profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Nav laika priecāties, jo vēl nekas nav beidzies (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 27.05.2013 - 19:06 Nitišs: Nav laika priecāties, jo vēl nekas nav beidzies (FOTO)
Reinis Nitišs. Foto: erc24.com

26.maijs noteikti ieies vēsturē, jo Ungārijā, Njiradas trasē, kur tika aizvadīts trešais Eiropas rallijkrosa čempionāta posms, Super1600 klasē uzvarēja 17 gadus vecais jēkabpilietis Reinis Nitišs (pirmais latvietis, kurš to paveicis), kuram tas viennozīmīgi ir karjeras augstākais sasniegums.  Uzreiz pēc finiša portāls Go4speed sazinājās ar Reini, kurš sarunas laikā atzina, ka uzvara ir uzvara, bet visa cīņa vēl ir tikai priekšā un ilgi laiks priecāties neesot.

Atgādināsim, ka pēc pirmās dienas Reinis arī bija pirmais savā Super1600 klasē. ''Jāsāk ar to, ka dokumentos atradu punktu, kas man kā pirmās dienas līderim ļauj izvēlēties starta vietu otrajai dienai. Bija divas iespējas - iekšmala un ārmala. It kā jau iekšmala ir labāka, taču šajā trasē iekšmalā bija gan jauns, gan vecs asfalts, tāpēc nolēmu izvēlēties otro vietu (no iekšmalas raugoties)," rīta notikumus portālam Go4speed atklāj Reinis Nitišs.


Reinis Nitišs. Foto: erc24.com

''Trešajā kvalifikācijas kārtā izdevās labs starts un finišā biju ātrākais starp visiem Super1600 klases braucējiem. Ceturtajā kvalifikācijas braucienā atkal bija labs starts, bet Linemanam tas bija vēl labāks. Braucienā man neizdevās viņu apdzīt, un arī pats pieļāvu nelielas kļūdiņas, tāpēc beigās paliku trešais. Taču ar to pietika, lai pēc četriem braucieniem būtu pirmais un pusfinālā startētu no pole-position," prieku neslēpj sportists.


Reinis Nitišs. Foto: erc24.com

''Interesants padevās pusfināla brauciens. Starta brīdī viens tiesnesis rādīja sarkano karogu, bet tajā pašā brīdī iedegās starta zaļā gaisma un visi sāka braukt. Ilgi Linemans centās sagriezt manu mašīnu, bet līdz galam neapgrieza. Manuprāt, visu taisni nobraucu šķērsām (smejas). Taču tad tika parādīti sarkanie karogi un brauciens tika atcelts," pusfināla notikumus atceras Reinis, kurš piebilda, ka, ja nebūtu atcelts brauciens, iespējams, viņš tāpat uzvarētu braucienu, jo, neskatoties uz konkurenta vēlmi sagriezt mūsu sportistu, viņš pirmajā līkumā tāpat iegāja pirmais. ''Atkārtotajā startā paņēmu labu startu un atrāvos no visiem, taču džokera aplī pieļāvu kļūdu un Linemans mani noķēra. Par laimi, izbraucot no džokera apļa, spēju saglabāt pirmo vietu."


Reinis Nitišs visiem pa priekšu. Foto: erc24.com

''Finālā ilgi domāju, ko labāk ņemt - iekšmalu vai ārmalu, taču beigās izvēlējos otro variantu. It kā tas ir sliktāk, bet šoreiz viss bija kārtībā. Paņēmu labu startu un ar katru apli atrāvos no konkurentiem, finišā tuvāko sekotāju apsteidzot par trīs sekundēm. Protams, šķērsojot finiša līniju, prieks bija liels, jo šī ir pirmā tāda līmeņa uzvara. Uzskatu, ka šis ir manas karjeras augstākais sasniegums rallijkrosā. Skanēja himna, plīvoja Latvijas karogi - viss bija lieliski," prieku neslēpa 17 gadus vecais sportists.

Nitišs atzina, ka, lai arī brīžiem viņš nebija ātrākais braucējs trasē, pārliecība pār saviem spēkiem deva iespēju uzvarēt. ''Kad uzvarēju pusfinālu, man bija pārliecība, ka varu uzvarēt arī finālā. Ja mēs apskatāmies pusfināla laikus, tad tajos nebiju ātrākais, taču mana priekšrocība bija tajā, ka man visi apļi bija stabili un vienlīdz ātri, kamēr citiem tie apļa laiki lēkāja. Jāatzīst, ka finālā apli braucu par pusotru sekundi ātrāk nekā pusfinālā."


Reinis Nitišs uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena! Foto: erc24.com

Uz jautājumu, kā tad Reinis ar komandu atzīmēs šo panākumu, Nitišs piebilda, ka nav laika atzīmēt, jo jāsāk gatavoties nākamajiem posmiem.

''Neilgi pēc finiša visi jau izklīda, jo vieniem bija biļetes uz lidmašīnām, bet citiem citas lietas darāmas. Bet mēs tā ļoti arī neiespringām uz atzīmēšanu, jo tas ir tikai trešais posms un mums priekšā vēl ir seši posmi. Nav laika priecāties, jo jāsāk gatavoties nākamajam posmam. Vēl nekas nav beidzies. Uzvara ir uzvara, bet vēl visa cīņa priekšā," turpina Reinis.

''Izmantojot iespēju gribētu pateikt Paldies Set Promotion komandai, mehāniķiem, ģimenei un visiem faniem. Tāpat paldies atbalstītājiem un sponsoriem, bez kuriem arī šis panākums nebūtu iespējams," tā Nitišs, kurš šobrīd ir Eiropas rallijkrosa čempionāta līderis Super1600 klasē. 

Ungārijas posma kopvērtējums Super1600 klasē:
1. Reinis NITIŠS, Renault Clio,4:58.323
2. Ildar RAKHMATULLIN, Renault Twingo, +0:02.921
3. Ulrik LINNEMANN, Peugeot 207, +0:03.303
4. Kevin ERIKSSON, Renault Clio, +0:05.735
5. Rasul MINNIKHANOV, Renault Twingo, +0:06.982
6. Vadim MAKAROV, Skoda Fabia RS, +4 apļi

Kopvērtējums pēc trīs posmiem:
1
Reinis Nitišs Renault Clio Mk2 70
2
Ildar Rakhmatullin Renault Twingo Mk2 69
3
Ulrik Linnemann Peugeot 207 67
4
Eric Färén Citroën C2 61
5
Kevin Eriksson Renault Clio Mk2 57
6
Vadim Makarov Škoda Fabia Mk2 46
7
Timur Shigaboutdinov Renault Twingo Mk2 40
8
Sergey Zagumennov Škoda Fabia Mk2 37
9
Rasul Minnikhanov Renault Twingo Mk2 28
10
René Münnich Škoda Fabia Mk2 27

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png