profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: bija jābūt nedaudz nekaunīgākam un agresīvākam

Mārtiņš Jankovskis 04.04.2013 - 19:10 Nitišs: bija jābūt nedaudz nekaunīgākam un agresīvākam
Reinis Nitišs. Foto: No sportista personīgā arhīva

Pirmajās un otrajās Lieldienās Lielbritānijā, Lidenhilas trasē, tika aizvadīts Eiropas rallijkrosa čempionāta pirmais posms, kurā sesto vietu S1600 klasē izcīnīja vienīgais latviešu pārstāvis Reinis Nitišs. Lai arī rezultāts ir ļoti labs, Reinis portālam Go4speed atzīst, ka pats īsti nav apmierināts ar šo rezultātu, jo esot bijis viss, lai finišētu augstākā vietā, taču šoreiz esot pietrūkusi pieredze.

''Salīdzinot ar citiem gadiem, tad, protams, sestā vieta ir labs rezultāts, taču, kad esi uz vietas un redzi, ka vari cīnīties par augstākām vietām, tad ir neliela tāda vilšanās," pēc garas nopūtas iesāk Reinis Nitišs.

''Treniņos mums gāja labi, jo jau pēc pāris apļiem zināju, kur un kā jābrauc. Pirmās dienas abi priekšbraucieni bija pagalam neveiksmīgi. Pirmajā braucienā salūza ātruma rādītājs, tāpēc braucienu sanāca uzsākt ar otro ātrumu, kā rezultātā pirmajā līkumā iebraucu kā pēdējais. Finišā no visiem braucējiem savā klasē paliku desmitais."


Nitišs izceļ startu. Foto: No sportista personīgā arhīva

''Otrajā braucienā padevās ideāls starts, taču tad pārsitu riepu, kas izsita no līdzsvara, kā rezultātā neiebraucu džokera aplī. Jāpiebilst, ka šajā braucienā bija problēmas arī ar sarunu iekārtu, taču tik un tā, šī neiebraukšana džokerī bija rupja kļūda no manas puses, un pats pie tā esmu vainīgs. Finišā - devītā vieta. Vienā vārdā sakot, pirmā diena bija ļoti neveiksmīga, lai arī ātrums bija labs," pirmās dienas notikumus stāsta Reinis.

''Otrajā dienā ar komandu nolēmām, ka čempionātu sāksim no jauna un pirmās dienas neveiksmes aizmirsīsim. Tas arī izdevās, jo trešajā un ceturtajā braucienā biju ātrākais. Pusfinālā padevās labs starts, taču nedaudz vēlāk komandas biedrs nedaudz aizskāra manu mašīnu un es sagriezos par 360 grādiem. Taču ātri noreaģēju, saslēdzos un turpināju braukt tālāk. Ātrums? Kad sagriezos par 360 grādiem, tad ātrums bija nedaudz virs 100 km/h."


Foto: No sportista personīgā arhīva

''Tobrīd komanda man pa radio teica, ka ir jāriskē un jābrauc, cik ātri vien varu. Tā arī darīju un dažos apļos biju pat par pussekundi ātrāks par saviem konkurentiem. Ņemot vērā, ka mans ātrums bija ļoti labs, džokerī nolēmu braukt pēdējā aplī, un izdevās, jo no tā izbraucu tieši priekšā tā brīža trešās vietas ieguvējam, kas man tādējādi ļāva iekļūt finālā."

''Finālā nepaveicās ar starta vietu, taču pats starts man padevās perfekts. Diemžēl vienā līkumā man priekšā sagriezās komandas biedrs, kuru nevarēju apbraukt. Jāsaka, ka šoreiz finālā nospēlēja tas, ka man trūka pieredze un arī veiksme šoreiz nebija ar mani. Šajā braucienā bija vairākas kontaktu cīņas, kurām īsti nebiju gatavs. Bija jābūt nedaudz nekaunīgākam un agresīvākam."


Foto: No sportista personīgā arhīva

''Tagad, visu apdomājot, jāsaka, ka bija vietas, kurās varēju šo to izdarīt savādāk, bet brauciena laikā to bija grūti izdomāt. Taču, kā ir tā ir. No šī posma jāpaņem tas labākais un gan jau citreiz būs labāk. Secinājums ir tāds - šeit nevar izrauties vadībā un, brīvi elpojot, visiem braukt pa priekšu. Jābūt agresīvam un gatavam kontaktcīņām."

Lai arī trīs ekipžās tika finālā, komanda ar beigu rezultātu īsti nebija apmierināta. ''Komandai beigās galīgi nesagāja, jo visi trīs braucēji, kuri pirms tam bija ātri, beigās finišēja ceturtajā, piektajā un sestajā vietā. Neveiksmīgas beigas, bet neko darīt. Jāmēģina turpmākajos posmos uzlabot sniegums," tā Nitišs, kurš saka lielu paldies ģimenei, sponsoriem, mehāniķiem, Uģim Traubergam un visiem pārējiem, kas atbalstīja.

S1600 klases fināla rezultāti:
1.
Ulrik LINNEMANN Peugeot 207 4:49.119
2. Vadim MAKAROV Skoda Fabia RS  
+1.390
3. Eric FAREN Citroen C2
+1.960
4. Timur SHIGABOUTDINOV  
Renault Twingo +5.330
5. Ildar RAKHMATULLIN Renault Twingo +6.187
6. Reinis NITIŠS Renault Clio +9.630

S1600 klases kopvērtējums:
1. Eric FAREN 26
2. Ildar RAKHMATULLIN 23
3. Timur SHIGABOUTDINOV   22
4. Ulrik LINNEMANN 21
5. Reinis NITIŠS 18

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png