profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

NEZ rallijkrosa posmā Lietuvā uzvaru savā klasē izcīna Nitišs

Mārtiņš Jankovskis 16.07.2012 - 09:29 NEZ rallijkrosa posmā Lietuvā uzvaru savā klasē izcīna Nitišs
Reinis Nitišs. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Svētdien Lietuvā, Vilkiču trasē, tika aizvadīts NEZ rallijkrosa čempionāta trešais posms, kurā uz starta izgāja vairāk nekā 60 braucēji, kuru vidū bija arī vairāki latviešu sportisti. Naktī uz svētdienu lija lietus, tāpēc no rīta trase bija slidena. Vispirms tika aizvadīti laika kontroles braucieni, kuros mūsējiem problēmu nebija.

Pēc tam sekoja pirmā kvalifikācijas sērija. Kā ziņo autocross.lv, tad tā latviešiem aizritēja bez lielām problēmām, vienīgi Kristapam Maševskim uzreiz pēc starta iemeta logā lielus akmeņus, tāpēc vēlāk nācās mainīt stiklu.

Otrā kvalifikācijas sērija mūsējiem pagāja ar mainīgām sekmēm. Juris Spīķis kādā no līkumiem sagriezās, bet Toms Ziedāns turpat salauza piekari. Amizanti, ka aiz latviešiem iesprūda arī visi pārējie brauciena dalībnieki, izņemot līderi Diržininku. Tikmēr Reiņa Nitiša mašīnai brauciena laikā plīsa riepa. Lai arī finišs tika sasniegts, rezultāts bija vājš.


Reinis Nitišs. Foto: Rallycross.con

Izšķirošajā kvalifikācijā pie uzvarām savos braucienos tika Spīķis un Nitišs. Jāatzīmē, ka šajā sērijā bija vairāki incidenti, kur vienā no tiem (sadūrās trīs automašīnas), izstājās viens no galvenajiem 1600 klases favorītiem Diržininka.

Apkopojot kvalifikācijas rezultātus, visaugstākos rezultātus uzrādīja Mārtiņš Porietis (2.v.), Nitišs (3.v.) un Ločmelis (3.v.).

Pēc tam sekoja finālbraucieni. NEZ 1600 klasē pēc perfekta starta un lieliska brauciena uzvaru izcīnīja Reinis Nitišs. Tikmēr 2000 klasē mūsu braucēji parūpējās par to, lai skatītājiem nebūtu garlaicīgi. Vispirms pirmajā aplī pēc sadursmēm izstājās Uģis Pauriņš un Ziedāns. Vēlāk, dalot trešo vietu, braucot ārā no Džokera, Spīķis iebrauca durvīs Porietim, Mārtiņu praktiski sagriežot. Kā vēlāk noskaidrojās, tad Spīķis no tiesnešiem saņēma brīdinājumu, taču tas rezultātu kopvērtējumā neietekmēja. Visu braucienu vadībā pavadīja Ločmelis, tomēr pēdējā apļa Džokeris ļāva uzvarēt norvēģim Sandmo. Līdz ar to Māris otrais, Juris Spīķis trešais, bet Porietis - ceturtais.


Foto: Artūrs Igaveņš

Open klasē uzvara skaistā cīņā izcīnīja norvēģis Hanss Johans Ostrengams, kurš pārspēja Olu Froshaugu. Ceturtais palika Ilgonis Krūmiņš, bet Maševskis - sestais. 4WD klasē pirmais Lukass Valfridsons, bet CK 125 kroskartos sāpīga neveiksme Beļakovam, jo tiesnešu postenis nepareizi parādīja atlikušo apļu daudzumu, kā rezultātā, dodoties pēdējā aplī, Ingus, būdams līderis, neiebrauca Džokerī. CK 650 klasē Dāvis Tobiass finišēja piektais.

''Sacensības bija lieliski noorganizētas un pa ilgiem laikiem atkal bija iespēja no sirds izbraukties un pacīnīties ar līdzvērtīgiem konkurentiem. Biju uzķēris savu ātrumu, mašīnai bija lieliska saķere  un jutos konkurētspējīgs. Neskatoties uz nosacīto zaudējumu (netikšana uz pjedestāla) esmu gandarīts par sacensībām," tā pēc brauciena portālam rallycross.lv teica Ilgonis Krūmiņš.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png