profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Solberga jaunā spēļmantiņa – līdz 100 km/h divās sekundēs

Mārtiņš Jankovskis 28.03.2013 - 06:44 Solberga jaunā spēļmantiņa – līdz 100 km/h divās sekundēs
Petera Solberga gatavā rallijkrosa automašīna. Foto: pettersolberg.com

Jau šajās brīvdienās tiks dots starts Eiropas rallijkrosa čempionāta sezonai, kas sāksies Anglijā. Ja vēl pirms nedēļas Solberga mašīna Zviedrijā bija pilnīgi izjaukta, tad jau trešdien komanda ar gatavo automašīnu devās uz Franciju aizvadīt pirmos testus. Kā ziņo "Petter Solber RX Team", tad pēdējās dienās komandas inženieri un mehāniķi esot strādājuši pa 17 stundām dienā.


Tāda apmēram izskatījās Solberga automašīna pirms nedēļas. Foto: Olle Persson/Prefo

Kā ziņo komanda, tad mašīnas parametri ir ļoti iespaidīgi - apmēram 600 ZS, sešpakāpju sekvenciālā ātrumkārba, kas mašīnai 100 km/h ļaus sasniegt tādā pašā laikā, kā to dara F1 formulas. Tiek ziņots, ka šis Citroen DS3 Supercar 100 km/h varot sasniegt divās sekundēs!


Foto: pettersolberg.com

''Lai uzbūvētu šādu mašīnu, mēs visu darījām pašu spēkiem un ar 100% kaisli,'' savā pettersolberg.com mājas lapā saka Peters Solbergs. ''Ja godīgi, tad neatceros, kad pēdējo reizi būtu tik smagi strādājis, taču jūtos lieliski, jo man apkārt ir fantastiska komanda. Sajūtas ir īpašas un uzskatu, ka viss tiek darīts pareizi. Mana dzīve ir sports, kur gribas būt klāt faniem pēc iespējas tuvāk. Tas vienmēr mani iedvesmo. Pateikšu jums vienu lietu - šī mašīna būs kaut kas.''


Solbergs pie sava jaunā kaujas zirga. Foto: pettersolberg.com

Sportists atzīst, ka šīs sacensības būs liela jautrība, taču tajā pašā laikā netiek aizmirsts par galveno uzdevumu. ''Braukšana ar šo mašīnu sagādā ļoti īpašas izjūtas. Tas ir tā, it kā tev aiz muguras būtu piestiprināta raķete. Visvairāk man šajā visā patīk tas, ka varēšu parādīt iespaidīgu šovu. Būs jautri, taču tajā pašā laikā mums šogad būs jāsasniedz ļoti nopietni uzdevumi - jāuzvar čempionātā,'' nobeidz 2003. gada pasaules rallija čempions Peters Solbergs.

Ar pirmā posma dalībnieku sarakstu, kur ir arī atrodams Reiņa Nitiša vārds, var iepazīties ŠEIT.

Solberga Citroen DS3 Supercar
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png