profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Reinis Nitišs lielajā Eiropā

Go4speed 14.09.2012 - 14:32 Reinis Nitišs lielajā Eiropā
Reinis Nitišs. Foto: Jānis Grīnhofs

Eiropas čempionāts rallijkrosā ieiet finiša taisnē. Vēl atlikuši divi posmi - Somijā un Vācijā, un šajos abos posmos startēs jaunais un talantīgais jēkabpilietis Reinis Nitišs. Pirms došanās uz pēdējiem diviem posmiem, Reinis sarunā ar portālu rallycross.lv pastāstīja par iegūto pieredzi un iespaidiem jau aizvadītajos čempionāta posmos  

''Galvenais bija iegūt pieredzi un saprast, cik ātri esam uz Eiropas fona. Mūsu uzdevums pie labvēlīgiem apstākļiem bija mēģināt pacīnīties par ieskaites punktiem, kas arī veiksmīgi izdevās. Esmu iebraucis punktos visos posmos, kuros piedalījos, tāpēc gan es, gan arī  komanda esam ļoti apmierināti ar rezultātu".

Reinis arī atklāja, ka čempionāta dalībnieku nometnē valda ļoti draudzīga atmosfēra. Pārsvarā visi braucēji ir pretimnākoši un nekad neliedz padomu. Līdz šim tādu atmosfēru jēkabpilietis neesot nekur izjutis. ''Labs kontakts mans izveidojies ar vienu no manas klases līderiem L.Linemanu. Tāpat labs sarunu biedrs un padomdevējs ir kopvērtējuma līderis Super Car klasē, tatārs T.Timerzijanovs,'' turpina Reinis, kurš piebilst, ka trasē visi ir konkurenti, bet ārpus trases labi čomi.


Reinis Nitišs. Foto: Jānis Grīnhofs

Sarunas turpinājumā Nitišs norādīja, ka, lai cīnītos par vietu ''A" un ''B" finālā, jāņem vērā  neskaitāmas detaļas, kuras veido kopējo rezultātu - piekares regulējumi, riepu spiedieni, izsvarojums, jo pilnīgi visam ir nozīme. Protams, jābūt arī labam dzinējam.

Taču bez spēcīgas un ātras mašīnas liela nozīme ir tieši braucēja pieredzei, kuru sportists iegūst ar katru apli. ''Svarīgi ir pareizi izbraukt Džokera apli, kā arī jāizvēlas ideālākās trajektorijas un bremzēšanas vietas. Tas viss kopā veido apļa laikus, kuri nosaka starta vietu finālbraucienos. Lai tas viss būtu, nepieciešami treniņi, jo pirmie astoņi braucēji katrā klasē ir ļoti labi, kuri prasmīgi māk izmantot sava spēkrata iespējas katrā trases sektorā,'' nobeidz Reinis, piebilstot, ka viņam pašlaik labāk padodas braukšana barā nekā tīrs aplis uz laiku, jo vēl esot daudz kas jāapgūst.

Šobrīd Reinis ar izcīnītiem pieciem punktiem kopvērtējumā ieņem 29. vietu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png