profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Reinis Nitišs - Ziemeļeiropas čempions, Krūmiņš šķīries no sava leģendārā BMW

Mārtiņš Jankovskis 23.07.2012 - 13:26 Reinis Nitišs - Ziemeļeiropas čempions, Krūmiņš šķīries no sava leģendārā BMW
Ilgonis Krūmiņš vairs nebrauks ar šo automašīnu. Foto: Jānis Grīnhofs, rallycross.lv

Lietuvā, Ukmerģē, svētdien noslēdzās 2012. gada Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāts. Lai kļūtu par NEZ čempionu 1600 klasē, Reinim Nitišam bija jāiekļūst galvenajā finālā, ko viņš arī pārliecinoši paveica. Kā ziņo rallycross.lv, tad fināla brauciens aizritēja stipri dubļainā un slidenā trasē. Nitišs, lieki neriskējot un nemeklējot piedzīvojumus, palika ceturtajā vietā, taču ar to pietika, lai izcīnītu čempiontitulu NEZ 1600 klasē.

Pēc sacensībām Reinis atzina, ka uzdevums nemaz nav bijis tik vienkāršs, jo pirms fināla nolijis pamatīgs lietus. ''Segums bijis ļoti slidens, tāpēc man īsti neizdevās starts. Braucot aiz konkurentiem, tika aizmests radiators, tāpēc nācās samazināt ātrumu, lai nepārkarsētu dzinēju. Tā mierīgi sasniedzu finišu ceturtais. To, ko neizdevās izdarīt pagājušajā gadā, sasniedzu šogad,'' prieku neslēpj jaunais čempions.


Reinis Nitišs. Foto: Rallycross.com

NEZ 2000 klasē atkal lielisku ātrumu demonstrēja Māris Ločmelis, uzrādot ceturto absolūto laiku priekšbraucienos. Lieliski tika veikts arī pirmais kvalifikācijas brauciens, taču otrajā kvalifikācijas sērija  auto dzinējs ''boikotēja", neļaujot Mārim pelnīti cīnīties par uzvaru sacensībās. Savukārt lielisku sacensību aizvadīja Mārtiņš Porietis. Sezonas pirmās puses neveiksminieks beidzot atrada ātrumu kā sevī, tā arī spēkratā, un spēja izcīnīt drošu uzvaru, kas ļāva kāpt uz trešā goda pjedestāla pakāpiena čempionāta kopvērtējumā. Otrais palika Toms Ziedāns, bet trešais - jaunais NEZ 2000 čempions Kristians Sando. Piektajā vietā ierindojās Juris Spīķis, bet jau pieminētais Ločmelis palika desmitais.

Interesants notikums līdzjutējus sagaidīja NEZ Open ieskaitē. Pie leģendārā dzelteni melnā Ilgoņa Krūmiņa BMW stūres sēdās auto jaunais īpašnieks - polis Vitolds Starobrats, līdz ar to noslēgusies leģendāra BMW Latvijas rallijkrosa ēra, jo ar šo auto, kuru pazina ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas un Skandināvijas līdzjutēji, ir piedzīvoti  gan dramatiski brīži, gan izcīnītas skaistas uzvaras.

Tikmēr Ukmerģē Open klasē pirmās trīs vietas izcīnīja norvēģi - Markus Johanesens, Hans Jerens Estrengs un savu titulu aizstāvējušais Ola Froshaugs, bet ceturto rezultātu sasniedza Maševskis Juniors. 4WD klasē par čempionu kļuva Kazimieras Gudžjūnas. Paralēli tika aizvadītas sacensības kroskartiem. CK 125 ieskaitē latvieši sarindojās viens aiz otra, Ingus Beļakovs, Viesturs Kalniņš un Emīls Misiņš.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png