profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Trakie rallijkrosisti amerikā atkal kūleņo (VIDEO)

Artūrs Virbulis 31.10.2012 - 18:30 Trakie rallijkrosisti amerikā atkal kūleņo (VIDEO)
Deivida Binka auto kūleņošanas brīdī. Foto: rafoss

Otrdien, 30. oktobrī, Lasvegasā risinājās pasaules rallijkrosa čempionāta fināls, kurā uzvaru posmā un čempiona titulu izcīnīja amerikāņu zvaigzne Taners Fausts. Tomēr šis sacīkšu seriāls uzmanību sev pievērsis ar pamatīgām avārijām un arī šoreiz bez tādas neiztika.

Treniņos iespaidīgu kūleni piedzīvoja brits Deivids Binks, kuram liktenīgs kļuva trasē esošais tramplīns. Pēc neveiksmīgas piezemēšanās Binka vadītā Ford Fiesta uzmeta divus kūleņus un piezemējās uz jumta. Automašīna avārijā cieta pamatīgi, tomēr britu pilots par laimi tika cauri vien ar nelieliem nobrāzumiem, tādējādi viņu pēc pāris slimnīcā pavadītām stundām jau varēja izrakstīt. Raksta beigās piedāvājam noskatīties video no avārijas brīža.


Taners Fausts. Foto: grc

Pirms pēdējā posma ar sešu punktu pārsvaru vadībā bija jau iepriekš minētais Taners Fausts, līdz ar to viņa rokās bija visas iespējas izcīnīt čempiona titulu. Fausta sīvākais konkurents bija Braiens Dīgans, kurš Lasvegasas posmā finišēja otrajā pozīcijā, arī kopvērtējumā paliekot otrais. Trešais sacīkstēs palika „Formula Drift" čempions Riss Milens.

Interesanti, ka rallijkrosu iecienījuši arī vairāki citi izbijuši drifteri kā, piemēram, divkārtējais „Formula Drift" čempions zviedrs Samuels Hubinete un tas pats Taners Fausts, kurš arī divas reizes izcīnījis drifta čempiona titulu. Šajā seriālā piedalās arī tādi pasaulē zināmi ASV sportisti kā, piemēram, Kens Bloks un Trevis Pastrana.

Pasaules rallijkrosa čempionāta sezonu ļoti veiksmīgi iesāka izbijušais rallija čempions Markus Gronholms, uzvarot pirmajos divos posmos. Trešajā - „X Games" - posmā, kurā startēja un uzvarēja Sebastjans Lēbs, Gronholms piedzīvoja pamatīgu avāriju. Pēc šī incidenta 44 gadus vecais sportists atgūstas no negadījumā gūtajām traumām, un atlikušajos šīs sezonas trīs posmos uz starta neizgāja.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png