profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijkrosa čempionāts lielu izmaiņu priekšvakarā

Go4speed 24.08.2013 - 14:43 Rallijkrosa čempionāts lielu izmaiņu priekšvakarā
Foto: Global Rallycross

Eiropas rallijkrosa čempionāta promoters IMG Motorsport oficiāli apstiprinājis plānus jau 2014. gadā rallijkrosam sasniegt pasaules čempionāta statusu. Kā ziņo autocross.lv, tad Pasaules čempionāts notiktu SuperCar ieskaitē, taču netiktu iznīcināts arī Eiropas čempionāts, kas saglabāsies gan pilnpiedziņas klasei, gan Super 1600 un TouringCar. Oficiāli rallijkross pasaules statusu iegūs (vai neiegūs) septembrī, kad jautājums būs FIA Pasaules motoru sporta padomes dienaskārtībā.


Foto: RallycrossRX

Praksē pasaules statusu seriāls plāno apstiprināt ar posmiem Turcijā, Marokā, ASV un Tuvajos Austrumos. Pašlaik pasaules čempionāts paredzēts tikai SuperCar klasei, turklāt visām trim līdzšinējām kategorijām notiks arī Eiropas ieskaite - Eiropā bāzētajos posmos startēs arī Super 1600 un TouringCar, izspēlējot Eiropas čempionātu, tāpat SuperCar braucēji, kuri spēkosies tikai Eiropas posmos, gūs atsevišķu ieskaiti Eiropā. Par kalendāru tiek doti mājieni, ka Eiropas posmi lielā mērā paliks tie paši, kas šogad, bet, visticamāk, mazākā skaitā, dodot ceļu citu kontinentu sacensībām.


Foto: RallycrossRX

ERX menedžeris Martins Anaji saka: ''Šā gada sezonu uzskatām par īpaši veiksmīgu un izdevušos, tāpēc darām visu, lai sasniegtu FIA pasaules rallijkrosa čempionātu 2014. gadā. Sacensību kalendārs būs ļoti līdzīgs 2013. gadam, ar vēl diviem papildu posmiem - sākumā un beigās. Mums ir milzīga potenciālo rīkotāju interese no visas pasaules, tajā skaitā no Austrālijas, Brazīlijas, Ķīnas un Indijas. Varu pateikt to, ka mūsu plānos ir turpināt aizvadīt Eiropas rallijkrosa čempionātu visām trim klasēm, kā tas notiek šogad."


Reinis Nitišs priekšplānā. Foto: RallycrossRX

Kā ziņo autocross.lv, tad šī brīža Eiropas Super 1600 čempionāta līdera Reiņa Nitiša plānos ir nākamgad turpināt startēt Super 1600 klasē, bet mērķis - 2015. gadā rast iespēju pievienoties SuperCar pasaules čempionātam. Šobrīd komandas lielākais uzdevums ir nodrošināt finansējumu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png