profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Spīķis: norvēģu sportists apraudājās un aizskrēja sūdzēties...tas nebija smuki

Go4speed 02.08.2011 - 13:57 Spīķis: norvēģu sportists apraudājās un aizskrēja sūdzēties...tas nebija smuki

Foto: Valdas Čičinslas

Otrais Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta posms noslēdzies, medaļas sadalītas un diplomi izdalīti. Kamēr daži līksmo, tikmēr citiem mūsu sportistiem šis posms neaizritēja tik gludi kā gribētos. 

Portāls „Go4speed” jau vēstīja, ka no latviešu braucējiem godalgotas vietas otrajā NEZ posmā izcīnīja Jānis Spīķis, Jānis Berķis, Ilgonis Krūmiņš un Reinis Safonovs. Arī citi mūsu braucēji bija tuvu tam, lai kāptu uz goda pjedestāla, taču vai nu tehnika, vai arī kāds cits defekts liedza to darīt. Sākotnēji NEZ 2000 klasē uzvaru izcīnīja mūsu sportists Jānis Spīķis, taču vēlāk pēc protesta izskatīšanas viņa rezultāts tika anulēts un beigās sportistam otrā vieta.

„Brīvajos treniņos biju lēnāks par Reini Nitišu, jo mašīna īsti gatava nebija,” portālam „Go4speed” stāsta Jānis Spīķis. „Pagājušajā nedēļā bijām Lietuvā, kur jāsaka, ka trase bija labāka.” Vaicāts par minēto sadursmi, sportista balsī bija jūtama vilšanās sajūta. „Ja runājam par to sadursmi, tad jā, nedaudz sanāca aizķert norvēģu sportistu, taču neuzskatu, ka biju 100% vainīgs. Tāds ir sports, kur šādas nelielas sadursmes notiek.  Zini, Lietuvā viņš manu mašīnu sagrieza un sasita daudz spēcīgāk, taču es viņam neteicu ne vārda, bet man atņēma pirmo vietu un iedeva otro. Saprastu, ja es viņu bortā iegrūstu, bet te neliels kontakts un viņš apraudājās… aizskrēja sūdzēties. Tas nebija smuki. Uzskatu, ka varēju viņu apdzīt arī trasē tīrā veidā, taču tajā pirmajā līkumā abi iebraucām reizē, kā rezultātā mašīnas saķērās. Ar tehniku pa lielam viss bija kārtībā. Šis man bija otrais rallijkross, taču vienīgās problēmas bija ar diskiem. Bija nopirkti diski, kuri īsti neturēja, tāpēc tie man katrā braucienā radīja problēmas – tad riepa nomaucās, tad riepa nolaida gaisu. Runājot par faniem, tad jāsaka, ka šeit bija grūtāk braukt, jo atbildība tomēr bija lielāka. Taču paldies visiem faniem!”

Neveiksmīgi šis posms beidzās pirmā posma uzvarētājam Reinim Nitišam, kurš finālā bija spiests izstāties. „Kvalifikācija ideāla - sestais labākais laiks absolūti un pirmais klasē. Jāsaka, ka trešajā braucienā pašā startā tika norauts stupicas gals, tādēļ biju spiests braucienu vērot no malas,” portālam pēc sacensībām teica Reinis Nitišs. „Finālā viss sakās ar pieredzes trūkumu, jo nebiju gaidījis, ka tik ilgi nedos startu. Vienā brīdī atslābinājos, jo domāju, ka starts atcelts, taču tad pēkšņi visus palaida. Nogulēju un pirmajā līkumā sekoja avārija, kuras rezultātā salocīta priekša. Nedaudz vēlāk vēlreiz ieliku bortā, kas nozīmēja to, ka sacensības man beigušās. Žēl, ka tā,” saka Nitišs, kurš jau nākamnedēļ piedalīsies Igaunijā notiekošajā rallijkrosā.

Tāpat neveiksmīgi šis posms beidzās Kārlim Goldmanim, kuram sacensības beidzās B finālā. „Sacīkstes bija interesantas, lai arī vajāja tehniskas problēmas,” pēc sacensībām stāsta Kārlis Goldmanis. „Treniņos bija degvielas padeves problēmas, kuras nevarēja nodiagnosticēt, no kurienes radušās, bet otrajā kvalifikācijā tika norauta pusass. Bet tie ir sīkumi, jo galvenais, ka tika nobrauktas divas kvalifikācijas un fināls (diemžēl tikai B). Lai tiktu A finālā, pietrūka nedaudz veiksmes un viennozīmīgi jaudas. Skaidrs tas, ka nav jātaupa rallija mašīna un jāuztraucas par kontaktu ar citiem auto, jo, kā teica pieredzējušāki sportisti, tas arī būtu palīdzējis ieņemt augstāku vietu. Tagad gūta papildus pieredze. Noteikti būšu redzams vēl šogad kādā rallijkrosa posmā. Paldies atbalstītājiem, palīgiem un skatītājiem, kas no trases malas ļoti palīdzēja šajās sacensībās.”

Rezultāti:

CK 125

  1. Dāvis Tobiass (Latvija) 
  2. Inguss Beļakovs (Latvija) 
  3. Henriks Karls Līče (Latvija)

CK 250 

  1. Haralds Engrrūds (Norvēģija)
  2. Matjass Mikaelsens (Norvēģija)
  3. Jānis Baumanis (Latvija)

CK 650 

  1. Tomass Lohne (Norvēģija)
  2. Marti Seps (Igaunija)
  3. Pēps Langeprons (Igaunija)

 NEZ 1600

  1. Sorens Mortensens (Norvēģija), „Citroen Saxo”
  2. Vaids Navicks (Lietuva), „Škoda Fabia RS 1600”
  3. Reinis Safonovs (Latvija), „VW Polo”

NEZ 2000

  1. Eriks Svartiass (Norvēģija), „BMW M3 Evo”
  2. Jānis Spīķis (Latvija), „Peugeot 206”
  3. Jānis Berķis (Latvija), „Ford Fiesta”

NEZ Open

  1. Ola Froshaugs (Norvēģija), „Volvo S40”
  2. Ilgonis Krūmiņš (Latvija), „BMW M3”
  3. Joke Kallio (Somija), „BMW M3”

4WD

  1. Stens Oja, (Igaunija), „Mitsubishi Lancer”
  2. Kamilla Antonsena (Norvēģija), „Ford Fiesta”
  3. Kazimiers Gudžjūns (Lietuva), „Ford Puma”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png