profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišam uzvara NEZ rallijkrosa posmā Lietuvā

Go4speed 25.07.2011 - 10:09 Nitišam uzvara NEZ rallijkrosa posmā Lietuvā
Foto: Rallifotod.eu

Nedēļas nogalē Lietuvā, Vikiču trasē, norisinājs Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta posms un tajā ļoti labus rezultātus uzrādīja latviešu braucēji. Turklāt Reinis Nitišs kāpa pat uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, portālu „Go4speed" informēja Jānis Grīnhofs.

Kopumā no sacensībās satrtējušajiem desmit sportistiem deviņi cīnījās A finālos, izcīnot piecas godalgotas vietas, bet pārējie tika pie vērtīgiem punktiem NEZ ieskaitē.

Sacensībām bija ideāli laika apstākļi - sestdien trasē nolija pamatīgs lietus, bet svētdienas rīta saule to saslildīja, tādējādi radot labāku saķeri riepām. Trasē uzlabots grunts segums, kas padarījis braucienus dinamiskākus, ātrākus, bet ierobežoja  apdzīšanas iespējas.

Savukārt NEZ2000 klasē pilnīga latviešu dominance - pirmajās sešās vietās pieci latviešu braucēji. Turklāt Reinis Nitišs bija tik spēcīgs, ka aiz sevis noturēja visus pārējos konkurentus un finišēja pirmajā  vietā.  Otro vietu izcīnīja Jānis Berķis(Ford Fiesta), bet trešais rūtoto karogu sasniedza Mātiņš Porietis(VW Golf), 5. un 6.vietu attiecīgi ieguva Uģis Pauriņš(Honda Civic)un Māris Ločmelis(Peugeot 206), ar tukšu riepu 8 vietu sasniedza Jānis Spīķis.

Interesanta cīņa norisinājās arī NEZ Open klasē, uz starta stājās 7 atraktīvi braucēji. Favorīti bija Ola Froshaugs (Volvo S40) un Ilgonis Krūmiņš (BMW M3), cīnījās par uzvaru finālā. Mata tiesu, tomēr šoreiz ātrāks norvēģis, trešais Vilkičos cits norvēģis Egils Iversens (Volvo 240). Piekto vietu izcīnīja latvietis Edvars Mačevskis (Vaz 2105).

Savukārt dramatiskākā cīņa risinājās NEZ 4WD klasē. Pēc starta līderos izvirzījās lietuvietis Kazimiras Gudžjūnas (Ford Puma), viņam uz papēžiem mina NEZ čempione Kamila Antonsena (Ford Fiesta). Taču vienā trases posmā spēkrati saskārās un lietuvietis sagriezās zaudējot pozicījas. Tiesneši norvēģieti nekavējoties gribēja noņemt no trases un diskvalificēt, taču čempione turpināja braucienu līdz finišam, kad iesniedza apelāciju tiesnešu lēmumam. Izrādījās tiesneši kļūdījās un Kazimiras Gudžjūnas pats izraisīja auto sagriešanos. Uzvara tomēr Kamilai Antosenai, otrais finišā igaunis Stens Oja (Mitsubishi Lancer Evo8), bet trešais viņa tautietis Helmets  Palms (Mitsubishi Lancer Evo8). Aldis Zēbergs no cīņas par godalgām izstājās tehnisku problēmu dēļ.

Nākošais NEZ čempionāta posms pēc nedēļas Biķerniekos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png