profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

17 gadus vecais latvietis dodas iekarot Eiropu, mērķi - visaugstākie

Mārtiņš Jankovskis 20.03.2013 - 06:44 17 gadus vecais latvietis dodas iekarot Eiropu, mērķi - visaugstākie
Reinis Nitišs. Foto: Jānis Grīnhofs, rallycross.lv

Eiropas rallijkrosa jaunajai sezonai gatavojas ne tikai pasaules rallija čempions Peters Solbergs, bet arī jēkabpilietis Reinis Nitišs, kurš pagājušajā sezonā, startējot ar Peugeot 206 automašīnu, tikai apostīja gaisu Eiropas rallijkrosa čempionātā. Atgādināsim, ka pagājušā gada beigās Nitišs iegādājās slavenā soma Jusi Pinomaki komandas darbnīcā gatavotu Renault Clio, ar kuru mūsu sportists startēs šogad.

Pagājušajā gadā Nitišs Eiropas rallijkrosa čempionātā 1600 klasē aizvadīja tikai pussezonu. Lai arī sezonas beigās ar 11 punktiem tika izcīnīta 23. vieta (kopā punktus izcīnīja 43 braucēji), Nitišs guva vērtīgu pieredzi, ko sportists sola likt lietā jau šogad.


Foto: No personīgā arhīva

''Šajā starpsezonā neko radikālu mūsu Renault Clio automašīnai neesam mainījuši - nomainījām dažus mezglus un sakopām visu tā, kā pašiem patīk," portālam Go4speed atklāj 17 gadus vecais Reinis Nitišs, kurš arī šogad savā 1600 klasē, visticamāk, būs pats jaunākais dalībnieks. 

''Lai uzturētu sevi formā, šajā ziemā piedalījos Vaztuss sacensībās, bet tagad nesen aizvadījām testus Francijā. Testi bija interesanti un tie pagāja ļoti labi, lai arī savas korekcijas ieviesa sniegs. Pēc testiem esam apmierināti gan mēs, gan arī komanda. Ieguvām to, ko gribējām uzzināt, tāpēc var teikt, ka sezonai esam gatavi."


Nitiša automašīna pēc pēdējiem testiem. Foto: No personīgā arhīva

Kā noskaidrojās, tad Nitišs šogad startēs somu komandā, kas uzskatāms par lielu plusu. ''Jā, šogad pēc abpusējas vienošanās, taču zem Latvijas karoga, braukšu somu komandā, kurā kopā startēs vēl trīs braucēji, bet citās sacensībās pat četri. Protams, startēšana šādā komandā man būs liels pluss, jo šīs vienības mehāniķi mums palīdzēs gan ar mašīnas regulējumiem, gan apkalpos tās. Būs arī inženieri, kuri arī palīdzēs, tāpēc mums atliks tikai braukt," prieku neslēpj Reinis.


Nitiša jaunā komanda. Foto: No personīgā arhīva

Ja pagājušajā gadā Nitišs tikai apostīja gaisu Eiropas rallijkrosa čempionātā, tad šogad mērķi ir ļoti augsti. ''Šogad mērķi ir ļoti augsti - sākumā savā 1600 klasē būs jācīnās par Top 6, bet cerams, ka pēc sezonas pirmajiem posmiem tos mērķus varēsim pamainīt uz vēl augstākiem. Tagad, salīdzinot ar pagājušo gadu, jūtos gan zinošāks, gan arī spēcīgāks."

Sarunas nobeigumā Reinis teica lielu paldies visiem atbalstītājiem, sponsoriem, mehāniķiem un ģimenei, bez kuru atbalsta būtu grūti piedalīties sacensībās. Sportists ļoti cer, ka ar saviem šīs sezonas rezultātiem viņam izdosies attaisnot uz viņu liktās cerības.


Foto: No personīgā arhīva

Lai arī Nitišs vēl nezināja teikt, cik šogad viņu klasē būs dalībnieku, pagājušajā gadā 1600 klasē dažos posmos startēja 20 dalībnieki, bet citos posmos uz starta izgāja ap 35 sportistiem.  

Sezonas pirmā posma starts 31. martā Anglijā.

Nitišs pēdējo testu laikā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png