāja pirmo vietu un turpinājumā visu braucienu atradās brauciena vadībā. Džokerī mūsu sportists devās pēdējā aplī, taču tobrīd cieši viņam sekoja Stīvens Bosārds. No džokera apļa Reinis iznāca pirmajā vietā, taču turpat aizmugurē atradās franču sportists. Lai arī kā viņš centās apsteigt Reini, tas viņam neizdevās un Reinis izcīnīja ceturto uzvaru sezonā, tādējādi nostiprinot savu vadību čempionāta kopvērtējumā.

Ar finālbrauciena rezultātiem var iepazīties ŠEIT.


Sebastjans Lēbs finālā neiekļuva. Foto: Rallycross RX

Prestižajā SuperCar klasē uzvarēja Andreas Bakerūds, kuram finālā izdevās apsteigt Peteru Solbergu. Ne Lēbs, ne Mīke finālā neiekļuva (Lēbs savā pusfinālbraucienā palika ceturtais).

Nitišam šī bija ceturtā uzvara šīs sezonas septiņos posmos. Panākums ļāvis ievērojami nostiprināties kopvērtējuma līderpozīcijā. Turklāt ieguvumu vēl iespaidīgāku padara konkurentu neveiksmes. Vicelīderis dānis Ulriks Linnemans kvalifikāciju noslēdza tikai 22. vietā, paliekot bez kopvērtējuma punktiem šajā posmā. Trešās vietas turētājs pirms šī posma krievs Ildars Rahmatuļins kvalifikāciju noslēdza trešajā vietā, taču pusfinālā neprata tikt trijniekā, paliekot bez fināla un daudziem punktiem. 


Reinis Nitišs. Foto: Rallycross RX

Provizoriskā situācija kopvērtējumā pēc Francijas posma: Nitšs 174 punkti, Rahmatuļins 148, Farēns 146, Linnemans 133, krievs Vadims Makarovs 101 punkts. Sezonā atlikuši divi posmi (septembrī Austrijā un Vācijā), bet punktu maksimums, ko var sasniegt vienā sacīkstē, ir 28, ko Francijā sasniedza Nitišs.

Pēdējie divi čempionāta posmi notiks 14. un 15. septembrī Austrijā un 21. un 22. septembrī Vācijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png