profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eiropas rallijkrosa cīņas šonedēļ turpināsies Norvēģijā (VIDEO)

Go4speed 14.06.2013 - 13:36 Eiropas rallijkrosa cīņas šonedēļ turpināsies Norvēģijā (VIDEO)
Foto: Facebook.com/RallycrossRX

Eiropas rallijkrosa čempionāta piektais posms šajā nedēļas nogalē norisināsies Norvēģijā, Hellas trasē. Uz starta Super 1600 klasē arī Latvijas autosporta zvaigzne Reinis Nitišs, kurš pēc aizvadītajiem četriem posmiem ir Eiropas čempionāta līderis un vienīgais klasē, kuram izdevies gūt vairāk par vienu uzvaru šajā sezonā.

Pēc sestās vietas pirmajā posmā Lielbritānijā un ceturtās pozīcijas Portugāles posmā Nitišs guvis savas pirmās divas uzvaras - Ungārijas un Somijas sacīkstēs. Jau pēc Ungārijas posma Reinis nonāca Eiropas čempionāta Super 1600 klases čempionāta līderpozīcijā, apsteidzot krievu braucēju Ildaru Rahmatuļinu par vienu punktu. Pēc uzvaras somu Kouvolā pārsvars izaudzis līdz trim punktiem. Kopumā šosezon punktus guvuši 26 dalībnieki.

Šajā nedēļas nogalē Norvēģijā čempionāts aizvadīs vidējo posmu - piekto no deviņiem. Nitiša Super 1600 klasē kaujas gatavībā visi līdzšinējie līderi, tāpēc cīņas nebūs mazāk saspringtas kā līdz šim.

Arī prestižā SuperCar klase pulcēs ERX labākos. Īpaša uzmanība jau tā populārajam Peteram Solbergam - norvēģim šī būs pirmā Eiropas čempionāta māju sacīkste. Jāpiebilst, ka Solbergs Somijā bija tuvu savai pirmajai ERX uzvarai, izstājoties no pārliecinošas līderpozīcijas finālā priekšpēdējā aplī balstiekārtas lūzuma dēļ. Hellas posmā dalībnieku pulkā redzēsim arī vecāko Petera Solberga brāli - Heningu Solbergu.

Video: Somijas posma otrās dienas apskats, Solberga emocionālā izstāšanās un Nitiša uzvara
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png