profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas rallijkrosa braucēji sniedz mācību stundu Centrāleiropai

Mārtiņš Jankovskis 22.10.2012 - 07:40 Latvijas rallijkrosa braucēji sniedz mācību stundu Centrāleiropai

Reinis Nitišs. Foto: Jānis Grīnhofs

Aizvadītajās brīvdienās Latvijas rallijkrosisti Reinis Nitišs, Māris Ločmelis un Mārtiņš Porietis devās uz Čehiju, Sosnovas rallikrosa trasi, lai piedalītos Centrāleiropas čempionāta pēdējā posmā. Kā ziņoja rallycross.lv, tad pavisam sacensībām trijās klasēs pieteicās 34 sportisti no sešām valstīm. Super National klāsē līdzās Mārtiņam Porietim uz starta izgāja jaunais Baltijas kausa ieguvējs Māris Ločmelis, bet  Super 1600 klasē savu jauno spēkratu (Renault Clio) iemēģināja Reinis Nitišs. ''Šoreiz nekādus mērķus neesam uzstādījuši. Vienkārši gribu aprast ar jauno auto, saprast kā tas uzvedas trasē kaujas apstākļos. Tas ir svarīgi, lai labāk varētu gatavoties jaunajai sezonai,'' pirms sacensībām portālam rallycross.lv pastāstīja Reinis Nitišs.


Mārtiņš Porietis. Foto: Jānis Grīnhofs

Kā ziņo autocross.lv, tad mūsu braucēji parādīja atzīstamu sniegumu jau kvalifikācijā. Super 1600 klasē 11 dalībnieku konkurencē Nitišs pirmajās divās sērijās izcīnīja vienu trešo un vienu otro vietu, tobrīd piekāpjoties austrietim Froidentaleram, kurš ir Čehijas čempionāta līderis. Taču izšķirošajā kvalifikācijas kārtā Nitišs uzrādīja jau ātrāko laiku, tādējādi izcīnot pirmo starta vietu A finālā. Jāatzīmē, ka no rīta Nitišs elektrības problēmu dēļ bija spiests izlaist brīvos treniņus.

SuperNationals klasē Mārtiņš Porietis kvalifikācijas braucienos 16 dalībnieku konkurencē izcīnīja septīto un desmito vietu, pēc divām kvalifikācijām atrodoties astotajā vietā, kamēr Māris Ločmelis (tehnisku problēmu dēļ bija spiests izlaist laika kontroli) guva sesto un 12. rezultātu, kas kopumā deva desmito pozīciju. Trešajā braucienā Porietis un Ločmelis abi tikās kopīgā braucienā, kur šoreiz Māris Mārtiņu apsteidza visai ievērojami. Pēc trim kvalifikācijām Ločmelis bija sestais, bet Porietis – astotais, kas nozīmēja to, ka abiem būs jābrauc B finālā, jo A finālā uz starta izies seši dalībnieki – pieci jau noskaidrotie, kā arī labākais no B fināla.


Māris Ločmelis. Foto: Jānis Grīnhofs

Par patīkamu pārsteigumu B finālā parūpējās Ločmelis, kurš bija ātrākais, tādējādi iekļūstot A finālā! Diemžēl Porietis brauciena gaitā piedzīvoja tehnisku defektu (ātrumkārba) un izstājās.

Super 1600 klasē, lieliski realizējot jau kvalifikācijā sagrābto līderpozīciju, uzvarēja Nitišs, tomēr lielāko sensāciju sarūpēja Ločmelis. Māris, iekļuvis A finālā no B fināla, no starta aizbrauca ceturtajā vietā. Pirmais dodoties Džokera aplī, Ločmelis finišā tikās sāns pie sāna ar leģendāro un gandrīz neuzvaramo Romanu Častoralu. Pēdējā līkumā abi sportisti bija blakus, taču Ločmelim bija iekšmalas priekšrocības, kā rezultātā Častoralam bija jāatdod iekārotā pozīcija. Līdz ar to par uzvarētāju kļuva Ločmelis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png