profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baltijas rallijkrosa 1. posmā uzvar Ločmelis, debiju piedzīvo 'mazais Krūms'

Mārtiņš Jankovskis 28.08.2012 - 11:37 Baltijas rallijkrosa 1. posmā uzvar Ločmelis, debiju piedzīvo 'mazais Krūms'
Foto: Jānis Grīnhofs

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lietuvā norisinājās Baltijas kausa pirmā posma sacensības rallijkrosā. Uz sacensībām bija ieradies kupls dalībnieku skaits, jo braucēju rindas kuplināja arī ciemiņi no Polijas.

Kā portālam atklāja Jānis Grīnhofs, tad Vilkičos bija ieradušies arī četri Latvijas sportisti - Māris Ločmelis, Emīls Krūmiņš, Reinis Nitišs un Elvis Dukaļskis. Reinis Nitišs viennozīmīgi tika uzskatīts par vienu no favorītiem uz uzvaru Super 1600 klasē. Divu litru klasē dalībnieku sastāvs liecināja, ka lielas izredzes uz uzvaru ir Mārim Ločmelim, jo diemžēl uz sacensībām nevarēja ierasties sīvākie Māra konkurenti Juris Spīķis un Toms Ziedāns (startēja autokrosa čempionāta posmā Smiltenē), kā arī Mārtiņš Porietis (veselības problēmas). Jāatzīmē, ka startam divlitru klasē gatavojās arī Ilgoņa Krūmiņa dēls Emīls. 

Lietuvā smagas sacīkstes padevās Reinim Nitišam. Jēkabpilietis īsti nevarēja saprasties ar savu rezerves auto, rezultātā A finālā tikai piektā starta vieta. Finālā Nitišs aizcīnījās līdz otrajai vietai, cīnoties par uzvaru ar lietuvieti Žuli. Taču kādā brīdī trase izrādījās par šauru un rezultātā bojāta piekare un sestā vieta finišā.

Turpretī Māris Ločmelis priekšbraucienos demonstrēja lielisku ātrumu, neatstājot konkurentiem nekādas cerības arī finālā. Savā debijas reizē lieliski cīnījās Emīls Krūmiņš, sasniedzot sesto vietu. Tikmēr neveiksmīgs starts padevās Dukaļskim, kurš jau priekšbraucienos bija spiests izstāties dzinēja defekta dēļ.

Nākamais Baltijas kausa posms notiks 15. septembri ''333" trasē.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png