profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Lielbritānijā palika neizdarīti darbi

Mārtiņš Jankovskis 25.04.2013 - 22:43 Nitišs: Lielbritānijā palika neizdarīti darbi
Nitišs darbībā. Foto: Set Promotion

Latvijas autosportists Reinis Nitišs nedēļas nogalē aizvadīs otro Eiropas rallijkrosa čempionāta posmu, kas notiks Portugālē, Montalegres trasē. Kā ziņo Latvijas automobiļu federācija, tad Nitišs kopš pirmās sacīkstes Lielbritānijā šajā starplaikā veicis tehnikas izmēģinājumus un tās pārskatīšanu. Sportists lielākoties pievērsies mācībām, bet ar nepacietību gaidot sacīksti, jo pirmajā posmā sestā vieta nebija, viņaprāt, labākais iespējamais rezultāts.


Nitišs brauciena vadībā. Foto: Set Promotion

''Pēc Lidenhilas sacīkstes Renault Clio automašīna bija mūsu komandas mehāniķu rokās. Automobilis pārskatīts, novērsti defekti un nolietojuma pazīmes, pārjaukta ātrumkārba," saka Reinis Nitišs, kurš startē Super 1600 klasē. ''Domāju, ka esam izdarījuši visu, lai nebūtu jāpiedzīvo tehniskas problēmas, cik nu autosportā šī lieta ir kontrolējama. Jēkabpils lidlaukā veicām izmēģinājumus, un ar mašīnu esmu apmierināts. Lai gan daudz laika veltīju mācībām, ar domām esmu Portugālē, jo nevaru sagaidīt nākamo cīņu. Uzskatu, ka Lielbritānijas posmā gūtā sestā vieta ir labs rezultāts, taču ne labākais, uz ko bijām spējīgi, tāpēc var teikt, ka Lielbritānijā palika neizdarīti darbi!"


Foto: Set Promotion

17 gadus vecais sportists pirmajā sezonas sacīkstē guva sesto vietu, lai gan bija absolūti ātrākais divās no četrām kvalifikācijās sērijām. Komanda atzīst, ka rezultātu finālbraucienā veidoja piesardzība un sportiskās agresijas trūkums, tomēr ar katru nākamo posmu pieredzes kļūs vairāk.

''Reinis varēja uzvarēt pirmajā posmā, taču pēc starta nedevās Džokera aplī, cenšoties izvairīties no kontaktcīņas ar agresīvo dāni Linnemanu," saka tēvs un menedžeris Aigars Nitišs. ''Protams, tas būtu riskanti, bet šajā dinamiskajā sporta veidā jāmācas riskēt. Arī agresijas Reinim var būt vairāk - Lidenhilā viņš centās visas apdzīšanas veikt tikai, izmantojot konkurentu kļūdas, kā kartingā. Taču rallijkrosā sava vieta jāizcīna arī ar ''elkoņiem"! Protams, kopumā ar rezultātu esam ļoti apmierināti, taču Reinis apzinās, ka ir gatavs daudz lielākiem sasniegumiem."


Peteram Solbergam pirmais posms nebeidzās tā, kā gribētos. Foto: RallycrossWorld.com/Hal Ridge

Super 1600 klasē uz starta būs visi pirmā posma līderi. Arī Supercar klasē ierindā būs gan slavenais Peters Solbergs, gan Eiropas čempions Timurs Timerzjanovs, gan citas rallijkrosa zvaigznes. Visām klasēm sestdien jāveic brīvie treniņi, laika kontrole un pirmās divas kvalifikācijas sērijas. Svētdien - atlikušās divas kvalifikācijas sērijas, pusfināli un fināli. Ar visiem dalībniekiem var iepazīties ŠEIT.

S1600 klases kopvērtējums:
1. Eric FAREN 26
2. Ildar RAKHMATULLIN 23
3. Timur SHIGABOUTDINOV   22
4. Ulrik LINNEMANN 21
5. Reinis NITIŠS 18

TouringCar klases kopvērtējums:
1. Derek TOHILL 
25
2. David NORDGAARD
23
3. Roman CASTORAL  23
4. Koen PAUWELS 22
5. Robin LARSSON   21

SuperCar klases kopvērtējums:
1. Tanner Foust 26
2. Timmy Hansen 24
3. Davy Jeanney 22
4.
Jussi-Petteri Leppihalme 
19
5. Timur Timerzyanov 
11
... ... ... ...
10. Petter Solberg 10
15. Henning Solberg 5
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png