profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Jācer, ka tā nebūs tradīcija

Mārtiņš Jankovskis 30.04.2013 - 18:07 Nitišs: Jācer, ka tā nebūs tradīcija
Reinis Nitišs. Foto: Set Promotion

Svētdien Portugālē noslēdzās otrais Eiropas rallijkrosa čempionāta posms, kurā lielisku sniegumu nodemonstrēja vienīgais latviešu sportists Reinis Nitišs, kurš Super1600 klasē izcīnīja ceturto vietu, kas ir augstākais panākums Latvijas rallijkrosa vēsturē! Līdz šim labākais rezultāts piederēja Agrim Upītim, kurš 2002. gadā finišēja sestajā vietā.

Lai uzzinātu, kā sportists vērtē savu sniegumu un vai varēja aizķerties aiz goda pjedestāla, portāls pirmdienas vakarā sazinājās ar Reini Nitišu, kurš tobrīd bija ceļā uz mājām.


Foto: RallycrossRX

''Trase bija viltīga un sarežģīta. Bija jātiek pāri tam, ka vietām bija samērā augstas apmales, kā rezultātā brīžiem lielā ātrumā bija jābrauc uz diviem riteņiem. Bija jābrauc ar pilnu gāzi, bet ar galvu," trasi raksturo 17 gadus vecais sportists.

 ''Pirmajā kvalifikācijas braucienā uzvarēju savā iebraucienā, bet kopvērtējumā paliku otrais. Pirms otrā brauciena sāka snigt slapjšs sniegs, kā rezultātā trases bija slapja. Otrajā braucienā padevās labs starts, bet kopvērtējumā ierindojos ceturtajā vietā. Pēc pirmās dienas biju trešais, kas, skatoties pēc punktiem, bija labi," pirmās dienas notikumus atceras sportists.

''Svētdien, sacensību otrajā dienā, padevās labs sākums, jo uzvarēju ne tikai treniņā, bet arī trešajā un ceturtajā kvalifikācijas braucienā. Jāsaka, ka šoreiz viss sanāca - gan pats biju ātrs, gan arī veiksme bija ar mani."


Nitišs darbībā. Foto: Jan Rafoss/erc24.com

Reinis atzīst, ka pusfināls nav sanācis tā, kā bija gribējies. ''Pusfinālu iesāku no pirmās starta vietas. Pirms starta norunājām, ka pirms pirmā līkuma vajag sabremzēties tā, lai neviens nevar izsist un lai varētu noturēt iekšmalu. Taču tajā visā stresā viss aizmirsās un pirmajā līkumā Linemans nedaudz uzsita pa mašīnas aizmuguri, kā rezultātā nedaudz izbraucu ārā, ar ko pietika, lai viņš tiktu iekšmalā. Tālāk apdzīt viņu nesanāca un es paliku otrais," pusfināla notikumus komentē Nitišs.

''Finālā startēju no otrās rindas iekšmalas. Starts bija labs, jo tiku līdz pirmajai rindai. Ja līdz tam iepriekšējos braucienos sanāca saķerties tieši pirmajā līkumā, tad šoreiz sanāca saķerties džokera aplī. No džokera apļa izbraucu tikai kā piektais, apdzinu vienu, bet augstāk vairs nespēju pakāpties - ceturtā vieta, ar kuru esmu apmierināts, jo gūta kārtējā vērtīgā pieredze. Ticu, ka ar katru nākamo posmu rezultātiem jābūt labākiem."


Nitišs darbībā. Foto: Jan Rafoss/erc24.com

Jautāts, kas pietrūka finālā, Reinis saka: "Viss sākās jau pusfinālā. Ja tajā uzvarētu, tad finālā būtu pavisam cita dziesma. Ja finālā startē no pirmās rindas un tev padodas labs starts, tad tā jau ir puse no uzvaras. Cerēsim, ka tā nebūs tradīcija, ka izšķirošajos braucienos man īsti nepaveicas. Finālā pietrūka gan veiksme, gan arī pats nebiju ātrs. Tieši uz finālu pazuda ātrums, taču, neko darīt. Ir jāstrādā tālāk. Ir kļūdas, kuras jāanalizē un jāiet tālāk. Vēl daudz posmi, kuros viss var notikt,'' tā Nitišs, kuram nākamais starts paredzēts 25. maijā Ungārijā, kad tiks aizvadīts trešais Eiropas rallijkrosa čempionāta posms. Tāpat Reinis piebilda, ka, iespējams, līdz Ungārijas posmam viņš ar melno Peugeot 206 piedalīsies Krievijas rallijkrosa sacensībās.

S1600 klases kopvērtējums:
1. Ulrik LINNEMANN 46
2. Eric FAREN 45
3. Ildar RAKHMATULLIN  
43
4. Reinis NITIŠS 42
5. Vadim Makarov 36

TouringCar klases kopvērtējums:
1. Robin LARSSON 
43
2. Roman CASTORAL
42
3. Koen PAUWELS 40
4. Derek TOHILL 
39
5. David NORDGAARD  
37

SuperCar klases kopvērtējums:
1. Timur Timerzyanov  41
2. Davy Jeanney 39
3. Timmy Hansen 35
4. Petter Solberg 31
5. Anton Marklund 27
6. Tanner Foust 26

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png