profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 4. posmā Supercar klasē uzvar Aivis Egle

Go4speed 15.07.2024 - 22:48 Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 4. posmā Supercar klasē uzvar Aivis Egle
Foto: Rallycross.lv

Svētdien, Bauskā, leģendārajā Mūsas trasē, norisinājās Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta 4. posms, kas ir tieši sezonas vidus. Uz starta stājās septiņdesmit seši piloti no četrām valstīm, un skatītājiem par prieku ierasto čempionāta sastāvu papildināja Ziemeļeiropas rallijkrosa seriālā braucošie latvieši Ronalds Baldiņš un Mārcis Martinovs, kā arī četri Xtreme klases braucēji no Polijas. Leģendārā trase, braucēju sastāvs un trases konfigurācija veidoja izcilu kombināciju baudāmākajam rallijkrosam šosezon.

''Mūsas trasē vienmēr ir īpaša sportiskā noskaņa – spraigas cīņas un asa sižeta notikumi, arī šoreiz tas neizpalika. Trases ierastā konfigurācija tika pielāgota rallijkrosam, nodrošinot rallijkrosam vajadzīgo asfalta segumu. Leģendārā trase sportistiem ir tehniska, ātra un viltīga, bet rallijkrosa trases specifika – džokera aplis ir trases tālākajā galā, kas cīņas padarīja vēl spraigākas. Obligāti veicamā džokera apļa taktika šajās sacīkstēs bija ļoti būtiska komponente uzvarai un komandu stratēģijām, padarot sacensības par elpu aizraujošu seriālu visas dienas garumā, kā desertu ikvienam gan dalībniekiem, gan skatītājiem klātienē un tiešraidē!” tā par sezonas vidū aizvadīto posmu sacensību organizators Jānis Bergs.


Foto: Rallycross.lv

Par spraigu finālbraucienu parūpējās “YARIS 1000” klases braucēji – bērni, kuri ir rallijkrosa nākotne. Svaigi nolaistītā trase vairākas reizes mainīja rezultātu tablo brauciena laikā, taču visu braucienu ar stabilu sniegumu finišēja pirmais trijnieks: Roberts Purmalis, atstājot aiz sevis čempionāta līderi, lietuvieti Kerniusu Šulinskas. Trešo vietu ieņēma mājinieks Toms Bumbiers, kuram atbalstītāji bija ieradušies kuplā skaitā. “YARIS 1300” klasē uzvaru izcīnīja talsenieks Ričards Laukšteins. “LADA RX” klasē pēc spraigām cīņām Mūsas trases viltīgajos līkumos uzvaru noturēja Andris Krastiņš, kurš ar 133 punktiem ieņem sezonas līdera pozīciju. Otrajā vietā Kristaps Kapačs, trešais – Klāvs Nikolovskis.

“XTREME” klasē uzvaru izcīnīja viesis no Polijas, Mačeks Laskovskis. Otrajā vietā – sezonas līderis Jānis Baumanis, bet vārda dienas dāvanu – trešo vietu "XTREME" klasē ieguva Oskars Zaķītis. Poļu sportists Adams Milans cīņas karstumā neveica džokera apli, tā atdodot trešo vietu latvietim. “SUPER 1600” klasē dienas līderis Ritis Gurklis finālbrauciena atkārtotajā startā pieļāva falšstartu un tika diskvalificēts, kas veido lielu punktu deficītu sezonas kopvērtējumā, izkrītot no līderu trijnieka. Šajā klasē stabilu pārsvaru guvuši Lietuvas piloti, kuri arī kāpa Mūsā uz pjedestāla – Mikušis, Kragas, Šarkunas.


Foto: Rallycross.lv

kā cīņā trasē ar perfektu džokera taktiku “SUPER 2000” klasē uzvaru izcīnīja kopvērtējuma līderis Lenards Patriks Lepsis, kurš aiz sevis atstāja Kristapu Kasparoviču. Trešajā vietā pagājušā gada čempions Ivo Gabrāns. “BMW RX 3000” klasē no 17 braucējiem finālbraucienā uz starta stājās 9 ātrākie. Fantastiskā cīņā Jānis Olle izcīnīja uzvaru, otrajā vietā atstājot čempionāta līderi Kristapu Kronbergu. Trešais finišēja jaunietis no Jelgavas – Adrians Apsītis.

“SUPERCAR” klasē jau kvalifikācijas braucienos norisinājās dramatiski notikumi, kuros ar šosezon Latvijā uzbūvēto Hyundai avarēja Bruno Blumbergs. Par uzvarētāju kļuva sen trasē neredzētais rallija pilots Aivis Egle. Otrajā vietā – pieredzējušais Ronalds Baldiņš, trešajā – kopvērtējuma līderis Ivars Joelis.

Visi rezultāti ŠEIT.

Čempionāta līderi pēc 4. posma:
YARIS 1000 klasē – lietuvietis Kerius Šulinskas,
YARIS 1300 klasē – talsenieks Ričards Laukšteins,
LADA RX klasē – Andris Krastiņš,
SUPER 1600 klasē – lietuvietis Audrius Kragas,
XTREME – Jānis Baumanis no Džūkstes,
SUPER 2000 – jaunietis no Upesciema – Lenards Patriks Lepsis,
BMW RX 3000 – Kristaps Kronbergs no Alsungas,
SUPERCAR – Ivars Joelis no Jēkabpils.

Latvijas – Lietuvas čempionāta 5. posms norisināsies Lietuvā, Vilkičai trasē, 11. augustā.

Informāciju sagatavoja:
Linda Vecgaile

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png