profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs lūkos savu uzvaru sēriju turpināt arī Zviedrijā

Go4speed 05.07.2013 - 14:50 Nitišs lūkos savu uzvaru sēriju turpināt arī Zviedrijā
Reinis Nitišs priekšplānā. Foto: Set Promotion

Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs nedēļas nogalē Zviedrijā aizvadīs Eiropas rallijkrosa čempionāta sesto posmu. Super 1600 klases kopvērtējuma līderis centīsies nostabilizēt čempionāta pirmo pozīciju. Tikmēr Čehijā, Novapakas trasē uz starta stāsies Latvijas autokrosa braucēji Jānis Boks, Ervins Grencis un brāļi Juris un Andris Kuļikovski. Viņu plāns - Eiropas autokrosa čempionāta ceturtais posms.

Rallijkross:
Kā ziņo Latvijas autosporta federācija (LAF), tad Eiropas rallijkrosa čempionāta Zviedrijas posms tiek uzskatīts par Eiropas sezonas kroņa sacīksti, jo cīņu apmeklē visvairāk skatītāju un dalībnieku. Iepriekšējos gados posmu klātienē vēroja aptuveni 30 000 skatītāju, bet šogad, līdz ar rallijkrosa izaugsmi uz zvaigžņu piesaistīšanu, skatītāju skaits var sist rekordus. Daudzi Zviedrijas sacīksti Hēljesas trasē dēvē par gada labāko un prestižāko EČ posmu.


Foto: Jan Rafoss/ERC24.COM

Super 1600 klasē cīņā dosies Latvijas braucējs Reinis Nitišs, kurš pašlaik atrodas Eiropas čempionāta kopvērtējuma vadībā. Piecos posmos Nitišs guvis trīs uzvaras un tiek dēvēts par favorītu arī Zviedrijā, lai gan šajā posmā konkurence būs īpaši sīva - bez tradicionālajiem konkurentiem uz starta stāsies vairāki vietējie, kuri nav regulāri čempionāta dalībnieki, taču var izrādīties ne mazāk spēcīgi par čempionāta līderiem.

Pašlaik Nitiša pārsvars pār tuvāko sekotāju komandas biedru Ildaru Rahmatuļinu ir 12 punkti (124:112), kas, par spīti lieliskiem Nitiša rezultātiem, ir minimāls atrāviens. To diktē čempionāta punktu skaitīšanas sistēma, kas, pat regulāri esot pirmajās vietās, neļauj veidot pārsvaru, ja otrajā vietā ir tikpat stabili punktus krājošs vicelīderis. Tomēr šobrīd šķiet, ka Nitišam čempionāta kontekstā jārēķinās vairs ar četriem braucējiem - Reinis, Rahmatuļins, kā arī Eriks Farēns un Ulriks Linnemans veido grupu, kas ir atrāvusies no pārējiem sekotājiem (Farenam 106, Linnemanam 105 punkti, seko Kevins Eriksons ar 75 punktiem). Šī četrotne arī pēdējās sacīkstēs ir tā, kas pārliecinoši cīnās par uzvaru.


Reinis Nitišs. Foto: Rafoss

Super 1600 klasei Zviedrijā pieteikti 23 dalībnieki. Labs sastāvs arī prestižākajā SuperCar klasē - 37 sportisti! To vidū jau tradicionālā zvaigzne Peters Solbergs, viņa brālis Henings Solbergs, norvēģu salonautomašīnu sacensību zvaigzne Tomijs Rustads, rallija zvaigzne Patriks Sandels. Tomēr spilgtākais tēls no jaunpienācējiem, šķiet, būs Matjass Ekstroms, kurš 2004. un 2007. gadā guva savus spilgtākos autosporta titulus, kļūstot par Vācijas DTM čempionāta uzvarētāju.

Autokross:
Latvijas krosa līdzjutēji nedēļas nogalē jutīs līdzi ne tikai Nitišam, bet arī četriem bagiju braucējiem Eiropas autokrosa čempionāta ceturtajā posmā Čehijā, leģendārajā Novapakas trasē, kas, gluži kā Zviedrijas posms rallijkrosā, tiek uzskatīts par kroņa pasākumu autokrosā.

SuperBuggy klasē uz starta stāsies Jānis Boks, Ervins Grencis un Juris Kuļikovskis, savukārt Buggy1600 klasē cīnīsies Andris Kuļikovskis. Andris un Jānis Boks katrs savā klasē pašlaik ir kopvērtējuma devītajā vietā.

Par notikumiem informēs www.autocross.lv

Kopvērtējuma rezultāti 1600 klasē pēc pieciem posmiem:

Braucējs Punki
Reinis NITIŠS 124
Ildar RAKHMATULLIN 112
Eric FAREN 106
Ulrik LINNEMANN 105
Kevin ERIKSSON 75
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png