profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņu neizlēmības dēļ apdraudēta Baltijas kauss rallijkrosā izveidošana

Go4speed 13.03.2013 - 14:37 Igauņu neizlēmības dēļ apdraudēta Baltijas kauss rallijkrosā izveidošana
Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Latvijas rallijkrosa sabiedrībai ir gan labas, gan sliktas ziņas. Kā ziņo autocross.lv, tad labās ziņas ir tādas, ka, iespējams, šogad Latvijā tomēr notiks NEZ rallijkrosa čempionāta posms. Sliktās - izskatās, ka strupceļā nonākušas sarunas par Baltijas kausa izveidi, jo trīs iesaistītās valstis nespēj vienoties par kopīgu seriālu, lai gan centieni no Latvijas un Lietuvas puses ir pamatīgi.

Šonedēļ NEZ padomes sapulcē Helsinkos tiks apstiprināti 2013. gada NEZ rallijkrosa čempionāta plāni. Līdz tam tiek steigta dokumentācija, lai viens posms notiku arī Latvijā - vēlmi sarīkot seriāla trešo posmu izteicis sporta komplekss Mūsa.


Foto: Artūrs Igaveņš

NEZ kalendārs rudenī tika sastādīts ar pāru posmiem Dānijā un Norvēģijā, bet Baltijas jūras šajā pusē bija tikai viens rīkotājs - divu posmu rīkošanu uzņēmās Lietuvas Vilkiču organizators. Tomēr skaidrs, ka ne čempionātam, ne pašam rīkotājam šāda shēma īpašu sajūsmu nesarūpē, tāpēc Mūsas pieteikšanās uzskatāma par visiem izdevīgu ziņu. Abu posmu rīkotāji pirmdien tikās Rīgā, lai izrunātu savas sadarbības principus.


Reinis Nitišs šogad startēs Eiropas rallijkrosa čempionātā. Foto: Racing Arena

Tikmēr jau vairākus mēnešus notiek centieni izveidot Baltijas kausu rallijkrosā, taču šobrīd šķiet, ka plāns diez vai izdosies. Lielā mērā situāciju sarežģī Igaunijas puses nostāja - te viņi grib Baltijai uzspiest pašu čempionātā izmantotas riepas, te viņi vēlas visus tehniskos noteikumus pilnībā pēc FIA noteikumiem (tajā skaitā HANS sistēmas, utt), te viņi ieplāno savu posmu ietvaros Baltijas kausa ieskaiti datumos, kuri sakrīt gan ar NEZ vienu no Baltijas posmiem, te ar Mūsas septembra autokrosa sacīksti, kurai arī būs NEZ statuss bagiju dēļ. Rezultātā Latvijas un Lietuvas sportisti praktiski tiek spiesti palikt mājās un ar igauņu brāļiem samērīties, šķiet, neizdosies.


Foto: Artūrs Igaveņš

Igaunijas puses vienaldzība pret sadarbību ar Latviju un Lietuvu pilnībā varēja izjust jau pērnajā rudenī, kad Latvijā nenotikušā Baltijas kausa posma pārcelšana tika sagaidīta bez entuziasma un ar attieksmi - jums vajag, paši risiniet savas problēmas. Diemžēl Latvijas un Lietuvas puse ar grūtībām saskata iespēju izvilkt Baltijas kausa seriālu tādā līmenī, lai sportistiem būtu iespēja startēt un gūt gandarījumu.

LAF Krosa komisija aicina esošos un topošos sportistus izteikt viedokli par to, kāds varētu būt Latvijas braucējiem saistošs rallijkross 2013. gadā. Varbūt mūsu dalībniekiem tāda formāla Baltija nemaz nav vajadzīga, pietiek ar NEZ posmiem un kaimiņvalstu nacionālo seriālu sacensībām. Nevienam nav aizliegts startēt ne Lietuvas, ne Igaunijas posmos, līdz ar to braukšanas iespēju pietiek. Skaidrs arī tas, ka vēl vismaz šogad Latvijā nebūs stacionāras rallijkrosa trases, lai arī Mūsa uz NEZ posmu plāno
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png