profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dramatiskā cīņā, avarējot trīs līderiem, X-Games rallijkrosa 1.posmā uzvar Spīds (VIDEO)

Go4speed 22.04.2013 - 14:29 Dramatiskā cīņā, avarējot trīs līderiem, X-Games rallijkrosa 1.posmā uzvar Spīds (VIDEO)
Skots Spīds. Foto: www.dailybuzzle.com

Aizvadītajās brīvdienās Brazīlijā norisinājās "Global RallyCross" 1. posms, kas  norisinājās "Red Bull X-Games" ietvaros. Pavisam kopā šogad tiks aizvadīti deviņi posmi, no kuriem divi notiks Eiropā (Spānijā un Vācijā). Pirmajā posmā uz starta stājās 15 sportisti, kuru vidū bija gan bijušie F1 piloti, gan arī braucēji no WRC.

Jau pirms starta bija zināms, ka sportistiem braukšanas apstākļi būs ļoti sarežģīti, jo trase bija ļoti putekļaina. Lai arī trase tika laistīta, brīžiem to padarot slidenu, vēlāk, kad trase sāka žūt, sarkanie putekļi atkal lika par sevi runāt.


Kens Bloks putekļu mākonī. Foto: Globalrallycross

Finālā uz starta stājās desmit ātrākie braucēji, kuri atkal bija spiesti cīnīties ar putekļiem. Pēc vairākām sadursmēm, kurās kopā cieta četri braucēji, ceturtajā aplī tiesneši izkāra sarkanos karogus un brauciens tika apturēts.  Šo braucēju vidū, kuri avarēja un vēlāk vairs nespēja turpināt braucienu, bija trīs favorīti - Treviss Pastrana, Kens Bloks un Taners Fousts.

Atkārtotajā braucienā uz starta līnijas stājās vairs tikai seši braucēji. Pēc starta vadībā izvirzījās Tomass Heikinens, kurš jau pirmajā aplī iebrauca Džokera aplī. Likās, ka uzvaru izcīnīs Heikinens, taču - nekā. Skots Spīds džokerī devās pēdējā aplī un, izbraucot no tā, viņš par nepilnu sekundi apsteidza Heikinenu, kas nozīmēja to, ka Spīds savā debijas reizē izcīna pirmo vietu. Otrais palika Heikinens, bet trešais vēl viens debitants, rallija braucējs Patriks Sandels.


Foto: esportes.terra.com.br

''Uzvarēt šādā veidā - pēdējā aplī, pēdējā līkumā, tas ir kā sapnī,'' saka bijušais F1 pilots Skots Spīds, kurš ikdienā startē NASCAR sacensībās. ''Tas ir kaut kas vienreizējs. Iespējams, šīs ir pašas jautrākās mašīnas, ar kādām esmu braucis.'' Tāpat ļoti priecīgs par savu trešo vietu bija Sandels. ''Finālā sāku braucienu no pēdējās vietas, tāpēc finišā trešā vieta ir fantastisks rezultāts. Tas ir labs sezonas sākums. Esmu laimīgs,'' tā Patriks Sandels.

1. posma rezultāti:
1. Scott Speed ASV   Ford Fiesta ST   3:53.522
2. Toomas Heikkinen   Somija   Ford Fiesta ST   +0.727
3. Patrik Sandell Zviedrija   Ford Fiesta ST   +4.807
4. Steve Arpin Kanāda   Ford Fiesta ST   +5.768
5. Brian Deegan ASV   Ford Fiesta ST   +10.812
6. Anton Marklund Zviedrija   Volkswagen Polo   Izstājās
7. Travis Pastrana ASV   Dordge Dart   Izstājās
8. Tanner Foust ASV   Ford Fiesta ST   Izstājās
9. Ken Block ASV   Ford Fiesta ST   Izstājās
10. Buddy Rice ASV   Volkswagen Polo   Izstājās

Finālbrauciens un atkārtotais starts:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png