profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

U.Traubergs atgriežas ar uzvaru, Baumanim pirmais pjedestāls rallijkrosā

Mārtiņš Jankovskis 27.05.2013 - 10:39 U.Traubergs atgriežas ar uzvaru, Baumanim pirmais pjedestāls rallijkrosā
Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Aizvadītajās brīvdienās norisinājās Igaunijas rallijkrosa čempionāta 2. posms, kurā starp 28 ekipāžām uz starta izgāja trīs latviešu ekipāžas - Jānis Baumanis, Reinis Safonovs un Mārtiņš Porietis. Vislabāk klājās Jānim Baumanim, kurš pirmo reizi rallijkrosa sacensībās spēja aizcīnīties līdz otrajai vietai. Trešais palika Safonovs, bet Porietis tehnisku iemeslu dēļ izstājās fināla pirmajā aplī.


Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

''Trase bija ātra un viltīga, kurā bija daudz jāstrādā. Bija ļoti liela cīņa, jo mēs kādi septiņi sportisti apli braucām vienas sekundes robežās," sarunā ar Go4speed stāsta Jānis Baumanis, kurš pēc kvalifikācijas bija otrais. ''Finālā starts tehnisku iemeslu dēļ nesanāca tā, kā gribētos, tāpēc no starta aizbraucu kā pēdējais (astotais). Pēc pirmā apļa jau pakāpos uz ceturto vietu, bet beigās aizcīnījos līdz otrajai vietai."

Jānis atzina, ka, ja parasti džokera aplī sanāk zaudēt, tad šoreiz pie beigām džokerī varēja pat iegūt. ''Jāsaka, ka tik daudz apdzīšanu karjeras laikā vēl nebiju veicis. Visu laiku bija cīņa, tāpēc nevienā braucienā nebija garlaicīgi. Džokera aplis beigās bija tāds, kurā varēja jau iegūt. Visi bija tā piešāvušies, ka džokeri izbrauca ātrāk."


Jānis Baumanis līksmo. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Sarunas nobeigumā Jānis piebilda, ka labāku rezultātu neizdevās uzrādīt tāpēc, ka niķojās automašīna. ''Uz taisnes raustījās ceturtais un piektais ātrums un mašīna negāja. Tikai sestajā ātrumā varēja tikt uz priekšu. Finālā Safonovs uz taisnes man tika garām, taču jau pirmajā līkumā, kur notika lielākā daļa apdzīšanu, es viņu apdzinu un nosargāju otro vietu," nobeidz Jānis. Diemžēl finālā izstāties nācās Porietim, kurš pirmajā aplī izstājās pusass defekta dēļ.


Reinis Safonovs un Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Patīkami jaunumi tika saņemti no Krievijas, kur uzvaru rallijkrosa sacensībās izcīnīja 2000. gada Eiropas autokrosa čempions, vairākkārtējs Latvijas autokrosa čempions Uģis Traubergs. "Šis bija kārtējais Krievijas rallijkrosa čempionāta posms. Manā D-1 divīzijā bija 12 dalībnieki, no kuriem astoņi bija vērā ņemami dalībnieki. Jāsaka, ka man bija sīva cīņa ar Tatarstānas prezidentu Rustamu Minnihanovu, taču finālā man viņu izdevās pieveikt un uzvarēt, lai arī jāsaka, ka uz izšķirošo braucienu man nebija īstas pārliecības. Jāsaka, ka paveicās,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Uģis Traubergs.


Uģis Traubergs (#216). Foto: inkazan.ru

''Mašīnu, kas nāca no Zviedrijas, man uzticēja sens draugs un klients Salavats Fathutdinovs, kurš pagājušajā gadā startēja Eiropas autokrosa čempionātā. Mašīna (Ford Focus, 500Zs) bija jaudīga, pie kuras pusotrā dienā bija grūti pierast. Kaut kā centos un man tas izdevās. Laikam neesmu aizmirsis, kā jābrauc (smejas).''

Uz jautājumu, vai Uģis šogad brauks vēl, sportists īsti nezināja teikt. ''Šobrīd viņi domā mani aicināt arī uz pārējiem posmiem, jo Salavatam ir problēmas ar muguru. Viņš ir gatavs mašīnu dot man, tāpēc skatīsimies, kā tur viss beigsies tālāk.''


Traubergs atkal kāpj uz augstākā pakāpiena. Foto: inkazan.ru

Jāpiebilst, ka šīs sacensības Uģim bija pēc ilgāka pārtraukuma. ''2009. gadā šeit pat Kazaņā braucu ar priekšpiedziņas auto. Ar  pilnpiedziņas auto braucu sen. Manuprāt, 2011.gadā, kad Igaunijā, braucot ar Citroen C4, zaudēju finālā Stenam Ojam,'' nobeidz Uģis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png