profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ronalds Baldiņš kļūst par RallyX vicečempionu Crosscar klasē

Go4speed 13.08.2024 - 09:59 Ronalds Baldiņš kļūst par RallyX vicečempionu Crosscar klasē
Foto: RallyX Nordic

Latviešu rallijkrosa braucējs Ronalds Baldiņš kļuvis par RallyX vicečempionu Crosscar klasē starp Ziemeļeiropas spēcīgākajiem bagiju braucējiem!

Diemžēl neveiksmīgs sezonas priekšpēdējais posms Dānijā izvērtās Baldiņam. Kā stāstīja sportists, tad pēc neveiksmīgajiem pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem, trešajā viņam padevās lielisks starts un tobrīd viņš visiem brauca pa priekšu, bet tad sekoja saķeršanās ar somu braucēju, kā rezultātā sacīkstes beidzās bez pusfināla un fināla, un ar 0 punktiem. Kā atzina Baldiņš, tad pirmajā līkumā somu braucējs viņu noslaucīja kā ar slotu, un viss bagijam tika nolauzts.


Foto: RallyX Nordic

''Joprojām esam Top 3 čempionāta kopvērtējumā, tāpēc plinti krūmos nemetīsim! RallyX Nordic īstā ballīte būs Vācijā,'' tā pirms izšķirošā posma teica mūsu sportists.

Devītajā posmā Baldiņš pēc trim kvalifikācijas kārtām ieņēma otro vietu, piekāpjoties vien čempionāta līderim Eliasam Svensonam. Savā pusfināla braucienā Baldiņš uzvarēja, bet finālā ceturtā vieta. Posma kopvērtējumā tas deva ceturto vietu.

Noslēdzošajā desmitajā posmā, kas notika turpat Vācijā, Baldiņam kvalifikācijā atkal otrā vieta. Savā pusfinālā Ronalds palika trešais, kas liedza iekļūt finālā. Posma ieskaitē Ronaldam septītā vieta.


Foto: RallyX Nordic

Līdz ar to pēc desmit posmiem par čempionu RallyX Crosscar klasē kļuva zviedrs Svensons, kurš sakrāja 201 punktu. Vienāds punktu skaits (189) bija gan Baldiņam, gan norvēģim Tomasam Ēkem Murstadam, taču augstā otrā vieta Baldiņam, kurš pēc sezonas četriem posmiem bija līderis.

Līdz čempiontitulam Ronaldam pietrūka 13 punkti. Ja paskatās sezonas griezumā, tad bez nulle punktiem 8.posmā, nākamais zemākais punktu skaits, ko Ronalds šogad bija ieguvis, bija divas reizes 14 punkti... Pavisam kopā uz starta vismaz vienā posmā šajā klasē izgāja 39 braucēji!


Foto: RallyX Nordic

4WD Open klasē savā debijā devīto vietu ieguva Mārcis Martinovs, kuram sestā vieta 4WD Pro Am ieskaitē! Labāko rezultātu Mārcis uzrādīja 5.posmā Zviedrijā, izcīnot sesto vietu! Par čempionu kļuva soms Joni Turpeinens, bet trešais – igaunis Maiko Tams. Pavisam kopā uz starta vismaz vienā posmā šajā klasē izgāja 32 braucēji.

Crosscar klases kopvērtējums:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png